Aquaman (Worlds of DC) (2018) 176

James Wan legújabb rendezésében Arthur Curry (Aquaman) ráeszmél, hogy ő az elsüllyedt birodalom, Atlantis uralkodója, kinek a világ hősévé kell válnia.

angol
angol
magyar
angol
magyar

Képek 9

Szereposztás

Jason MomoaAquaman
Amber HeardMera
Nicole KidmanAtlanna
Willem DafoeNuidis Vulko
Patrick WilsonOrm / Ocean Master
Temuera MorrisonThomas Curry
Yahya Abdul-Mateen IIBlack Manta
Dolph LundgrenKing Nereus
Ludi LinMurk
Michael BeachJesse Kane

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 22

Várólistára tette 287


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

A látvány miatt kapott tőlem plusz egy csillagot. E tekintetben nagyon megérte a mozis megtekintés. Az ilyen színkavalkáddal dolgozó alkotásokat mindig imádom nézni. Ami a többi részét illeti? Hát… Nem voltam elájulva. Eleve úgy ültem be, hogy én nagyon szeretném szeretni ezeket a szuperhősös filmeket, de hardcore rajongója igazán egyiknek sem lettem, ettől sem vártam megváltást. Szórakoztató volt, tudtam rajta nevetni, és a már említett látványvilág igazán tetszett. Ugyanakkor forgattam is a szemem. Nekem pár helyen nagyon átment A kis hableányba, és az a rengeteg szuperhős beállás nekem már arcbatolósnak érződött. Nem mondom, jól állt Momoának ez az egész és Amber Heard gyönyörű volt, Patrick Wilson meg egy raklapnyi jégkrémet is rám tudna sózni Szibéria közepén , mert neki bármit, de a sok nekem nem tetsző dolog miatt ezt se fogom sűrűn megnézni. Ha véletlenül belefutnék ott ragadnék előtte, de kedvencet sajnos megint nem avattam.

4 hozzászólás
Kikiriki

Hatalmas kedvenc, imádtam.
Nagyon látványos volt, ez rengeteget adott bele, mert ha gép előtt néztem volna meg, akkor nem biztos, hogy ennyire kedveltem volna.
Fel se tűnt, hogy ilyen hosszú, nagyon érdekes volt, és egy élmény volt megnézni. ♥

LoneWolf

A Suicide Squad és a Justice League óta erősen visszafogtam az elvárásaimat a Warner gyártotta filmes adaptációkkal szemben, így valószínűleg részben ennek is köszönhető, hogy az Aquaman-t egy korrekt eredettörténetnek találtam. Jobb-e, mint a Wonder Woman? Talán. (Gonoszait tekintve mindenképp, pedig ők sem túl emlékezetesek.) Erősebb, mint a versenytárs ezen vonala? Az Amerika Kapitánynál és a Thornál stabilabban összerakott, ez tény.
MÉLYSÉGÉT tekintve persze egyik ellenfelén sem nő túl, hiszen továbbra is a szuperhősök általános műfajában EVEZ, mégis igyekszik az egyszerű sztoriját és többnyire 2 dimenziós karaktereit szórakoztatóan tálalni, ami az esetek többségében sikerül is neki. Momoa természetesen magát adja, de egy-két ponton szerencsére többet is sikerül mutatnia egy egyszerű, iszákos tahónál és ezeken a részeken teljesít talán legjobban a film, mikor jobban ELMERÜLÜNK a marcona külső mögötti lélekben. Külön örültem még Merának, aki nem esett a tipikus, 'megmentendő hercegnő' kategóriába, tehát bőven kijutott neki is az ütősebb jelenetekből. A hősök mellett szót kell ejtenem még az elmaradhatatlan ellenségeiről is, akiket a beharangozott „morálisan szürke” helyett, inkább az „ellenszenves” szóval illetnék. Mantát és 'Ocean Master'-t is próbálták ugyan árnyalni, de előbbi pl. eleve oly FELSZÍNES a maga bosszúszomjas természetével, hogy attól csodát sosem reméltem. Ha úgy gondolkodtak volna az írók, ahogy én, eleve a tengeralattjárós rész után békén hagyják és csak a következő sztorira hozzák be teljes harcidíszben. Így talán kevésbé érződött volna elkapkodottnak. (Ennek ellenére is az egyik kedvenc DC gonoszom, bár főként a design-ja miatt, ahogyan Deathstroke.) Az Aquaman legnagyobb húzóereje azonban a maximálisra csiszolt látvány (Köhmm… ebbe Mera is beletartozik.) és a 90%-os pörgés, ami egy eleve CGI orgiának készült darabnál nem róható föl gyengeségnek. A harcjelenetek remekül koreografáltak, profi kameramozgással, miáltal átláthatók, a lények és a vízalatti világ változatossága pedig egyszerűen magával ragadja az ember fantáziáját.
Az általános véleménnyel szemben a hangokat és főként magát a zenét is élveztem, hisz leginkább a Tron szintetizátoros, elektronikusabb dallamait idézte föl bennem, bár az is igaz, hogy teljesen visszadúdolni semmit sem tudnék belőle.
Ami a logikai, illetve forgatókönyvi hibákat illeti, azokat egy spoileres szakaszban foglalnám össze: spoiler
A kissé hosszúra nyúlott értékelőmet azzal zárnám: Ha nem is egy kimagasló képregényfilm az Aquaman, mindenképp az erősebbek közé tartozik az eredetsztorik között és persze a WB féle DC adaptációk palettáján is, a látvány miatt pedig azon kevés darabok egyike, amiket mindenképp érdemes IMAX 3D-ben megnézni, szóval érdeklődve várom a folytatást.

kitti0824

Szerintem néhol túl tolták a harcot, sokkal rövidebb is lehetett volna, ha nem tart egy egy harc 20 percig :D
De a látványvilága gyönyörű volt, imádtam a víz alatti jeleneteket. *-*
Jason Momoa belátásom szerint elég jól játszott, nekem tetszett. nem csak a kinézete xD
Annyi, hogy kiszámítható volt. Most mondja meg mindenki, nem tudta előre spoiler
Összességében tetszett, de sok helyen lecsíptem volna belőle, hogy ne legyen ilyen hosszú :D

_Norbi

Nagyon vegyes érzelmeket váltott ki belőlem. Egyrészt ez a film sajnos számomra egyértelművé tette, hogy a DC filmek végleg szakítanak a Man of Steel féle vonallal (bár eddig is egyértelmű volt, de én azért még reménykedtem). Rossz volt látni, hogy az említett filmben lévő nagyon erős hangulatot ilyen semmilyen habos – macsós valami váltotta fel (ami már érezhető volt a korábbi DC filmekben is). Volt ebben Avatar, Pacific Rim, Indiana Jones, Utazás a Föld középpontja felé, Jurassic Park, meg Kis hableány és persze Marvel filmeket majmoló hangulat a végtelenségig, belepakoltak a biztonság kedvéért mindent, mintha ez lenne a a DC utolsó segélykiáltása a potenciális rajongók felé. Szánalmas…
Másrészt meg minden benne volt, amitől egy egész élvezhető alkotás lett. Kicsit zavart, hogy Momoa túl könnyedén, már szinte rutinszerűen adta Aquamant, a karakter súlya, a lényeg meg néhol teljesen elveszett (mi több nevetségessé vált), de ettől függetlenül a látvány kiváló, unalmas részek nem voltak benne, sőt én izgalmasabbnak találtam, mint a legújabb Bosszúállókat.
Itt Jason Momoa olyan alakítást nyújt, ami Affleck Batman karakterét kb. teljesen megsemmisíti, de szerintem az összes többi filmes DC szereplőt is kinyírja… ha belegondolok, hogy ezután jön valamikor egy Flash film… :D

DoreenShitQ

Pont úgy éreztem magam miközben néztem, mint az a port törlő néni, akinek beestek a házába.

lollynymph

Ne legyenek illúzióink, ez a film pontosan annyiból áll, hogy Jason Momoa 2 óra 23 percen keresztül baromi jól érzi magát… Persze ha Jason Momoa jól érzi magát, én is jól érzem magam, szóval ezzel igazából nincs is semmi problémám.

Dreamborder

Azt hiszem, talán a 6 csillag is túlzás, mert sajnos ez nekem nagyon nem jött be. :D
A látványt tudtam egyedül igazán értékelni, gyönyörű volt, ahogy megjelenítették az óceánt és Atlantiszt. Sajnos minden más gyenge volt, legfőképp a szövegkönyvvel voltak problémáim. Sok helyen pedig tocsogtunk a nyálban. Még Jason Momoa felsőteste miatt sem vagyok hajlandó több csillagot adni. Ez most nekem ennyi volt. :P


Népszerű idézetek

Bubu 

Arthur: Hat óránál piócák!
Mera: Ez mit jelent?
Arthur: Hogy a seggünkben vannak!
Mera: Akkor azt mondd!
Arthur: A SEGGÜNKBEN VANNAK!

Sunshine 

Az élet – akár a tenger – összehozza azokat, akiket akar.

Sunshine 

Tom Curry: Öhm, csináltam volna tükörtojást. [Atlanna lenyeli az aranyhalat] A kutyát azért ne egye meg, ha lehet.

Sunshine 

Atlanna: Az én hazámban a tenger elmossa a könnyeket.
Tom Curry: Itt nem. Mi érezzük őket.

Sunshine 

Atlanna: Ne hagyd, hogy elfelejtsen.

Sunshine 

Mera [Arthurról]: Ha tényleg te leszel a király, nekünk annyi.

Sunshine 

Arthur [a Pinokkióról]: Az tényleg könyv? Én filmen láttam.

Sunshine 

Vulko: Igaz, Arthur csak félig atlantiszi, de olyan nagy király, amilyen ő lehet, te sosem leszel.

Sunshine 

Arthur: Ha lesz kedved… beszéljünk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján