A sárkány (2015) 51

I am Dragon / Dragon Inside Me / He's a dragon / Dragon: Love is a Scary Tale · On – drakon / Он – дракон
110' · orosz · kaland, romantikus, fantasy 6

Az esküvője közepén Miroslava hercegnőt elrabolja egy sárkány, és elviszi a kastélyába, amely egy távoli szigeten található.

orosz · angol
magyar

Képek 16

Szereposztás

Mariya PoezzhaevaMiroslava
Matvey LykovArman
Stanislav LyubshinKnyaz
Ieva AndrejevaiteYaroslava
Alyona ChekhovaNevesta
Pyotr RomanovIgor

Kedvencelte 21

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Ez valami bűbájos volt. Kellően misztikus, néha kicsit sötét, de romantikus és szerethető. Nagyon tetszett a képi világ is, pedig féltem, hogy gagyi lesz. Egyedül csak az a kis lény volt csúnyácska. Fura volt az orosz hangzás, szerintem ez az első film, amit ezen a nyelven néztem. Viszont a dalok és dallamok kiválóak voltak, nagyon megadták a hangulatot. A szereplőkkel nem volt semmi gondom, sőt, Arman eléggé tetszett. Örülök, hogy megnéztem a filmet, ez nekem való sárkányos fantasy volt.

pvik13 

Egyszerűen imádtam! Alig találok szavakat :o A látvány a karakterek minden magával ragadott!

Meryl 

Adott egy szépség és egy szörnyeteg történet, de ez ennél sokkal több.. Amennyire egyszerű, romantikus volt pont annyira volt ijesztő és borzongató. Nem tudtam úgy nézni mint az átlagos romantikus filmeket, mert közbe éreztem azt a kis félelmet, hogy mi lesz a következő pillanatba. Így nekem végig megtartották a figyelmem és a feszültségemet a karakterek (persze lehet csak azért, mert sötétbe néztem).
További pozitív tulajdonságok: fantasztikusan van megoldva az átalakulás, az eredettörténet elég sötét, a zenéje nagyon szép, helyenként vicces a film.. stb.
Oh és egy kis összetört szív is. :)
Bátran ajánlom aki egy sötét romantikára vágyik! :)

ui: A film orosz és nem is készült hozzá magyar felirat, az angol sem éppen a legjobb így kicsit nehézkes a megnézése, de ha sikerül akkor egy nagyon jó kis filmet kapsz.

Netta88 

Gyönyörű film. A történet, a szereplők, a képi világ mind a helyén van. Izgalmas romantikus-fantasy, némi dark elemmel. Tökéletes. :D És akkor a sárkányt meg se említettem. Imádom a sárkányokat, és itt fantasztikusan volt megcsinálva, ahogy az átalakulása is.
Egyedül a szinkron nem tetszett, főleg, hogy volt egy-két jelenet ahol tátogott a szereplő, de nem volt hang, csak a háttérzene. Ettől eltekintve ment is a kedvencek közé, és biztosan újra fogom nézni még. Csak ajánlani tudom.

Kemiviki 

Atya ég, de jó film volt! Nálam letarolt minden romantikus fantasy filmet a listáról és abszolút első lett.
Gyönyörű volt, izgalmas, érdekes és a történet is jól össze lett rakva. A sárkányok „születése” külön nagy kedvencem lett. És a sárkány spoiler is olyan szépen lett megoldva! Régen láttam már ilyen szép munkát.
Meg kell néznem oroszul is, az a dal az a dal kell nekem a telefonomra ébresztőnek :)

Ui: Én maradnék Armannal örökre, abba az arcba beleszerettem. Hogy tud valaki ennyire helyes lenni? Mondjuk nem véletlenül modell a srác.

6 hozzászólás
Szyszyyy

Nekem tetszett.
Ez egy szép romantikus-fantasy volt. Nagyon jól kitalált háttér világgal.
A sárkány legendáját jól összehozták. Sok fantasyt olvasok és nézek, de még így is tudtak nekem újat mondani. :)
Plusz a látványvilágára sincs panaszom.
Illetve a dalok…. Óh, hát azok nagyon bejöttek.

Hippoforaccus 

Stockholm-szindrómás, orosz, romantikus fantasy. Érdekes… :)
A látványvilág gyönyörű, de a történet… folyik el a nyálam, annyira tocsog. Olyannyira lányos sztori, hogy tényleg csak a látvány miatt néztem meg.

Basset

Ó, de imádtam ezt a filmet!
Valahogy – szerintem a ránk erőszakolt múlt miatt – azt gondoljuk, hogy a „ruckik” csak rossz filmeket/zenét/könyvet…, akármit csinálnak, de itt a cáfolat: egy színvonalas, gyönyörű tájakon játszódó, érdekes karaktereket szerepeltető, cuki romatikus fantasy.
Meg ott van a A specialista (2013–) is…


Népszerű idézetek

pvik13 

Ahol a fény égeti a szívet, ahol a titkom rejtve marad, ahol árnyak lopódznak az emberek után. Ott kezdődik a történetem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján