A törvényenkívüli Josey Wales (1976) 28

The Outlaw Josey Wales
135' · amerikai · western

Josey Wales egyszerű farmerként élt családjával, távol a világ folyásától, saját tanyáján. Ám az amerikai polgárháború szele Josey-t sem kímélte: családját meggyilkolták, farmját felégették az épphogy átvonuló, válogatás nélkül pusztító csapatok. A békés farmer beállt a környék hírhedt banditái… [tovább]

Szereposztás

Clint EastwoodJosey Wales
Chief Dan GeorgeLone Watie
Sondra LockeLaura Lee
Bill McKinneyTerrill kapitány
John VernonFletcher
Sam BottomsJamie
Paula TruemanSarah nagymama
Geraldine KeamsLittle Moonlight
Joyce JamesonRose
Sheb WooleyTravis Cobb

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Kíváncsi voltam mit tud rendezőként felmutatni Eastwood a westernben. Az eredmény nekem tetszett. Klasszikus motívumokból építkezik, mégis egyedi. Nem annyira kemény és keserű mint a későbbi, méltán elismert Nincs bocsánat, de érdemes a műfaj szerelmeseinek a várólistájára venni.

Mr_White 

Rájöttem, hogy nemrég láttam, de mindegy, Eastwood felmelegítve is jó. Habár ez nem a legjobb filmje, de nem rossz. Tipikus bosszútörténet, megfelelően elegyítve a humor és az erőszak. Messze még az Unforgiven nyersesége, realitása, emiatt még inkább a régi iskolához tartozik. Mindent a szórakoztatásért, a többi nem érdekes. Pl. Josey az egész filmben bagót rág, mégis ragyognak a fogai. Sok ilyen nem életszagú apróság tarkítja a filmet, de az még egy más (film)világ volt.

desertangelable 

Nos, ez sem az én filmem volt. Eastwood annak idején nagyon szerette ezeket a kemény legényes filmeket, és imádott tetszelegni ebben a szerepben, de szerintem mégsem ezeket a filmek lettek a legmaradandóbb alkotásai. Legalábbis nem a western műfajában.
Két dolgot tudnék említeni a film kapcsán. Az egyik, hogy amikor megláttam Eastwoodot sírni, akkor rájöttem, hogy még sosem láttam egy filmjében sem sírni….aztán kiderült, hogy ebben sem, mert végig ráhajolt a karjára, így semmi nem látszott az arcából. A másik az öreg indián, na ő jó arc volt, és szerintem sokkal élvezhetőbbé tette a filmet, mert Eastwood állandó köpködése nem volt valami felemelő. Szerintem kihagyható alkotás, de akik szeretik a westernt ne az én értékelésem alapján döntsenek!

ftamas 

Egy nem rossz kalandfilm, ahol Clint Eastwood, mind rendező és mind főszereplő. A dollár trilógiának a hangulatát meg sem közelíti. Túlságosan Eastwoodra van kihegyezve. Ő jól játszik, de a többi szereplő halovány.
Kivéve, az öreg indiánt és az indián nőt, őket nagyon bírtam. A sok köpködés, meg idegesítő.


Hasonló filmek címkék alapján