A zátony (2016) 205

The Shallows
87' · amerikai · dráma, thriller 16

Csak a végtelen óceán és egy szörfdeszka… A film hőse (Blake Lively) imád magányosan siklani a hullámokon. Ám ezúttal hamar rá kell jönnie, hogy nincs teljesen egyedül: egy gyilkos cápa eredt a nyomába.
Magára marad egy bóján. A part alig húszméternyire van, mégis elérhetetlen: a cápa ott… [tovább]

Képek 15

Szereposztás

Blake LivelyNancy
Óscar JaenadaCarlos
Sedona LeggeChloe
Brett CullenApa
Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 83


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Ezt se nagyon kell többször megnéznem. A vége nekem már nagyon átment a teljesen hihetetlen kategóriába. A Disney filmekben láttam ilyen trükköket. Addig még egészen jó volt. Egy újabb tanulságos történet, miért is nem szabad kimenni a természetbe. XD spoiler

10 hozzászólás
Törpillaa 

Nagyon jó volt, izgalmas, látványos. Ezek a cápás filmek nekem mindig tetszettek, és ez is nagyon bejött. Nagyon jók voltak az elején a szörf trükkök, meg a víz alatti felvételek. :-)
Jó nagy dög cápa volt. :-D
Annyira jó volt Blake Lively, nagyon odatette magát, néha izgultam, hogy mi lesz vele, sikerül-e neki végül… De a végét, sokkal jobban is le lehetett volna zárni. Kicsit kiszámítható volt, de nagyon látványos jelenetek voltak benne.
A helyszín nagyon szép volt a tenger is, a part is, amit látni lehetett belőle. A kismadár nagyon cuki volt, olyan szép fehér, és a felbukkanó delfinek. :-)
Ezt máskor is meg fogom még nézni nagyon bejövős.

Pandalány

Már 5 hónapja a várólistámon volt ez a film, végre leadta a mozink!Az idei év egyik legvártabb filmje számomra. Nagyon tetszett!
Persze, a cápás téma örök, és túl sok újat már nem tud mutatni, mégsem mondanám, hogy egy abszolút kiszámítható filmről van szó. A végén simán el tudtam volna képzelni más, jóval spoiler megoldást is akár. A helyszín gyönyörű szép (szikrázóan kék óceán ♥), Blake nagyon jól alakított, a zenék rengeteget adtak hozzá. Az elején, a szörfözős jelenet valami hihetetlen jó (spoiler), lassítások, elképesztő zene mellé. Mintha én is ott lettem volna a parton, a vízben. Egyébként megjegyzem, hogy a sok-sok nagyon közeli felvétel Blakeről még izgalmasabbá tette a filmet, mert szinte az ő szemszögéből láthattuk a cápa közeledését, mindent.
Újranézős film lesz, úgy érzem. ♥

desertangelable 

Jajj, de jól esett ez most! Annyira meg szerettem volna nézni moziban, de nem jött össze, így maradt a házimozi. A rossz értékeléseket olvasva kicsit megijedtem, hogy én is csalódni fogok, de egyáltalán nem csalódtam, maximálisan elégedett vagyok azzal, amit kaptam. Imádom az ilyen egy szereplős filmeket, amikor a főszereplőnek minden erejét összeszedve, saját határait feszegetve kell megoldást találnia egy helyzetre. Szinte sosem szoktam érezni az idő múlását annyira magával ragadnak az ilyen történetek. Itt sem történt másként és örülök, hogy nem adtam hitelt a negatív hangoknak.
Ja és! Jó választás volt a Blake Lively a főszerepre, már csak miatta megéri megnézni.

9 hozzászólás
mandu 

Nem tudom mit vártam… :D Komolyan. TUDTAM, hogy nem fog tetszeni. TUDTAM, hogy unni fogom magam már az első fél óra után. TUDTAM, hogy időpazarlás az egész. Viszont azt is tudtam, hogy akkor is meg fogom nézni, hátha…
Otherwise arra nem számítottam, hogy lesz egy-két jó duma benne. Meglepett. És az is, hogy pöppet izgultam. Pedig elég egyértelmű a vége. xD
"- Hogy jutsz vissza?
– Uber.
– … Ki az az Uber?"
A bálnás és seböltős részek elég undorítóak voltak, de durvábbhoz vagyok szokva. Akik gyengébb idegzetűek, de szeretik a thrillereket és/vagy a cápás alkotásokat, azok kedvelni fogják ezt is, de nekem nagyok az elvárásaim, szóval nem jött be túlzottan. *sigh*
Így utóiratnak pedig: Azt azért mindenki vágja, hogy a csaj barátnőjének a hibájából történt mindez? :D Nem mondok le programot, mikor a másik már ott van. Ha mégis, akkor nem SMS-ben közlöm. Ha mégis, és nem válaszol az illető, akkor rohadtul megnézem, hogy minden rendben van-e vele. De persze lehet, hogy megint én vagyok a hülye. :)

mazsolafa

Rosszabbra számítottam, úgyhogy kellemes volt a meglepetés. Blake jó választás a szerepre, külön örömteljes, hogy nem nyavalyog és hisztizik. A terminátor cápa nevetséges, de cserébe fantasztikus az operatőri munka és gyönyörűek a képek víz alatt és víz felett is.

Alexa18

Nekem tetszett. Blake Lively nagyon jól hozta a szerepet és a cápa is elég ijesztőre sikeredett. Megvolt a kellő érzelemkifejezés. Tudtam izgulni a szereplők életéért, még akkor is ha néhol kicsit egyértelmű volt mi fog történni.

Zohannna

Műfaját illetően kiváló, legalábbis szerintem. Moziban pláne (hatalmas kivetítőn még nagyon elnézni sem tudsz :-P). Amikor elmeséltem itthon, hogy a másfél órás filmből 10 percen kívül az egész a vízben játszódott azt kérdezték tőlem, hogy nem volt e unalmas. Erre én elkerekedett szemekkel válaszoltam, hogy: már hogy is lett volna?!?! Bármily hihetetlen egy cápáról, és egy lányról szól és végig izgulja az ember. Elejétől félelemben tartja a nézőt, folyamatosan azt hiszi az ember, hogy: na most, most fog támadni! És ha végre lenyugodtál, hogy most semmi sem fog történni na akkor tuti szívrohamot kapsz a következő jelenettől… Hát, ennyire sikerült megfogalmaznom, aki érteni is akarja miről beszélek az nézze meg!

ScarlettBlair

Akár még szuper is lehetett volna, ha a vége nincs ennyire eltúlozva :D

molly_

A vége már azért átment erős túlzásokba, de különben tetszett, végig izgultam Nancy-ért (és a madárért). Blake Lively nagyon jó választás volt a szerepre, én leginkább miatta vártam ennyire ezt a filmet. A látványra és a zenére sem lehet panasz, imádtam a víz alatti jeleneteket. Az egyetlen gyenge pont nekem a naaaagy és gonosz cápa, elég gagyi, ahogy repül ki a vízből, meg konkrétan úgy van beállítva, mintha szórakozásból nyírna ki mindenkit. A haldokló bálna is valahogy fura volt.
Közben persze azért magamban megjegyeztem, hogy fele ennyi ideig sem bírtam volna a csajszi helyében. :D


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján