Aranyeső Yuccában (1981) 68

Buddy Goes West · Occhio alla penna
90' · olasz · vígjáték, western 12

Buddy (Bud Spencer) egy papírból felállított indiánsereg törzsfőnökének álcázva magát megmenti a gazfickó Girolamót. Ám hamar megbánja jótettét, a túlságosan is ragaszkodó Girolamo ugyanis rendszerint akkor tűnik fel, amikor ő épp evéshez látna. Mivel Buddynak már rendkívül korog a gyomra,… [tovább]

Képek 50

Szereposztás

Bud SpencerBuddy
AmidouGirolamo
Joe BugnerBronson seriff
Piero TrombettaPopsy Logan
Carlo RealiSarto
Riccardo PizzutiColorado Sim
Andrea HeuerRomy Gordon
Osiride PevarelloCosi
Marcello VerzieraSim embere
Hirdetés
Aranyeső Yuccában (1981)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Gyártó
Alex Cinematografica

Kedvencelte 12

Várólistára tette 10


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

Ez a film zseniális.
Miközben sziporkázó poénok röpködnek, akár a golyók, vagy egy rosszfiú, végig egy hamisítatlan western hangulatát idézi.
Minden poros, mocskos, szakadt, büdös.
Ennio Morricone zenéje legalább olyan ütős, mint a Sergio Leone-filmekhez írottak.
Bud Spencer és magyar hangja, Bujtor István pedig tökéletes.
Tele van ikonikus jelenettel, mint az evőverseny vagy a kocsmai bunyó.
Ez az egyik kedvenc Spencer-filmem, és még Terrence Hill se kellett hozzá, csak Girolamo. :)
Mindenképpen nézd meg, ha még nem láttad.

Hippoforaccus 

Egy, a kereskedelmi csatornákon unásig vetített Bud Spencer darab, amit így, hogy lassan 10 éve nem láttam, tényleg a sok ismétlés rontott el. Határozottan jó darab, a vicces történetével, az Anulu szinkronos indiánjával, na meg A Pofozógéppel.
Az evőversenynél potyogtak a könnyeim a röhögéstől.

carragher 

Jó film főleg a zabálós jelenet de az azért túlzás amikor azt írják ,hogy őrökké megtudnám nézni meg hogy örök kedvenc vagy a legjobb filmje stb

kamububu 

Gyerekkorom egyértelmű kedvence…
Azért így felnőtt fejjel is nagyon szerethető. Nem voltam annyira oda Bud Spencer western filmjeiért, akár egyedül, akár Terence Hillel közösen szerepeltek benne, ezért is kivételes nekem ez a film. Egyrészt tényleg egy élvezhető western számomra, másrészt kiváló bizonyíték arra, hogy Bud Spencer egyedül is nagyon jó kis filmeket tudott csinálni! És persze nagyokat tudott zabálni… :)

zsugabubus 

Ez tetszett, sokat lehetett rajta nevetni, azt mindig szeretem. A sztori semmi extra, mondhatni a szokásos: néhány ember többé-kevésbé önzetlenül segít egy városnak, hogy megszabadulhassanak az őket molesztáló banditáktól. Ebben az esetben pedig egyértelműen a humor volt a fő csapásiránya az egész filmnek.
A legjobb jelenet szerintem az volt, amikor a „doki” meg a seriff versenyt zabálnak, illetve természetesen a tömegverekedések.
Nagyon klassz a zene, de hát egy Morriconétól nem is várhat mást az ember.

LooneyLuna23

Egyszerű történetvezetésű, könnyed western, aminek legjobb része egyértelműen a remekül időzített humorból fakadt. A folytonosan szerencsétlenkedő indiánnak jó pár vicces momentumot köszönhettünk, de én azon is jókat mosolyogtam, hogy Buddyt sose hagyták rendesen enni. Nem hiba, inkább csak érdekes felfedezés részemről, hogy néhány karakter nagyon hasonlított más, Bud Spencer főszereplésével készült film bizonyos szereplőihez: Girolamo például egy az egyben a Kincs, ami nincs Anuluja volt, csak indián kiadásban. Kicsit furcsálltam, hogy a fordulatot az utolsó húsz percben húzták elő a semmiből, korábban nem sok utalás történt rá, alapvetően azonban szórakoztató és kellemes kikapcsolódást nyújtó film volt ez.


Népszerű idézetek

Kogoro

– Hol van itt a resztórant?
– Tessék?
– Hol a vályú?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján