A láthatatlan ember (2020) 146

The Invisible Man
124' · amerikai · akció, sci-fi, dráma, thriller, horror 16

Cecilia Kass egy erőszakos kapcsolat csapdájában vergődik egy gazdag és briliáns tudóssal, de egyszer csak úgy dönt, hogy megszökik éjnek évadján, és elrejtőzik. Tervében segítségére van a nővére, egy gyerekkori barát és annak tinédzser lánya. Ám amikor Cecilia erőszakos exe öngyilkosságot követ… [tovább]

magyar

Szereposztás

Elisabeth MossCecilia Kass
Oliver Jackson-CohenAdrian Griffin
Aldis HodgeJames
Storm ReidSydney
Harriet DyerEmily Kass
Michael DormanTom Griffin
Benedict HardieMarc
Renee LimDr. Lee
Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 144


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Nem rossz film és egyszeri nézésre mindenképpen javasolnám.
Bár, én inkább csak a hibáit láttam, ez ne vegye el senki kedvét a megnézéstől, de tényleg ne! A főszereplő hölgy nekem nem elég hiteles, még akkor sem, ha tényleg mindent megpróbál. Erőlködéssel gőzösek a jelenetei, a mosolya sosincs a helyén, a grimaszai nem illenek az adott érzelemhez. Kész, nekem ezzel a film kb. el is rakta magát egy olyan fiókba, ami kösz jó volt, de többet nem kérem.
spoiler – és végig reménykedtem, hogy nem fogják ezzel el…szni. De sikerült.
Hogy jót is mondjak: elejétől a végéig, mesterien egyszerű eszközökkel tartja a feszkót. Mi fészkelődtünk a nézése közben rendesen! :)

7 hozzászólás
desertangelable 

Régen néztem úgy filmet, hogy szinte végig a szemem előtt volt a kezem. Az első perctől kezdve a végéig olyan feszült volt, és úgy pörögtek az események, hogy egyszer sem jutott eszembe felállni előle. Nekem ez most nagyon jól esett, mert teljesen kizökkentett a valóságból, csak azt sajnálom, hogy moziban nem tudtuk megnézni, bár ott kicsit cikibb lett volna letakart szemmel ülni. :D
Bele lehetne kötni egy-két apróságba, de részemről semmi olyanba, ami fölött ne lehetne elsiklani. Amikor azt mondom, hogy néznék egy jó thrillert, akkor én ilyen filmet szeretnék látni.

Ja és ne olvassatok leírásokat és ne nézzétek trailert, mert szerintem akkor igazán meglepetés egy film minden perce.

eNNBeus 

Neeeeeem volt ez rossz film, de örülök hogy a tarilert csak egyszer láttam még a kezdetekkor, mert így meglepetésként ért a legtöbb dolog. A trailer azért eléggé spoileres na… Volt benne feszkó rendesen, a fordulat is teljesen rendben volt a végén. Azt mondjuk nem vágom a kutya hogy nem halt éhen a tök üres házban….
Ilyen holivúdi filmekkel egész jól ellenék.

dulkap 

Jóindulatú 6 csillag az összbenyomásért. Az a baj, hogy számomra a feszültség pont annyira volt szemmel látható, mint a címszereplő: időnként feltűnt, de aztán gyorsan újra láthatatlanná válik. Hiányzott a filmből a kreativitás és az izgalom. Nem tudom, hogy szomorú-e vagy nem, de az 1933-as Láthatatlan ember még mindig a legjobb film a témában.

csokidani 

Eros hetes. Jo kis feszult pszicho thriller. Horrornak azert nem mondanam. Lekotott vegig, aprobb, tenyleg elhanyagolhato kihagyasokkal. Jo par logikatlansag azert volt benne, de osszessegeben azert lebegtette az embert rendesen. Voltak igazan eltalalt feszult idoszakok benne. A kepi megjelenes is nagyon rendben volt, talan zenevel lehetett volna jobban kielezni.
Osszessegeben egy igen jo mozit sikerult letenni az asztalra, de maradando ill. klasszikus nem lesz.

Near 

2020-ban.
Ennyire logikátlan.
Ennyi sebből vérző filmet.

BeL1eVe 

Igaz a végére tényleg kifordul magából és emiatt csorbul is az élmény, de Whannell megint kihozta a minimál budget-ből a legtöbbet. A kreatív kamerakezeléssel, a zenével profi hangulatot ad át, vagy ahogy a csenddel és a bizonytalanságérzettel játszik, kiváló.

Negative_Singularity 

Azt a betyárját! Az első pillanattól fogva fenntartotta a feszültséget, egyáltalán nem éreztem hosszúnak ezt a két órát. A lelki terror valami egészen mesterien undorító és embertelen szintre lett emelve, komolyan izgulni tudtam a főszereplőért (aki egyebként az elején picit irritált, mert a színészi játéka egy az egyben a Szolgálólány meséjében nyújtott alakítása volt, ami egyebként ott brutálisan jól állt neki, de itt elég nehezen léptem túl rajta, hogy ő nem June). De ez nem hiba, megszerettem a karaktert, ahogy a többit is; mindegyik nagyon szépen kidolgozott jellemmel működött.
Igazából imádok értékeléseket írni, leírni a véleményemet, a meglátásaimat, de itt most tényleg úgy érzem, nem kellenek szavak.
Zseniális film, nagyon meglepődtem, bátran ajánlom mindenkinek.

Ákos_Tóth 

Nagyon nehezen értékelhető film – az a típus, ami a vászon előtt ülve még eléri a hatását, de minél többet ülepszik, annál többet veszít az erejéből. Ezzel együtt persze rém örömteli lenne, ha innentől legalább ilyen, vagy ennél már csak jobb minőségű remake-ek érkeznének úgy a szép emlékű Dark Universe darabjaiból, mint bármely más klasszikus és/vagy kultfilmből – innentől meg minden már csak ízlés dolga.

A láthatatlan ember kétségkívül eredeti abban az értelemben, hogy egy klasszikus, akár lerágott csontnak is tekinthető sztorit valid XXI. századi formában gondol újra. Érzésem szerint sok kritika fogja érni a mozit azért, hogy a klasszikus történetét egy bántalmazó kapcsolat konfliktusába operálja bele, sőt, szerintem fogják még feminácizni és business-metoo filmnek is nevezni, ugyanakkor ez a téma továbbra is kulcskérdés korunk nyugati társadalmában, és az itteni ábrázolása maximálisan ízléses és organikus. Ezen a téren domborít hatalmasat Elisabeth Moss, aki a szenvedő és az őrület határán táncoló, mélyen sérült nő karakterében brillírozik, rá biztosan oda kell figyelni a következő években.
A forgatókönyv és a rendezés már inkább kérdéses, sőt, itt tátonganak a legnagyobb lyukak a film páncélján. Sok helyről érkeztek már olyan észrevételek, hogy a cselekmény végig mellőz bármiféle logikát, de szerintem ez nem igaz, illetve nem teljesen igaz – mint oly sok misztikus filmben, a szereplőknek itt is szélsőséges helyzetekre kell reagálniuk, olyanokra, amikre százféle logikusabb magyarázat létezik, mint ami valójában történik. Ám mindent ez sem magyaráz meg: például azt, hogy miért áll háborítatlanul egy halott tudós háza a tengerparton, benne a láthatóan nem éhező, nem szomjazó kutyájával, hogy egy húzós ügyeken áteső testvérpárt miért szakít hirtelen szét egyetlen színpadias e-mail, vagy hogy spoiler.
Felmerült egyébként pár napja, hogy kisebb botrányt robbantott ki az észrevétel, miszerint a film trailere gyakorlatilag elspoilerezi a cselekményt. Ez annyira téves állítás, hogy a trailer – utólag megnézve – tömve van olyan jelenetekkel, amik kimaradtak a filmből, sőt, egyik-másik résznek mintha egy alternatív take-je került volna bele. Nem olvastam utána a produkció részleteinek, de olyan érzésem van, hogy a vágás tulajdonképpen az utolsó percekig folyhatott a premier előtt, de ki tudja, talán a különböző kontinenseken piacra dobott változatok is eltérhetnek. Ez súlyos kérdés, mivel bár csak rövid snittekről beszélünk a trailer esetében, azok sok esetben magát a konkrét cselekményt rendezik át, nem pusztán egy-egy különálló jelenetsort. Elképzelhetőnek tartom azt is, hogy a rendező próbálta kicsit kiegyensúlyozni a cselekmény ívét, hullámvasutazás helyett kiegyenlíteni a lassú, borzongató részleteket és a pörgő akciókat. Ez egyébként nem sikerült neki: a mozi számomra sokszor tragikusan belassult, sokszor extrém mód felpörgött.
Moss dicsérete után szólnunk kell itt röviden a film protagonistájáról is, akit bizonyos okokból kifolyólag nagyon röviden látunk csak a filmben, de személyes jelenléte a vásznon messze nincs összhangban a róla szóló súlyos és ijesztő mendemondákkal. A színészválasztás ezen a ponton határozottan félrement, sőt, a legtöbb színész, bár egy hullámhosszon van Moss-szal, nem tud túl sokat hozzátenni az összképhez.

Jóindulatú nyolcast akartam neki adni, de végül a hetes mellet maradtam. Érdemes megnézni, mert sok vetületében bőven van létjogosultság és mondanivaló, de kétségkívül hibákkal küzd, és sok apró jel utal arra, hogy éveken belül akár egy rendezői változat kiadása is realitássá válhat – hogy ott rengeteg apró hiányosság helyére kerüljön.

Kiskakukk 

Nem volt rossz, de lehetett volna csavarosabb. Logikusabb.

Például egy normális háztartásban legalább egy tucat módon ki lehetne csinálni a láthatatlan embert, ők meg itt szerencsétlenkedtek.

A néger fickó meg jó ócska festéket használt, ha kb. 5 másodperc alatt le lehetett mosni. :D


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján