Automata (2014) 57

Ötven év múlva a Földre fokozatos elsivatagosodás vár. Az emberiség a túlélésért küzd a lassan pusztuló környezetben. A civilizáció hanyatlásával párhuzamosan azonban eljön a mesterséges intelligencia felemelkedése, köszönhetően az ROC nevű vállalatnak, amely megalkotja az első… [tovább]

angol

Szereposztás

Antonio BanderasJacq Vaucan
Birgitte Hjort SorensenRachel Vaucan
Melanie GriffithDra. Dupre / Cleo hangja
Dylan McDermottWallace
Robert ForsterRobert Bold
Tim McInnernyVernon Conway
Andy NymanEllis
David RyallDominic Hawk
Birgitte Hjort SørensenRachel Vaucan
Javier BardemKék robot (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

csartak 

Antonio Banderas sci-fiben, és kopaszon. Plusz nem CGI generált gépek, ezek távirányítású felépített robotok. Szóval látványnak tényleg jó. A sztori viszont nem jött át, mert újat nem hoz, több ilyen típusú sci-fit is láthattunk már az utóbbi időben.
Ennél azért jobb: http://snitt.hu/filmek/a-gep-2013 Mert azt nem tudtam végignézni. Itt meg érdekelt, mit hoznak ki belőle.

csokidani 

Rosszabbra számítottam. Az elején nagyon tetszett, a végére elfogyott számomra a film. Ettől függetlenül nem rossz film a sci-fi kedvelőknek. Kicsit olyan, mintha valamiféle folytatása lett volna az Én, a robot-nak (persze nem, de rengetegszer eszembe jutott).
Szval nem volt ez rossz egyáltalán, talán kicsit másként nyúltam volna hozzá…

2 hozzászólás
Kingslayer

Te jó ég! Miért nem tudtam én erről a filmről?! :O Gondolom, mert nem műanyag, popcornmozi. Hála az égnek! A ratyi Függetlenség napja 2. után igazi felüdülés volt. Fú, de örülök, hogy rátaláltam! Nagyon tetszett. Még-még európai sci-fiket! Hálivúdot meg zárják be!

Titcsi

Nagyon unalmas, és szörnyen hosszúnak éreztem emiatt. Olyan sok volt benne a felesleges jelenet, azokat kihagyva talán még jó is lett volna.

moszat

A film első és utolsó meglepetése, hogy Antonio Banderas még él.
Adva van egy posztapokaliptikus kliséhalmaz Asimovi robotokkal, akikről jogdíjspórolás jelleggel elhallgatják, hogy Asimovi. Ha azt a pár látens CG-t leszámítjuk, akkor ez egy igazi kult film lehetett volna – 1973-ban. A film pechéjre a filmdramaturgia meg az SF tematika az azóta eltelt 40 évben fejlődött, változott valamicskét. A kizárólag idióta karakterek, a nyúlós dramaturgia, a sehova sem vezető történet és a kék szűrőben fényképezett amcsi sivatag tetszőleges halmaza ma már nem áll össze sem filmmé, sem sci-fivé.

Osli75 

Rémlik, hogy mintha már láttam volna ezt a filmet, de lehet, hogy csak részleteket. Nagyon depis, borongós a hangulata, a végén az ember már szinte eret vág, de a történet érdekes, az elgondolás is, és hát valljuk be, nem túl szívderítő, hogy vége az emberiségnek, vagy legalábbis hamarosan.
Voltak benne olyan részek, amivel csak húzták, nyúzták a filmet, ezeket kihagyhatták volna, sok fölös szenvedéstől mentve meg a nézőt. A történet miatt kapott annyi csillagot, amennyit.

ananiila

Miért kell a posztapokaliptikus filmekbe ennyi üresjárat, hülye zene, és művészieskedő képsor? Ettől lesznek unalmasak. Pont mint ez a film.
Mondjuk a történet sem valami eredeti.

egy_ember 

Nem volt rossz, vagy csak már régen láttam gondolkodós sci-fit és elszoktam tőle :)
Nincs benne semmi újdonság, csöppnyi Asimov, csipet Szárnyas fejvadász, késhegynyi District9 és sok posztapokaliptikus klisé, de azokat rendesen összerakták. Nekem tetszett a filmezése is, bár sokan vontatottnak mondanák. Van benne néhány nagyon erős jelenet, pl. a robot „boncolása”, a főcím pedig egészen remek :)
(Bakker! Melanie Griffith-re rá se ismertem)

Barbella 

Tetszett az atmoszférája, és voltak kifejezetten elgondolkodtató részek, de talán többet is kihozhattak volna az alapanyagól. spoiler Úgy érzem csak a felszínt érintette. Nem lett annyira hatásos, mint amire számítottam.

sgtGiggsy 

Messziről kerülendő film. A készítők próbálták megalkotni az új Szárnyas fejvadászt, csak cyberpunk helyett disztópiás környezetbe helyezve. Hát nem sikerült. Iszonyatosan vontatott az egész film, ráadásul ordas nagy logikai hibáktól hemzseg (hogy mást ne mondjak, a robot külsejű, szexuális felhasználásra látványosan alkalmatlan robotprosti). Olvastam róla pozitív kritikákat, meg olyan véleményeket, hogy csak azoknak nem tetszik, akik nem értették, de igazából nincs ennek olyan nagyon bonyolult mondanivalója, amit ne lehetne felfogni. A gondot épp az adja, hogy ezt a mondanivalót sokkal ügyesebben tárták már elénk más filmekben, a mondanivaló nélkül pedig egy üres és unalmas sci-fi az eredmény.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján