A végzet asszonya (1991) 2

Femme Fatale
94' · amerikai · dráma, erotikus 12

Joseph Price egy természeti park felügyelőjeként dolgozik. A parkban találkozik a csinos Cynthiával, akibe fülig beleszeret. Sietve összeházasodnak, a lány azonban váratlanul eltűnik. Csak a karikagyűrűje és egy üzenet marad utána: „Nem tudom, ki vagy”. A férfi képtelen feldolgozni a… [tovább]

Képek 10

Szereposztás

Colin FirthJoseph Prince
Lisa ZaneCynthia
Billy ZaneElijah
Scott WilsonDr. Beaumont
Suzanne SnyderAndrea
Pat SkipperTed
John LavachielliEd
Lisa BlountJenny Purge
Carmine CaridiDino
Danny TrejoToshi

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

Londonna 

Mindenképpen kellemes az a tömény ’90-es évek hangulat, ami árad ebből a filmből. A zenék, a helyszínek, a viseletek, az egész nem más, mint a kilencvenes évek esszenciája és egyszerűen imádom. Van néhány olyan film, amit elnézve erősen sajnálni kezdem, hogy már 2016-ot írunk. Ez is egy olyan…
Most biztosan okozok meglepetést, ha azt mondom, hogy ebben a filmben a legjobb pasi a fiatal, Marlon Brando alteregó Billy Zane, s csak aztán következik Colin Firth, aki szintén helyes, jóképű darab, de Billy a pasisabb kettőjük közül, CF meg a cukibb. Egyébként iszonyat jó páros ők ketten, nem is értem, miért nem kerültek össze azóta sem valami produkció keretei között. Akárcsak Mark Strong, úgy Zane is remek partnere Firthnek, olyan, hogy elnézné őket az ember látástól Mikulásig. (Igaz, most már Colin lenne a jobb pasi, Billy meg a cuki. ;))
A történet érdekes, nem feltétlenül kiszámítható, viszont engem személy szerint szörnyen irritál a női főszereplő, akiről viszonylag hamar kiderül, hogy „süsü”. Ennek ellenére Joe kitart mellette és keresi-kutatja őt meg az igazságot, még úgy is, ha nyomozása közben többször lerázzák, megfenyegetik, elrabolják, eldádázzák csúnyán. Aztán persze kiderül, miért is, és én rendszerint fogom a fejem. Nem szeretem spoiler
Nekem amúgy a vörös (barátnő) csaj a legszimpibb női karakter, még úgy is, hogy spoiler
Colin meg leírhatatlanul aranyos, elhiszek neki itt is minden mondatot és mozdulatot, teljesen hiteles, korrekt az egész. Annyira hétköznapi és természetes a játéka, hogy komolyan úgy nézem ezt a filmet, mintha élőben nézném az eseményeket, elbújva egy fa törzse mögé vagy ilyesmi. :)
Bájos a film humora, a félpucér, fejére papírzacskót húzó modell csaj nagyon ott van, illetve Billy is frenetikusat alakít, imádom nézni, ahogy lököttködnek Colinnal. Meg azt is, amikor üvöltöznek éppen, mert a történet azt kívánja. :)
A filmben vannak az én ízlésemnek már túlságosan nyálas jelenetek is – konkrétan a bolti a legmaradandóbban irritáló – amikor nyalakodnak a polcok között. A valóságban is utálom az ilyesmit, bloahh. Meg hát a főszereplő csaj, na. Nem bírom. Hülye, hülye, hülye, hülye…
Az ágyjelenetek viszont jól sikerültek, Colin itt is teljesen természetes, olyan… Emberi, nem megjátszott, nem túljátszott úgy, mint például A kaméliás hölgyben… Amikor pedig „gerincre vágják” és az ominózus pillanatban fennakadnak a szemei… Hát az valami elképesztően édes. :D

Bory

Azok a jó kis ’90-es évek :)
A zenék, a helyek és a ruhák. Mind, mind 90-es évek.
Imádom az ilyeneket, főleg a régen készült filmeket van egy varázsuk, a modernitással szemben.
A Hangulat csillagos 5-ös volt, és a poénnak szánt részek is elérték a hatásukat.
A női szereplőkkel, már vegyes érzelmeim voltak.
Vegyük először is a főszereplőt, akinek már a lénye is irritált, aztán az elvárt színészi minimumra is csak egy eget kiáltó nagy NEM-et tudtok mondani.
A papírzacskót fejére húzó modell megmosolyogtatott, de ennyi.
A legelvárhatóbbat, a vöröske hozta, a hitelesség minden aprólékával együtt.
A film oroszlánrészét egyértelműen Colin és Billy képviselték, minden megmozdulásukkal és szavukkal hitelességet sugározva.
Akik szerint Colin fiatal kori munkássága kimerül Mr. Darcy-ban és a vizes ingében az tévedett.
Itt jegyezném meg, hogy a B.B. ( angolul P.P.) Mr. Darcy-ja egy etalon, de itt sokkal jobban tetszett Colin „ szerelmes figurája” és az ágyjelenetre se volt panasz.
Olvastam az előző értékelést, és nekem is a Kaméliás hölgy béli esetlensége jutott eszembe, hogy itt ezt már sikerült levetkőznie.
Colin itt bebizonyította, már akkor, hogy volt keresni valója a pályán.
Billy zseniálisan hozta azt az ütődött figurát, el is hittem neki, hogy nem teljesen százas.
Amik útközben kiderülnek Cintiáról a nyomozás közben azok igazán megdöbbentő és fordulatos események.
Mikor először derülnek ki azok a bizonyos dolgok, egyre inkább azt vártam mi sül ki ebből.
Néha kicsit sok volt, milyen alakokkal is hozza össze a sors nyomozás közben, de ez már maradjon az egyéni szoc. problémám.
Egy – két ilyen jelenetnél minden hajam szála is égnek állt.
Igazán magával ragadóan hangulatos,spoiler
Colin-nak egy szempontból sosincs könnyű dolga nálam, ha a női partnereit nézzük. Mindenesetre mázlista az aki már egy közös képkocát magáénak tudhat ezzel a csodás angol úriemberrel.
A filmet kihívásra néztem, és azért került be az ötbe, mert Londonna annyit rágta a fülem, bár hozzá kell tenni, mivel Colinról van szó nem is kellett annyit rágni. :)
Már csak az sajnálom, hogy nem lehet félcsillagot adni, a női szereplők miatt inkább hét és fél, nem nyolc csillag lenne számomra a reális, de hát a rendszer nem engedi.
A végkifejlet kicsit azonban sok volt a gyomromnak.
Konklúzió: A borzalmas főszereplő hölgy ellenére is újranézős lesz :)

6 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján