Az igazság fogságában (2005) 23

Where the Truth Lies
107' · egyesült királysági, kanadai · dráma, krimi, rejtély, erotikus 16 !

Hőskorát éli a televíziózás az ötvenes évek Amerikájában. Az amerikai lazaságot megjelenítő Lanny Morris és az angol eleganciát képviselő Vince Collins sikeres komikusduót alkot. A korszak népszerű sztárjaként Lanny és Vince mindent és mindenkit megkap, amit és akit csak akar. Az arany életnek… [tovább]

magyar

Képek 76

Szereposztás

Kevin BaconLanny Morris
Colin FirthVince Collins
Alison LohmanKaren O'Connor
David HaymanReuben
Rachel BlanchardMaureen O'Flaherty
Maury ChaykinSally Sanmarco
Sonja BennettBonnie Trout
Kristin AdamsAlice

Kedvencelte 1

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

Emerson 

A sztori baromi jó volt, de a kivitelezés… nos az is, de mégis olyan nyögvenyelős volt itt-ott. Ugráltak az időben (15 évet) és észre sem vettem a különbséget. Talán az volt a fő problémám, hogy egy nulla kisugárzású nő volt a középpontban, holott pont hogy Bacon és Firth karaktere lett volna a fő attrakció.
NC17-es besorolást kapott az orgia jelenetért – írja az imdb. Na most biztos lemaradtam valamiről. Bacon 2 csajjal csókolózott a háttérben meg láthattunk egy ruhában kufircolást. Na most ezt hívják orgiának? Ne már… És lehet, hogy itt bukott meg a film. Egy nagyon-nagyon jó sztorit elcsesztek azzal, hogy ilyen beszari módon ábrázolták. Kellett volna mutatni mindent és akkor kiérdemelte volna az NC17-et és még legalább 4 csillagot a 6 mellé.
A DVD-re nyomott werkfilm korrekt volt és néztem, mi ez a magyarországi díszbemutató galéria, amikor leesett, hogy ja, tényleg. Robert Lantos volt a producer. Szóval fogta Egoyant és Colint, elhozta őket az Urániába. Azért díjaztam volna, ha nem csak képeket mutogatnak, hanem lenyomják a sajtótájékoztatót…

eve58 

Számomra egy idő óta Atom Egoyan neve garancia a minőségre!
Most sem csalódtam – legfeljebb pozitív értelemben – mert mikor nézés előtt elolvastam a film tartalmát, azt hittem, egy mezei tucatkrimit fogok látni – bár gyanakodnom kellett volna, látva Egoyan nevét.
Valójában a két főszereplő, Colin Firth és Kevin Bacon kedvéért kezdtem el nézni – és milyen jól tettem!
Imádom‼️

Londonna 

Megosztó film – szerintem. Hiába jó az alapsztori és érdekes a bűnügyi, rejtélyekkel tűzdelt szál, azért akadnak benne olyan jelenetek, amiken fennakad(hat) az ember szeme… Különösen, ha nincs hozzászokva az efféle jelenetekhez. Mint például én sem. :)
Kevin Bacon és Colin Firth játékába belekötni sem lehet, mindketten profin hozzák az élvhajhász, menő sztárokat, akik bár olyanok, amilyenek, mégis vonzók, annak ellenére is, hogy épeszű ember azért kerülné ezt a miliőt és (meg)szokásrendszert, amikben ők léteznek… :D
Alison Lohman bájosan naiv, már-már túlságosan is. Elhiszem róla, hogy jó színésznő, meg elismerem, hogy jól hozza a karakterét, de itt nekem valamiért nem szimpatikus. Egyáltalán nem tudom sajnálni, konkrétan egy ostoba fruskának tartom, annak ellenére, hogy valljuk be, merésznek merész, s elszántnak is elég elszánt (már csak azért is mert spoiler ) A másik nagyobb szerepet játszó női karakter (Maureen) is egy totál antipatikus szereplő, őt se tudom sajnálni. Egy hülye liba csak a többi közül, felsőoktatás ide, felsőoktatás oda…
Én speciel spoiler
Összességében egy nagyon is jó bűnügyi film, megoldandó, agysejteket megmozgató rejtéllyel, meztelenkedéssel és szexszel. Enjoy it! :D

shieldmaidenwithflowers 

Érdekes film volt, tele antipatikus szereplőkkel. Vince-t azonban hiába próbálták meg negatív karakternek beállítani, számomra ő is csak egy áldozat volt. Lekötött ez a film is, de nem lesz többször újranézős, és úgy istenigazából el sem gondolkodtatott.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Londonna 

Pocsék lehet rájönni, hogy kamaszkorod legnagyobb álma egy… féreg.

1 hozzászólás
Londonna 

Mindenki a hírnévről álmodik, de nem lehet könnyű teljesen lemondani a névtelenségről.

Londonna 

– Az írásaimból láthatja, hogy törekszem az elfogulatlanságra. Az ítélet az olvasók dolga.
– Úgy beszél, mint egy író. Teszek az olvasók ítéletére!

Londonna 

Jófiúnak lenni a legkeményebb meló, ha nem vagy az.

Londonna 

Bonnie látogatóba jött a nyáron New Yorkból. Már az oviban barátnők voltunk. A suliban volt egy Lanny & Vince klubunk. Vagy 200 dolcsit szedtünk össze az egyik Teletonra!

1 hozzászólás
Londonna 

– Mondja csak, miféle megbeszélése van egy tanárnőnek a nyári szünetben?
– Egy ideje fontolgatom a pályamódosítást. Izgat a könyvkiadás.

Londonna 

– Nem eszem homárt. Zsidó vagyok!
– De disznót eszik.
– Mégis mi köze hozzá?

Londonna 

– Mindenki a hírnévről álmodik, de nem lehet könnyű teljesen lemondani a névtelenségről.
– Segít randizni.
– Nem is zavarja? Hogy csak azért akarnak magával lenni, amit elért?
– Miért zavarna?
– Mert… az nem maga.
– És ki vagyok én? Egy rendes srác jó családból, amit nehéz volt fenntartani szegényen egy nyomornegyedben. Ez vagyok én. Folyton csak szétrúgták a seggemet. Én meg… vártam a szebb holnapra. Mindez a mai nap magával.

Londonna 

Mint az már kiderült, Vince és én vegyes párost alkottunk. Én voltam a koldus, élelmes és mindenre kész. Vince a királyfi, aki óvott és kordában tartott. Én a gyönyör, ő a hatalom. Én a rock 'n' roll, ő az ízlés. Miatta szerethetett engem Amerika.

Londonna 

A kiadóm jóvoltából az első osztályon utazhattam. Életemben először. […] Akkoriban még élményszámba ment, hogy az első osztályon ott utaztak a hírességek is.


Hasonló filmek címkék alapján