Kedvencelte 2

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Légyszí, többet ne adjatok ennek a nőnek horrorfilmet. Köszönöm. Nor-ah, h-val a végén, de érdekes név. :-D Egyszer is elég volt nézni az uncsi arcát. :-D Elképesztő, talán egy újabb birodalmi lépegetők ezek, vagy egy újfajta vízi dinó? Mert akkor az nagyon frankó lenne. :-D
Egyébként a film alapsztorija nem volt rossz, csak a megvalósítás kicsit döcögős. Voltak jó és látványos lassított jelenetek, azt bírtam. Bár nagyjából a felénél már untam, és azok a lények pfff… Bár szörnyen rusnya képük volt, de az amikor spoiler De nem jött össze… Micsoda pech! De legalább a vége kárpótolt. A cég pedig bekaphatja, csontig, hogy mindent eltusolnak, mert akkor hiábavaló volt Norah áldozata, és az nem fair. :-D Egyébként tényleg nem volt rossz, a viccet félretéve. Érdekes volt meg minden, de nem való neki a horror, ez van… A többi szereplő is elhanyagolható, nem voltak szimpik, de az a plüss nyuszi aranyos volt. :-D

4 hozzászólás
Chriss 

No végre ezt is megnéztem. Lehet, hogy nem leszek népszrű a véleményemmel, de nekem egyedül Kristen Stewart tetszett az egészben. Én őt kedvelem. Ezt a filmet viszont nem. Sikerült az összes klisét felhalmozni benne, ja az idegesítő „én mindent jobban tudok, és mindennek az ellenkezőjét teszem, mint amit a józanész diktál” baromarc kimaradt. Nem mintha hiányérzetem lett volna tőle. Az erőltetett poénkodás is kimaradhatott volna, de hát így jártunk. Imádom, mikor vészhelyzetben elkezdenek lelkizni, és pont akkor kell a fél életét elmesélnie mindenkinek. Mikor máskor. A filmben zavart, hogy a 90 százaléka sötét volt, oké, milyen legyen az óceán alatt, de akkor is. Az ember megint olyanba tenyerelt, amibe nem kellett volna. Emilynek talán egy normális megnyilvánulása volt, mégpedig az, mikor azt mondta: semmi keresnivalónk idelenn. Való igaz. Az óceánt békénhagyhatnák. Vincent Cassel most nem sok vizet zavart. A látványt jól megcsinálták, szerintem azzal nem volt probléma, ahogyan a zenével sem. A gond a történettel kezdődött, olyan sok eredetiséget nem véltem felfedezni, ugyanis gyakran eszembe jutott az Alien és A mélység titka is. Idegen, csúnya izék jöttek valahonnan, valamiért, és nagyon berágtak az emberekre, és aprításba kezdtek. Jó, hát sok újat ebben a műfajban már nem lehet mutatni, de akkor már próbálkozni sem kéne, inkább valami más irányt belőni. Persze ezt nem én döntöm el, és biztosra veszem, születnek még ilyen filmek. Örülök, hogy nem adtam ki érte pénzt moziban, viszont annyira rossz sem volt, hogy kétségbeesve gondoljak vissza az elvesztegetett másfél órámra. Egynek elment, és még izgalmasnak is merném nevezni, de eléggé lineáris volt a cselekmény, null fordulattal. Tehát csavarokra nem kell számítani, azok nincsenek. A karakterek eléggé unalmasak, már találkoztam mindegyikükkel más-más filmben. Szóval nem váltja meg a világot, de egynek elmegy. Engem még le is kötött valamennyire. Körülbelül ennyit akartam. :) Zárom soraim.

MrsCumberbatch 

Hát ez valami rémes volt. Összesen három csillagra tudom értékelni.

1 csillagot kap az eleje.
1 csillagot kap a vége.
1 csillagot kap a történet.

Nagyon izgalmasan indult és még izgalmassabban ért véget, de a film többi része élvezhetetlen. Lényegében abból áll az egész, hogy motyognak és suttognak, ezért tekered tövig a hangerőt, hogy meghalld, mit beszélnek, aztán jön egy nagy robbanás vagy visítás és reméled, nem szakadt be a dobhártyád…

A történet is egész jó lett – bár sok eredetiség nincs benne. Igazából annyi, mintha Kongot lenyomtuk volna a víz alá. Egy ártatlan szörny aki igazából csak a saját élőhelyét védi, ahova a kéretlen kutatók bemerészkedtek. Szóval eredetiség nincs benne, de azért jó sztori, ezért adtam rá nekik egy csillagot.

csokidani 

Latvany 10 pontos. A kornyezet, terek, vizes reszek, a lenyek. A foszorny pedig naggggyon morci.
Szineszi produktum elmegy, pont eleg.
A kotelezoen vicces szereplot nem tudom minek kell eroltetni majdnem minden filmben, 99 szazalekban nem mukodnek (itt sem). A parbeszedek nehol idegesitoen elcsepeltek es gyerekesek voltak.
Gondolkoztam a 6 es 7 kozott, mert Szep latvanymozi osszessegeben, jo h keszitettek egy ilyet, de maradando sajna nem lesz.

1 hozzászólás
eNNBeus 

Hogy pont ma néztem Lovecraft-ről egy dokut.
A film felejthető. A sztori a képi megvalósítás tökéletes, megfelelő színészi produktummal elég kellene hogy legyen, csak hát ott valahogy elveszett a dolog, számomra nem volt súlya a játéknak.
Pedig Cthulhu hív…

TLD 

A négy csillag a néha egész jól működő, klausztrofób atmoszférára megy; ebből az ötletből akár egy tengeri környezetben játszódó Dead Space-féle rettegést is össze lehetett volna hozni.

Nem kellett volna ehhez más, mint érdekes és hihető karakterek, kevesebb klisé, valami minimális összetettséggel bíró történet spoiler, lassabb tempó, kifinomultabban adagolt szörnytámadások.

spoiler

5 hozzászólás
rhysciar

Ez a film egy kalap s*ar. Sztori felépítése rémes, a karakterek sekélyesek, senkit nem ismerünk meg, senki sorsa nem súlyos, pont nem érdekel, hogy ki hal meg – a látvány csak közepes, mert hogy víz alatti világ, sötét van, a segglikadat sem találnád meg.

Ennek ellenére én ezt imádtam. Millió ilyen túlélőhorrort meg tudnék még nézni, és most még Kristen Stewart sem zavart, sőt, egész jól passzolt a karakteréhez. Hogy mitől tudott mégis behúzni, az talán az atmoszférája és az, hogy alapból ezek a fajta monszta-túlélő horrorok a gyengéim. Mindenesetre örülök, hogy megnéztem, kellemes másfél órát adott. Még ilyet!

LoneWolf 

Mindig is gyengék voltak az idegeim a horror műfajához, de ez még az én ingerküszöbömet sem ütötte meg. Ennek ellenére egynek elment. Tetszettek az Alien-re emlékeztető díszletek, ruhák, meg persze a szűkös környezet és a nyitány is egész jó kezdő hangulatot teremtett, de az azt követő részek… nos, hagytak maguk után kívánnivalót.
A következő gondolatok futottak végig bennem, nagyjából ebben a sorrendben:
1. Hmm… egy fekete karakter. A Hollywood-i horrorokat ismerve, ő tuti meghal.
2. Mi?! Emily-nek corgija van?! Ennek a lánynak túl kell élnie! (*.*)
3. T.J. Miller végig ilyen irritáló lesz? (Csak hab volt a tortán, hogy ki kellett emelnie Kristen Stewart laposságát, amivel szerintem semmi baj. Engem jobban zavart a BSB frizura.)
4. Értem én, hogy a sötétséggel érzékeltetni akarják, hogy milyen is lehet ilyen mélyen a tenger fenekén, de ennyi gőzzel csukott szemmel is nézhetném a filmet…
5. Mik ezek a hatalmas kihagyások? Néha nem fogom föl, hogy jutottak hirtelen A-ból B-be. Legalább 20 perc maradhatott a vágóasztalon, ha nem több.
Végeredményben: Sok meglepetést nem okozott a film és talán még a közepes csillagozás is túl magas neki, mivel értelmét nem igazán láttam a sztorinak. A sokak által emlegetett Cthulhu design is el lett rontva azzal a Predator beütésű szájjal, meg nem volt több, mint egy CGI „látványosság”, (Ha annak lehet mondani egy olyan lényt, amiből többnyire homályos darabkákat látunk csak.) a kis zabagép kölykeivel, mint a legtöbb szörnyes horrorban, miközben az ő félelmetessége tudtommal nem ebben rejlik. Jobban is kijátszhatták volna ezt, de úgy tűnik, hogy másfél órába ennyi fért bele. Kár érte.

6 hozzászólás
Pnikolett

Nekem tetszett a film,lekötött,izgalmas volt. Oké voltak már túlzó dolgok benne,de alapvetően jó sztori.
Kristen Stewart egész jól alakított,pedig benne kételkedtem.

Irasalgor

Különösen fájó, hogy az utolsó 20th Century Fox alkotás bár részben egy főhajtás a Fox egyik leghíresebb franchiseja felé – Alien –, de amúgy minden formájában egy végtelenül klisés, unalmas és horrornak egyáltalán nem nevezhető sétaszimulátor, ami videojáték formátumban talán sokkal korrektebben működött volna, mint mozgóképes alkotásként. Kristen Stewart nem ebben a műben fogja bemutatni, hogy ő amúgy egy meg nem értett színészóriás, ahogyan igazából az is egy kérdőjel, hogy erre az alkotásra mi szüksége volt a filmszínházaknak.

Értékelés: 4/10


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján