Álmodozók (2003) 70

The Dreamers
115' · francia, angol, olasz · dráma 18

Párizs, 1968 májusa. A diákok az utcára vonulnak, hogy a francia oktatási rendszer ellen tiltakozzanak. A munkások hamarosan követik őket és néhány nap leforgása alatt az elégedetlenkedők száma akkorára dagad, hogy kezdi komolyan veszélyeztetni a fennálló politikai rendszert. Isabelle és… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Eva GreenIsabelle
Louis GarrelTheo
Michael PittMatthew
Robin Renucciapa
Anna Chancelloranya
Hirdetés

Kedvencelte 20

Várólistára tette 90


Kiemelt értékelések

Nicole88

A leírás alapján teljesen mást vártam, nem mondom, hogy egy pörgős filmre számítottam, de őszintén nekem elég unalmasra sikeredett…
Az Álmodozók beavatási út…. írja a adatlap, hát nem tudom… olyan hatalmas tapasztalatokat nem szereztek a fiatalok (legalábbis szerintem)
Abszolút egyszer nézős!

LukeSkywalker 

Szép film. És nem csak Eva Green istennői alakja miatt (őszintén mondom, ilyen gyönyörű kebleket azóta se láttam), hanem a történet miatt is. Igen, van történet. Zajlik az élet Párizsban, amikor még jelentett valamit a diákság és az ereje, amivel demonstrálni tudott, társadalmi változást kikényszeríteni. Bertolucci továbbá tiszteleg számos Nouvelle Vague-film előtt, és ilyenkor a legjobb. A három szereplő kapcsolata is említésre méltó, de nehéz elvonatkoztatni a direkt erotikától, sőt, a szoftpornográf elemektől, amire férfiként mondhatnám (mondom is), hogy nagyon izgalmas, de ha csak ezért teszi bele egy rendező és ezért nézi meg egy néző, akkor miért nem néz inkább pornót a neten. Persze Bertolucci nem csak l'art pour l'art módon alkalmazza a szexualitást. Nekem jobban tetszik, mint az Utolsó tangó Párizsban, valahogy kevésbé fatális, nem annyira depresszív. Persze ízlés dolga.
Igen, egy szó jut eszembe róla: szép.

fayakezdet

Másfél éve is nyolc pontosra értékeltem és most is erős nyolcast adok rá. Már csak részletekre emlékeztem belőle, viszont többször eszembe jutott, ezért újranéztem.
Szerintem életszerűen visszaadták a hatvanas évekbeli francia hangulatot (legalábbis én elhittem). Viszont valami plusz szálat vihettek volna a történetbe, valamiért hiányérzetem volt a film végén. Ettől függetlenül akit vonzanak az ilyen jellegű filmek, annak kötelező darab.

Lunemorte

Bugyután elvont francia sziámi céltalanság.

Atomsk

Határozottan jobb, mint a regény, pedig sok helyen hű marad hozzá. Leginkább a befejezésben jobb. Bertolucci itt sem csinál belőle titkot: a szenvedély egy vákuum.

lilla_csanyi

Egy film azoknak, akik rettentően sokat szeretnék látni Eva Green p*náját és a melleit.

Spielmann

Les enfants terribles és Utas és holdvilág harmadszorra is megírva, és filmre rakva, szerencsére, mert Eva Greent nem rossz meztelenül látni, de jó, hogy azért ennél több a film. Mondhatni: pokoljárás. A pokol eleinte mennyországnak tűnik.


Népszerű idézetek

ancsr

Matthew: Yes, I'm drunk. And you're beautiful. And tomorrow morning, I'll be sober but you'll still be beautiful.

Dyngo

– Elvárod, hogy ezt megegyem?
– Te elvártad, hogy megfőzzem.

1 hozzászólás
ancsr

Isabelle: Oh, Matthew. How nice of you to keep my image close to your heart.

David_Lakner 

Theo: Isa okos, de nem tudja, hogyan kell kezelni a szülőket. Elég, hogy ismerjük mindenüket. Le kellene tartóztatni őket! Hogy megvallják, eskü alatt, a bűneiket! És vidékre száműzni őket, hogy önkritikát gyakoroljanak, és átnevelődjenek!
Matthew: De már vidéken vannak.
Theo: A tengerparton. Az nem ugyanaz.

ancsr

Matthew: I was one of the insatiables. The ones you'd always find sitting closest to the screen. Why do we sit so close? Maybe it was because we wanted to receive the images first. When they were still new, still fresh.

Sadie

– Mindenkinek van egy apja.
– Igen, de a tény, hogy Isten nincs, nem jelenti azt, hogy ő a helyére léphet.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján