A velencei kurtizán (1998) 114

Dangerous Beauty
111' · amerikai · dráma, romantikus, történelmi 16

A XVI. századi gazdag Velencében a képmutató fényűzés uralkodott. Veronica Franco számára eljött a házasodás ideje, de nem mehet hozzá szerelméhez, Marco Venier-hez, mivel nincs elég hozománya. Veronica számára két választási lehetőség adott: apáca vagy kurtizán legyen. Tapasztalt édesanyja… [tovább]

angol · nincs felirat

Szereposztás

Catherine McCormackVeronica Franco
Rufus SewellMarco Venier
Oliver PlattMaffio
Moira KellyBeatrice
Jacqueline BissetPaola Franco
Naomi WattsGiulia De Lezze
Melina KanakaredesLivia
Fred WardDomenico Venier
Jeroen KrabbéPietro Venier
Joanna CassidyLaura Venier

További szereplők

Kedvencelte 37

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Meglepően jó volt, pedig nekem az elején egyáltalán nem jött be, nagyon untam. Lassan indult be szerintem, bár 25 perc után már egy kicsit izgalmasabb volt. Bár azért elégé lehetett tudni hogy mi lesz a vége.
A ruhák tetszettek, meg maga a kor is szépen volt ábrázolva. Veronica és Marco szerelme szép volt.
Szóval nem is rossz. Bár volt benne egy-két szereplő akit elég nehéz volt elviselni! :D De ezt leszámítva egy aranyosnak mondható romantikus film!

ienski

Egy remek történet, izgalmas cselekményszál egy erős női karakterrel az élén. Őszintén szólva az utóbbival kilóra lehet megvenni, így nem csoda, hogy egyik kedvencemmé nőtte ki magát az alkotás.

Emerson 

A kosztümös filmeknek mindig nehéz dolguk van, ha be akarják bizonyítani, hogy az igaz szerelemről, meg az érzelmekről szólnak.
Jelen esetben sem jött össze a dolog, mert nem tudtam mögé látni a történetnek… Számomra arról szólt, hogy egy nő hogy sóvárog egy szépfiú után és ezért mindent megtesz. Ergo egy jól bejáratott luxusprosti lesz. Mert ahhoz, hogy imádott tárgya közelébe maradhasson, vagy apáca lesz, vagy ringyó. És ugye ki akar apáca lenni? Viszont ne feledjük el, hogy a szerelemről szól a sztori. Jaj.
Fene a romantikátlan lelkemnek, ezért a történetért se tudtam rajongani.

Dorka 

Ez a másik olyan romantikus film (a Csokoládé mellett), ami a férjemnek is tetszett. Tényleg nagyon kellemes volt, egy nyaralás alatt néztük még, jól esett. :)

Kontra_Judit 

Tanulságos és gyönyörű film, nem csöpögősen romantikus. Nekem évek óta nagy kedvencem.

Újra és újra megnézem, egyszerűen megunhatatlan…ilyenkor mindig elhiszem, létezik igaz szerelem…

Riccah

Azt a betyárit!
Én nem hittem volna, hogy ennyi szenvedély tolulhat fel bennem ettől a szerelmi száltól, pedig olyan sokat láttam már hasonlót, de ez most betalált… Rufus Sewell-t dögösnek tartottam egy ideje, de azt nem gondoltam volna, hogy fel is tud „izgatni”, mondjuk szelíden: megmozgatott bennem valamit. :P

És ez Catharine McCormack nélkül nem sikerült volna, a karaktere tiszteletreméltóbb, mint sok női portéka a vásznon, erős, független és különleges. Szeretem az okos és szenvedélyes női karaktereket. :-)

negoti 

Ez tulajdonképpen egy romantikus történet egy velencei kurtizán szemszögéből. A történet nagyon jó, a karakterek is. Jól alakul a történet egészen a végéig.


Népszerű idézetek

Zikk

Marco Venier: Ezt Rómában vettem neked.
Veronica Franco: Nem is nekem vetted.
Marco Venier: Dehogynem. Csak nem tudtam.

Néda

Bevallom, nagyobb mámort lelek a szenvedélyben, mint az imában. Az efféle szenvedély már ima. Bevallom, még mindig imádkozom, hogy érezhessem szeretőm ajkának érintését, simogató kezét, karjainak ölelését. Bevallom, még mindig éhezem rá, hogy testem lángra gyújtsák, hogy felébredjünk egy álomban, távol e zavaros helytől, ahol már nem is vagyunk önmagunk. Tudni akarom, hogy ez örökre, mindörökre az enyém.

Zikk

Maffio: Akkor miért fizettek?
Veronica Franco: A szerelem álmáért.

Néda

A szerelmet szeresd, ne a férfit, mert ő a hatalmába kerít.

Néda

Ne becsüld alá a szerelem varázsát, élvezd nyugodtan, de ne veszítsd el a fejed.

Néda

Az ember csak arra féltékeny, ami nem lehet az övé.


Hasonló filmek címkék alapján