Árvák hercege (1999) 59

The Cider House Rules
126' · amerikai · dráma

2 díj · 3 jelölés

Homer Wells (Tobey Maguire) a Maine állambeli St. Cloud kisváros árvaházában nő fel. Az intézet igazgatója Dr. Larch (Michael Caine) megkedveli a fiút, jó képességei miatt segédnek fogadja maga mellé. Homer ügyes, de képzettség nélküli sebésszé válik. A falakon túli élet után áhítozik, de a… [tovább]

angol

Szereposztás

Tobey MaguireHomer Wells
Charlize TheronCandy Kendall
Paul RuddWally Worthington
Michael CaineDr. Wilbur Larch
Jane AlexanderEdna nővér
Kathy BakerAngela nővér
Erykah BaduRose Rose
Kieran CulkinBuster
J. K. SimmonsRay Kendall
Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 61


Kiemelt értékelések

Osli75 

Szerettem ezt a filmet. Valahogy éreztem a végét is, de azért lekötött a történet. Nem egy vidám kaland, de érdemes volt megtapasztalnia Homer-nak a kinti világot is. Sokat megtudunk a filmből az adott korról is. Érdekes világ volt akkor.

Mr_Catharsis91 

Különösen erős film egy különösen erős évből. Érzéki, mély, emberi, gyönyörű film ez az életről. Jó választás volt Irving, aki a saját könyvét ültette át forgatókönyvbe és szerintem át is tudta csempészni a könyve kvintesszenciáját, bár nem olvastam a művet. A színészi alakítások parádésak, a zenei aláfestés remek, az operatőri munka pedig szép és korrekt.
Fontos és értékes alkotás, amit mindenkinek látnia kéne.

mvancsika 

Már elkezdtem nézni a filmet, amikor rájöttem, hogy én ezt néhány éve már láttam. Sebaj, úgysem emlékeztem minden részletére. spoiler
Örülök, hogy újra megnéztem, mert nagyon szép film remek színészekkel. Szépsége mellett pedig kemény is; bizony van itt több olyan téma is, amit más film nem mer, vagy nem tud felvállalni anélkül, hogy közönséges lenne. Ez pedig nem az. Gyönyörű, erős alkotás, és bevallom: a végét én bizony megkönnyeztem.
Köszönöm az élményt John Irving és Lasse Hallström!

Sunkap

Egy csomószor sírtam. Még szerencse, hogy egyedül néztem.

zeana 

Szomorú-szép történet, szép képekkel és még szebb zenével. Tele van az emberi természet finom kis szörnyűségeivel.

encus625

A könyv is kedvenc, a film is. Kicsit átszabták a filmet, de így is kerek egész maradt.

Lex

Határozottan meg voltam győződve róla, hogy én ezt egyszer már láttam, csak semmire nem emlékszem belőle. Aztán most kiderült, hogy dehogy is láttam. De nem baj, így legalább újdonság volt, és ami még jobb, hogy sikerült odatapasztania a képernyő elé. Ez mostanában olyan ritka. (Lehet régebbi filmeket kéne néznem… :D)

Szóval semmit nem tudtam a történetről, és eléggé megdöbbentett a témája. Erre számítottam a legkevésbé egy ilyen filmcím láttán. Gondoltam, biztos valami árvaházas story lesz, és persze, az is van benne, de sok egyéb más is. Egy maszek orvos, aki illegális abortuszokat hajt végre, miközben igazgatja az árvaházat. Egy srác, Homer, aki más életet akar magának, mint amit a doktor kijelölt számára. Feketék, akiknek még mindig az alja munka jut. És persze megannyi felkavaró érzelem. Emlékezetes egy darab, az már biztos.

A színészi játék nagyon tetszett. Pókember, izé Tobey Maguire jó alakítást nyújtott. Egyáltalán nem tartom rossz színésznek, csak számomra összeolvad a pókjelmezzel. Charlize Theron-t viszont nagyon szeretem, és tetszett ebben a szerepben is. Jó volt ilyen régi filmjében látni, habár nekem legutóbb a Hófehér és a vadászban is nagyon tetszett. Delroy Lindo-t pedig A mag című filmből ismerem, és hát basszus, micsoda szerepet osztottak rá itt. De le a kalappal előtte.

Sokat gondolkoztam azon, hogy vajon az eredeti filmcím-e a jobb, vagy amit mi adtunk neki, de igazából nem tudok dönteni. Más-más dolgot emelnek ki, de mind a kettő megállja a helyét. Talán az Árvák hercege inkább figyelemfelkeltő. Legalábbis számomra.


Népszerű idézetek

LukeSkywalker 

Dr. Wilbur Larch: Jó éjszakát, Wales hercegei, New England királyai!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján