Aquaman (Worlds of DC) (2018) 422

James Wan legújabb rendezésében Arthur Curry (Aquaman) ráeszmél, hogy ő az elsüllyedt birodalom, Atlantis uralkodója, kinek a világ hősévé kell válnia.

angol
angol
magyar
angol
magyar

Képek 9

Szereposztás

Jason MomoaAquaman
Amber HeardMera
Nicole KidmanAtlanna
Willem DafoeNuidis Vulko
Patrick WilsonOrm / Ocean Master
Temuera MorrisonThomas Curry
Yahya Abdul-Mateen IIBlack Manta
Dolph LundgrenKing Nereus
Ludi LinMurk
Michael BeachJesse Kane

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 51

Várólistára tette 201


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

A látvány miatt kapott tőlem plusz egy csillagot. E tekintetben nagyon megérte a mozis megtekintés. Az ilyen színkavalkáddal dolgozó alkotásokat mindig imádom nézni. Ami a többi részét illeti? Hát… Nem voltam elájulva. Eleve úgy ültem be, hogy én nagyon szeretném szeretni ezeket a szuperhősös filmeket, de hardcore rajongója igazán egyiknek sem lettem, ettől sem vártam megváltást. Szórakoztató volt, tudtam rajta nevetni, és a már említett látványvilág igazán tetszett. Ugyanakkor forgattam is a szemem. Nekem pár helyen nagyon átment A kis hableányba, és az a rengeteg szuperhős beállás nekem már arcbatolósnak érződött. Nem mondom, jól állt Momoának ez az egész és Amber Heard gyönyörű volt, Patrick Wilson meg egy raklapnyi jégkrémet is rám tudna sózni Szibéria közepén , mert neki bármit, de a sok nekem nem tetsző dolog miatt ezt se fogom sűrűn megnézni. Ha véletlenül belefutnék ott ragadnék előtte, de kedvencet sajnos megint nem avattam.

4 hozzászólás
Törpillaa 

Végre sikerült végig néznem ezt a filmet. Már napközben neki álltam, de nem éreztem jól magam, így muszáj volt félbe hagynom, de kár, hogy nem moziban néztem meg. :-( Én nagyon élveztem, és imádom Aquamant, most már ő az egyik legnagyobb DC hősöm, Wonder woman mellett, akit szintén imádok. :-) ❤ Jason Momoa egy isten király, nagyon imádom ezt a pasit, és nagyon szuper szexi látványt nyújtott, szexi izmos felső testével. :-) ❤ Izgalmas volt, látványos, a látványvilág eszméletlen jó lett, nekem nagyon bejött, a víz alatti világ, és az alapsztorit is nagyon élveztem, humoros, szórakoztató, vicces, és akciódús is volt, én nagyon bírtam a jeleneteket. :-D spoiler Jókat nevettem rajtuk néha, Amber Heard, mint Mera szuper menő modern Ariel, hát állati volt, az ő karakterét is nagyon bírtam, jó páros voltak Jason Momoa-al. :-D És habár Nicole Kidmant, nem igazán bírom, most az egyszer csúcs volt, és azon is meglepődtem, hogy Dolph Lundgren is szerepelt benne. Patrick Wilson is csúcs szuper gonosz volt, ő is tetszett. :-D Abszolút újranézős lesz ez a film, az tuti. :-) ❤

Valentine_Wiggin 

Legyünk teljesen őszinték: Ez gyakorlatilag a Pendragon legenda tengeri kiadás. Van egy herceg, aki relatíve átlagos körülmények között nőtt fel (és Arthurnak hívják…), van egy tanácsadó, aki tanítja, és egészségesen manipulál azért, hogy trónra kerülhessen, meg van valamilyen szent fegyver, amiről azt mondják, hogy senki nem tudja megszerezni, de aki mégis megszerzi, az lesz az igazi király. Természetesen a hercegről senki nem feltételezi, hogy meg fogja szerezni (kivéve a tanácsadót), de ő azért odamegy, és bebizonyítja, hogy ő a főszereplő – király lesz, és megkapja a csajt. Viszont ami pozitívum, hogy az Aquaman nem is szégyelli a dolgot, mert az Arthur névvel kapcsolatban direktben utalnak a Pendragon legendára, tehát ez a referencia inkább jópofa lesz, mint idegesítő.
A látvány csodálatos, én eleve odáig vagyok az igényes CGI-ért, és ez a film nagyon kiszolgálta a rajongásomat. Momoa eléggé egy karaktert játszik (vagy ötször szólaltam meg film közben, hogy ez márpedig Ronon), de azt nagyon jól, tehát ezúttal is remekül szórakoztam rajta. A humor telitalálat, DC-ben nem megszokott módon nagyon jókat derültem a filmen, és úgy általában, a hangulat könnyen berántott, egy pillanatig sem unatkoztam. Esti kikapcsolódásnak tökéletes film.

3 hozzászólás
Chriss 

Lássuk csak. Avatar a víz alatt. A látvány csúcsszuper volt, ahogyan a zene is. A színészek is megfeleltek az elvárásoknak, a történet is eldöcögött. Jó hosszú eposz a tenger alatti világról. :) majd írok még, de kicsit késő van már az agysejtjeim mozgósításához :)

kiruu 

Nem nagy elvárásokkal kezdtem neki, és így pont jó volt. A látvány fantasztikus, Momoa szexi, a hercegnő haja hableányosan piros, a tesó kellően őrült. Sok akció jelenet, pici romantika, finom poénok. Én jól szórakoztam.

1 hozzászólás
Kikiriki

Hatalmas kedvenc, imádtam.
Nagyon látványos volt, ez rengeteget adott bele, mert ha gép előtt néztem volna meg, akkor nem biztos, hogy ennyire kedveltem volna.
Fel se tűnt, hogy ilyen hosszú, nagyon érdekes volt, és egy élmény volt megnézni. ♥

DoreenShitQ

Pont úgy éreztem magam miközben néztem, mint az a port törlő néni, akinek beestek a házába.

TiaManta 

„Lézerek. Cápák. Lézercápák."
/ Lego movie /

LoneWolf

A Suicide Squad és a Justice League óta erősen visszafogtam az elvárásaimat a Warner gyártotta filmes adaptációkkal szemben, így valószínűleg részben ennek is köszönhető, hogy az Aquaman-t egy korrekt eredettörténetnek találtam. Jobb-e, mint a Wonder Woman? Talán. (Gonoszait tekintve mindenképp, pedig ők sem túl emlékezetesek.) Erősebb, mint a versenytárs ezen vonala? Az Amerika Kapitánynál és a Thornál stabilabban összerakott, ez tény.
MÉLYSÉGÉT tekintve persze egyik ellenfelén sem nő túl, hiszen továbbra is a szuperhősök általános műfajában EVEZ, mégis igyekszik az egyszerű sztoriját és többnyire 2 dimenziós karaktereit szórakoztatóan tálalni, ami az esetek többségében sikerül is neki. Momoa természetesen magát adja, de egy-két ponton szerencsére többet is sikerül mutatnia egy egyszerű, iszákos tahónál és ezeken a részeken teljesít talán legjobban a film, mikor jobban ELMERÜLÜNK a marcona külső mögötti lélekben. Külön örültem még Merának, aki nem esett a tipikus, 'megmentendő hercegnő' kategóriába, tehát bőven kijutott neki is az ütősebb jelenetekből. A hősök mellett szót kell ejtenem még az elmaradhatatlan ellenségeiről is, akiket a beharangozott „morálisan szürke” helyett, inkább az „ellenszenves” szóval illetnék. Mantát és 'Ocean Master'-t is próbálták ugyan árnyalni, de előbbi pl. eleve oly FELSZÍNES a maga bosszúszomjas természetével, hogy attól csodát sosem reméltem. Ha úgy gondolkodtak volna az írók, ahogy én, eleve a tengeralattjárós rész után békén hagyják és csak a következő sztorira hozzák be teljes harcidíszben. Így talán kevésbé érződött volna elkapkodottnak. (Ennek ellenére is az egyik kedvenc DC gonoszom, bár főként a design-ja miatt, ahogyan Deathstroke.) Az Aquaman legnagyobb húzóereje azonban a maximálisra csiszolt látvány (Köhmm… ebbe Mera is beletartozik.) és a 90%-os pörgés, ami egy eleve CGI orgiának készült darabnál nem róható föl gyengeségnek. A harcjelenetek remekül koreografáltak, profi kameramozgással, miáltal átláthatók, a lények és a vízalatti világ változatossága pedig egyszerűen magával ragadja az ember fantáziáját.
Az általános véleménnyel szemben a hangokat és főként magát a zenét is élveztem, hisz leginkább a Tron szintetizátoros, elektronikusabb dallamait idézte föl bennem, bár az is igaz, hogy teljesen visszadúdolni semmit sem tudnék belőle.
Ami a logikai, illetve forgatókönyvi hibákat illeti, azokat egy spoileres szakaszban foglalnám össze: spoiler
A kissé hosszúra nyúlott értékelőmet azzal zárnám: Ha nem is egy kimagasló képregényfilm az Aquaman, mindenképp az erősebbek közé tartozik az eredetsztorik között és persze a WB féle DC adaptációk palettáján is, a látvány miatt pedig azon kevés darabok egyike, amiket mindenképp érdemes IMAX 3D-ben megnézni, szóval érdeklődve várom a folytatást.


Népszerű idézetek

Bubu 

Arthur: Hat óránál piócák!
Mera: Ez mit jelent?
Arthur: Hogy a seggünkben vannak!
Mera: Akkor azt mondd!
Arthur: A SEGGÜNKBEN VANNAK!

Sunshine 

Tom Curry: Öhm, csináltam volna tükörtojást. [Atlanna lenyeli az aranyhalat] A kutyát azért ne egye meg, ha lehet.

Sunshine 

Mera [Arthurról]: Ha tényleg te leszel a király, nekünk annyi.

Sunshine 

Arthur [a Pinokkióról]: Az tényleg könyv? Én filmen láttam.

Nikita88

Nem ugyanabba a világba születtek, de az élet – akár a tenger – összehozza azokat, akiket akar.

Sunshine 

Az élet – akár a tenger – összehozza azokat, akiket akar.

Sunshine 

Atlanna: Az én hazámban a tenger elmossa a könnyeket.
Tom Curry: Itt nem. Mi érezzük őket.

Sunshine 

Vulko: Igaz, Arthur csak félig atlantiszi, de olyan nagy király, amilyen ő lehet, te sosem leszel.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján