A tanszékvezető (2021–) 24

A tanszékvezető Dr. Ji-Yoon Kim útját követi a híres Pembroke Egyetem angol tanszékének új vezetőjeként betöltött szerepében. Ji-Yoon eddig ismeretlen kihívásokkal néz szembe nem csak mint a tanszék első női vezetője, hanem mint az egyetem kevés színesbőrű oktatóinak egyike is.

angol
angol · magyar

Képek 4

Szereposztás

Sandra OhProfessor Ji-Yoon Kim
Bob BalabanElliot Rentz
Everly CarganillaJu-Hee
Jay DuplassBill Dobson
Marcia DeBonisLaurie
Mallory LowLila
Nana MensahYaz McKay
David MorseDean Paul Larson
Ella RubinDafna
Holland TaylorJoan Hambling

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 52


Kiemelt értékelések

Everrie 

A fiatalabb és az idősebb korosztály gondolkodása közötti ellentéteket, különbségeket próbálja szemléltetni olykor humoros, olykor bosszantó módon, illetve betekintést nyerhetünk a tanszékvezetés nehézségeibe. Ji-Yoon egyszerre szeretne újító és hagyományőrző lenni, a generációk közötti szakadék fölé hidat emelni, valamiféle megoldást találni. spoiler Nem rossz sorozat, de túl rövid. Szívesen néztem volna még tovább, hogyan boncolgatják ezt az egyszerre mindenkori és nagyon is aktuális problémát.

Istenem, annál a kislánynál nincs idegesítőbb karakter a sorozatban.

dontpanic

Az ember azt gondolná, a cancel culture-ről és az amerikai egyetemeken uralkodó, jelenlegi, újhullámos „pc”-kultúráról nem lehet úgy beszélni, hogy legalább az egyik felet (vagy az egyetemistákat, vagy a régi iskolához tartozókat) ne gúnyolják ki. Ennek a sorozatnak valahogy mégis sikerült! Mindkét felet empatikusan mutatja be, egyiknek sem ad úgy igazán igazat, csak fájón és szomorúan mutatja meg, mennyire nincs átjárás a két oldal között.

Ji-Yoon akar lenni a híd, de sajnos csúfosan belebukik – vagy mégsem?

A tanulság végül is az, ami mindig is tanulság szokott lenni hasonló esetekben: nem az egyes emberekkel van a baj, hanem a rendszerrel. De mit lehet tenni, ha a rendszer is egyes emberekből tevődik össze, azokat meg kilöki magából, akik próbálnák megreformálni.

Több van ebben a sorozatban, mint ami elsőre látszik, szerintem nagyon érzékenyen nyúl ezekhez a nagyon is fontos és aktuális kérdésekhez, még ha nem is válik belőle mély dráma.

Szerintem ez az erőssége, amúgy kicsit felejthető, bár kétségtelenül vannak jó pillanatai.

Ezüstliliom 

Belenéztem (két rész), de nekem nem jött be, pedig szeretem ezt a színésznőt. Valahogy olyan kiábrándító, lehúzó hangulata volt, illetve nem találtam elég érdekesnek sem a történetet.

iamwiki 

Nem volt rossz, de jobbat vártam. Eve és Ji-Yoon nagyon hasonlóak, mivel mind a kettőnek mondhatni romokban az élete és végül is saját maga teszi tönkre a saját életét. De meg kell mondanom, hogy Sandrának most nagyon cuki haja volt ebben a sorozatban. Még ha nem is lett nagy kedvenc ez a sorozat, kíváncsian várom mit hoz a folytatás.

Rekuuu663 

Nem vártam tőle semmit és ledaráltam egy délután alatt. A szívemhez közelálló közeg egy irodalom tanszék. Bohókás figurák, komoly emberi gondokkal. Karrier, szerelem, család, társadalmi elfogadtatás…és még sorolhatnám. Nekem tetszett annyira, hogy már most megnézném a folytatást, kíváncsian várom, mi lesz még ebből. :)


Népszerű idézetek

namelesshaker 

Elliot Rentz: I used to bestride the narrow world like a Colossus.
Felesége: Well, now you're going to bestride it in Transquility Breifs.

1. évad 4. rész – Bill a pácban

Hasonló filmek címkék alapján