Aranyláz (1925) 53

The Gold Rush
95' · amerikai · kaland, dráma, vígjáték

Chaplin filozofikus és önironikus filmje megannyi, mára klasszikussá lett poént vonultat föl a méltóságteljes cipőevéstől a lírai zsemletáncig. A Vadnyugat hőskorában, aranyásók közt játszódó történet első részében bemutatott éhezést, lecsúszást s véletlen megmenekülést a másodikbeli… [tovább]

Szereposztás

Charles ChaplinMagányos aranykereső
Mack SwainJim McKay
Tom MurrayBlack Larsen
Henry BergmanHank Curtis
Malcolm WaiteJack Cameron
Georgia HaleGeorgia
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Ennél a filmnél éreztem rá igazán először arra, hogy a humorérzék a legnyomorultabb körülmények között is enyhíthet a kínlódásunkon. Erre majd igyekeszem emlékezni. Köszi Charlie.

Rekaboni

A Modern idők jobban tetszett, de azért ezen is jót szórakoztam, olyan volt, mint amit elvártam tőle és nem is kell többnek lennie. Chaplint nagyon szeretem az esetlenségével együtt. A kor is kedvenc. Egy nagyon aranyos film, jó humorral.

AnnaAnn

Elsőre azt mondanám, hogy jó (bár eddig ez az egyetlen Chaplin film, amit láttam). Nem nevettem magam halálra, de megmosolyogtatott. Főleg a medvés jelenetek tetszettek, meg az, ahogyan a csavargó megpróbálja „meghódítani” szíve hölgyét. Amikor táncoltak, és egy kutya is bekapcsolódott, azon nevettem a leginkább.

viky0222

Azt hiszem most már biztosan mondhatom, a némafilmek nem nekem valóak. Hamar elvesztettem az érdeklődésem, a történetet sem mindig tudtam követni, de azért nem katasztrofális. Látom benne az értéket, látom, Chaplin miért volt annyira népszerű, mert tényleg zseniális az alakítása. Semmi képpen sem akarok elrettenteni senkit a megnézésétől, aki kedveli a műfajt, annak ez is bejöhet, de én és a némafilm nem tudott összekapcsolódni. Nekem kell a hang, a beszéd, és a folyamatos zenétől (ami kb. végig ismétlődik) idegbajt kaptam. :D


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján