Bunyó karácsonyig (1994) 125

The Night Before Christmas · Botte di Natale
107' · amerikai, német, olasz · vígjáték, western

Moses (Bud Spencer) a vadnyugat egyik legügyesebb és legádázabb fejvadásza. E dicső foglalkozással igyekszik eltartani népes családját. Jól jönne neki az 5000 dollár, amit az elvetemült Sam Stone (Boots Southerland) fejére tűztek ki. Moses házában váratlanul megjelenik testvére, Travis (Terence… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Terence HillTravis
Bud SpencerMoses
Ruth BuzziNagymama
Neil SummersDodge
Jess Hilltávíró
Anne KasprikBridget
Eva HaßmannMelle
Ron CareyFox seriff
Fritz SperbergJoe seriffhelyettes
Radha DelamarterJanie

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 21

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

Charityy 

Ez most jól esett :D
Egyik legjobb film, Amit tölük láttam. Aranyos vígjáték, az anyuka nagyon bejött, jó a stílusa :D

Kogoro 

Az egyik kedvenc karácsonyi történetem, azonban a film nem csak karácsonykor élvezhető. Jó újra együtt látni a párost, azonban szomorú, hogy több közös filmjük nem készült. Terence Hill rendezőként is megállja a helyét, Pino Donaggio pedig szinte ugyanolyan fülbemászó dallamokat szerez, mint a de Angelis fivérek.

(Érdemes megfigyelni Bud Spencer klasszikus ütését, amit először az Isten megbocsát, én nem c. filmben használt, akkor még Terence Hill karakterén.)

adrica

Megnyugodtam, hogy van olyan Bud Spencer – Terrence Hill-film, amit nyugodt szívvel meg lehet nézni, ha egy kis gyerekkori nosztalgiára vágyik az ember. Hozza az elvárt hangulatot meg az elvárt cselekményt, és tizenx év után is szórakoztató, nem olyan fájdalmasan gagyi, mint a Kincs, ami nincs, vagy a Nincs kettő négy nélkül. Hurrá! ^.^

Kemiviki 

Minden évben kötelezővé tenném karácsony előtt :) Imádom Bud Spencer és Terence Hill párosát. Vér nélküli, aranyos fogelhagyások és a jó győzedelmessége.
Nem ez a legkedvencebb filmem tőlük, de ez is a TOP5-ben van.

kedaiyun

Egyike azoknak a filmeknek, amiket rengetegszer játszottak a tévében, azonban egyszer sem láttam, mert nem vagyok annyira western-rajongó. Ez egy jópofa vígjáték, aranyos, abszolút nem kell komolyan venni. Még a gonoszok is „jók” benne egy kicsit. Mind a karakterek, mind az egyes jelenetek miatt olyan érzésem volt néha, mintha egy rajzfilmet néznék, mert a végén a karácsonyi bunyós jelenet például abszolút rajzfilmszerű volt. A nagymama pedig kinézetre is inkább egy boszorkányra hasonlított. Összességében egész jó kis film.

Hirvi

Az a baj, hogy nem szeretem a western filmeket. A western filmek paródiájának szánt (?) western filmeket meg pláne nem. Egyszerűen szerintem ez a két főhős nem ebbe a környezetbe való. Nem tetszett. :( Pedig szeretem a BS-TH filmeket…

Nagareboshi_GIN 

Nagyon szeretem a filmjeiket! A legjobb, ha ezzel kezdünk!
Azonban ennél a darabnál (ami sajnos az utolsó volt :'( ), őszintén szólva az zavart, hogy nem tudott igazán lekötni. Sok helyen unalmas volt, vagy vontatott, és konkrétan azt éreztem az egész film alatt, hogy csak azért megy tovább, hogy menjen. Egyszerűen túl volt nyújtva, ami véleményem szerint a forgatókönyvnek volt a hibája. A végére meg komolyan nem értettem, hogy a főgonosz most végülis gonosz volt-e, vagy sem. Mert nekem rohadtul nem túnt annak, és abszolút tét nélkülinek éreztem az egészet. Oké, hogy megvan benne minden, ami egy Spencer-Hill filmben benne kell, hogy legyen, de egyszerűen ezek miatt nem működik. Pedig emlékeimben egy jó filmként élt, de újranézve már nem tetszett igazán. Pedig tényleg egy jó film lehetett volna, csak egyszerűen, nem tudok rá jobb kifejezést, el Bud-Hilles-kedték az egészet.
Komolyan sajnálom, hogy ez lett az utolsó közös filmjük!

ilendi

Az egyik kedvenc Bud Spencer filmem, mindig megnevettet, de amiért a legjobban szeretem az az, hogy apukámmal közös program bármikor bárhol, hogy Bud Spencer filmeket nézzünk, többek között ezt az örökzöldet! ;) Megunhatatlan.

Timi

Az egyetlen Bud Spencer – Terence Hill film, amit képes vagyok végignézni.

ÁrnyékVirág

Az unokaöcsém rajong a TH-BS filmekért, az ő kedvéért néztem meg egyet itthon, hogy képben legyek… hát, így harminc évesen én már lekéstem ezt a vonatot, csak akkor élvezem ezt a csihipuhit, ha a gyerekekkel nézem, mert az ő lelkesedésük ragadós :D


Népszerű idézetek

Bea_Csakegyolvasólány 

Moses felesége: Köpködni, bunyózni…Mi lesz így a gyerekeinkből, ha felnőnek, Moses?
Moses: Fejvadászok lesznek.
Fiatalabbik Moses: Papa, nem sokkal jobb lótolvajnak lenni?
Moses: Nem, mert azt a törvény büntetni.

Bea_Csakegyolvasólány 

Gyerekek: Hajrá Papa, győzni fogsz! Hajrá Travis, győzni fogsz!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján