Amerikai pasztorál (2016) 24

American Pastoral
108' · amerikai, hongkongi · dráma, krimi 16

A történet 1968-ban játszódik, amikor egy idilli, tipikusan amerikai család élete vesz 180 fokos fordulatot.

angol
angol · magyar

Képek 5

Szereposztás

Ewan McGregorSeymour 'Swede' Levov
Jennifer ConnellyDawn
Dakota FanningMerry Levov
Rupert EvansJerry Levov
Uzo AdubaVicky
Molly ParkerDr. Sheila Smith
Emily PeacheyHospital nurse
Hirdetés

Várólistára tette 111


Kiemelt értékelések

Liza 

Ez egy nagyon jó film, meg is lep, hogy viszonylag alacsony értékelése van. Nagyon sok témát feszeget a háborútól kezdve, a létezésünk jogán át, egészen a szülő-gyermek kapcsolatig. Szerencsére nem tol válaszokat az ember szájába, a végén mindenki eldöntheti, hogy kivel érez együtt és kinek volt igaza, de azt tökéletesen szemlélteti, hogy semmi se fekete vagy fehér teljesen. Hisz az, hogy mit vállalunk a háborúban, hogy kinek az életét hová helyezzük a magunk kis világában, és az, hogy egy ember élete ér-e annyit, mint ezreké vagy legalább feláldozható-e ezrekért, az talán még nehezebben megválaszolható, mint elsőre hangzik.

ryzsy 

Szuper alapanyag, egyenetlen megvalósítással. Se nem krimi, se társadalmi dráma. Pedig igazából kicsit mindkettőre vártunk. Ráadásul Ewan McGregor rendezői debütje miatt nagyobb az érdeklődés. Pont ettől nem lesz jó. 5/10

sophie 

Ez a történet annyira sokrétegű, hogy tulajdonképpen nem is volt idő arra figyelni, hogy maga a film, jó-e vagy nem annyira. Hát igen: az anya … a gyerek … az utolsó nagyjelenet … nem volt tökéletes, na …El kell olvasnom a könyvet.

Chris90

Nehéz értékelnem ezt a filmet. Egyfelől remek színészi gárdával dolgozik, az érdeklődést végig fent tartja (legalábbis nem unatkoztam egyik résznél sem annyira, hogy ránézzek a facebookra), ugyanakkor mégis hiányzik belőle valami. Kicsit olyan érzésem van, mintha McGregor nem tudta volna megragadni a lényeget (habár a könyvet sem olvastam még, szóval, nem tudom, hogy mennyire hű ahhoz). Az első egy órában kb. folyamatosan változott a véleményem, hogy miről is akar szólni, mi lesz a központi téma (aztán persze végül nem az lett.) A regény iránt felkeltette az érdeklődésemet, és az is biztos, hogy egyszer majd újranézem a filmet is.

schummyka 

Csak kiegészíteném az előző értékelést azzal, hogy akit érdekel ez a „témakör” akkor ezt a filmet mindenképpen ajánlom: A szomszéd
https://snitt.hu/filmek/a-szomszed-1999

Horváth_Evelyn 

Ez a film nem működött. Vannak olyan könyvek, amiket nem kell megfilmesíteni, mert nem lehet. Szerintem ez most az a kategória volt. És a vége egy giccs. Egyáltalán nem tetszett. Egyébként a könyvet sem szerettem kimondottan, de ez egy nulla volt.


Népszerű idézetek

Liza 

– I have the highest respect, but my grandchild is not going to eat Jesus.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján