A part (2000) 175

The Beach
119' · amerikai, angol · kaland, dráma, thriller 16

0 díj · 1 jelölés

Richard, azért utazik el Thaiföldre, hogy valami kalandosra, igazira bukkanjon. Egy olcsó bangkoki szállodában megismerkedik két franciával, Etienne-nel és Francoise-zal, valamint egy idősebb világutazóval, Daffyvel, aki egy titkos sziget valószínűtlen történetét mondja el Richardnak. A fiú… [tovább]

angol

Szereposztás

Leonardo DiCaprioRichard
Virginie LedoyenFrançoise
Daniel YorkHustler
Robert CarlyleDaffy
Tilda SwintonSal
Guillaume CanetÉtienne
Paterson JosephKeaty

Kedvencelte 13

Várólistára tette 104


Kiemelt értékelések

csartak

Előző éjjel eszembe jutott a film. Ki tudja hogy működik az agy miféle álom vagy minek a hatására. Így ma Danny Boyle napot tartottam. Hangulatos film, gyönyörű hely a part. Ifjúság szabadsága, kilépés a megszokott életből.

2 hozzászólás
KillerCat

Nem volt rossz,de nem ájultam el tőle. Egyszer meg lehet nézni.

sipiarpi 

Titokzatos városi legenda a távol-keleten, bulizó fiatalok egy trópusi paradicsomban. Felkelti az ember érdeklődését, majd szép lassan hullanak le a leplek és kerülnek a felszínre az emberi jellemek árnyoldalai. Egynek jó volt, de nem nézném meg megint.

Blissenobiarella 

Dicaprio és Swinton jók voltak, de amúgy elég hülye sztori ez. Amikor beindultak a dolgok, volt egy fél óra, amit élveztem, de az elején és a végén unatkoztam.
Ami dicséretes, az az, hogy nagyon érdekes képekkel operált a film, ilyen szempontból élmény volt nézni (puszi a rendezőnek), de kicsit olyan volt nekem, mintha a film maga sem tudná eldönteni, mi akar lenni. ez főleg a humoros jeleneteknél jutott eszembe, amik nekem nagyon oda nem illőek voltak. A zene príma, de ha Badalamenti úr nevét látom, ez nem is lep meg. Sajnos ez sem menti meg a filmet attól, hogy katyvasz legyen, legfeljebb élvezetesebbé teszi.
Tanulságos sem volt, eddig is álszent hülyéknek tartottam a hippiket.

rodicaindia 

Eszement film, de iszonyu jo soundtrack-el. Elso dolgom volt anno hogy megvettem a kazettat,es ejjel-nappal azt hallgattam.:)

Tony128

Nem értem, miért áll ennyire rosszul ez a film. Nyilván nem ez volt élete legjobbja se Dannynek, se Leonak, de a zene, a képvilág, és a mondanivalók rendkívül jók. A problémáknak hátat fordító társadalom, az emberiség „civilizációjának” hatásai, a kalandról és megismerésről kialakított vélemény mind nagyon jól kivehető a filmből. Persze van egy kis Trainspotting-beütése, de nekem ez is tetszett, és külön figyelmet érdemel a 'Jungle Run'-os rész, amin szétröhögtem magam. :D

carragher 

Megosztó egy film nekem inkább közepes. Danny Boyle itt most nem alkotót akkorát mint ás filmjeiben.

Kontra_Judit 

Nekem nem tetszett a film. Idétlen történet, nem bírom a fanatikus csoportokat. Távol elzárva, titokban élni valahol, nem az én műfajom. Sokáig a technikát sem bírnám nélkülözni:)) Max. nyaralásnak jöhet szóba 2-3 hétre az a hely, mert egyébként gyönyörű volt! A víz kristálytiszta, a növények nem a megszokottak, tisztaság uralkodik a szigeten. De a kábítószer nem vonz!
Ha pontozni kell: 5/10. De csak Caprió és a táj miatt:)

ChöppMoly

Sajnos nem tudtam megnézni a könyv után.

Leilaa

Nem számítottam ilyen mértékű brutalitásra. Moby zenéje fantasztikus, Leo zseniális.


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

Vagy meghalsz vagy összeszeded magad! Az emberek attól készülnek ki, ha nem tudsz dönteni!

Kontra_Judit 

Amikor valaki nagy hatással van Ránk, mindig találunk okot azt hinni, hogy ő az igazi számunkra. Majd egy idő után mindaz, amit a másikban szerettünk, kezd elviselhetetlenné válni. De abban az elvarázsolt pillanatban úgy érezzük rátaláltunk arra, akit egész életünkben kerestünk.

Kontra_Judit 

Világossá vált, hogy a szerelem – akárcsak a bánat – elmúlik. És egy izgalmasabb érzés lép a helyére.


Hasonló filmek címkék alapján