A robot és Frank (2012) 29

Robot & Frank
89' · amerikai · sci-fi, vígjáték 12

A visszavonult betörőnek két felnőtt gyereke van, akik aggódnak az apjukért, hogy nem képes tovább egyedül élni, ellátni magát. Azon gondolkodnak, hogy egy gondozóotthonban helyezik el. A fia, Hunter végül másik megoldást választ, az apja ellenkezése dacára vásárol neki egy robotot. A sétáló,… [tovább]

Szereposztás

Frank LangellaFrank
Susan SarandonJennifer
James MarsdenHunter
Liv TylerMadison
Jeremy StrongJake
Peter SarsgaardRobot hangja
Jeremy SistoRowlings sherif

Kedvencelte 2

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

PKD hangulat csapott meg, jól esett a lelkemnek. Azért remélem, hogy amíg én élek lesznek könyvtárak és hogy ilyen bajaim sem lesznek…

darkfenriz

Betörés terápiás céllal. Akár ez is lehetne a film alcíme. Hiszen ritka téma, hogy valaki az időskori Alzheimer kezelésére egy robotot és korábbi szakmáját(?), a betörést alkalmazza. De modern világunkban már ez is belefér.
Na de ha az elejére ugrunk, akkor kapunk egy morcos öregurat, aki súlyos memóriazavarral küzd, ugyanabba a gyorsétterembe akar mindennap ebédelni menni, ami már rég bezárt. A Hunter név nem mond neki semmit, pedig van egy ilyen fia, de a feleségére sem emlékszik már pontosan.
Ekkor érkezik gurulós barátja, na nem egy bőrönd, hanem egy házirobot, aki minden házimunkát megcsinál helyette és az álkulcsokkal sem bánik rosszul egy kis gyakorlást követően.
Ember-robot barátságra, az időskori problémákra és a társadalom megbélyegzésére hívja fel a figyelmet ez a remek másfél órás darab.

negoti 

A zsémbes öregúr és a robot. Aztán kiderül, hogy az öregúr nem is olyan zsémbes, csak egyre rosszabb az emlékezete. A fiától egy kisegítő robotot kap, akit eleinte utál, de aztán rájön, hogy még a hasznára is lehet, nem csak otthon. Nagyon aranyos a történet, nagyon jó a teljes szereposztás. Jó látni, hogy vannak színészek, akik az ilyen 'hétköznapi' filmekben is szívesen játszanak.

Kontra_Judit 

Nagyon jó volt a szereposztás, kedves volt a történet, ahogy először ellenezte Frank a robotajándékot. Remekül végig kísértettük, hogyan barátkoztak össze, ami egyrészt megható volt, másrészt viszont szomorú, tragikus. Végig ott volt a betegség, az öregség és a halál…
Én is szívesen elfogadnék egy ilyen „inas-t” :)

csokidani 

Igazi vasárnap délutáni mozi. Aranyos sztori, jó színészekkel, megvalósítással. Az a tipikus aranyos báj lengi körül, ami egy ilyen filmben benne kell hogy legyen. Nem akar túl sokat, tanítani is maximum módjával, nem megerőltető, igazi bambulós-elmosolyodós film.
Mondjuk h miért a sci-fi cimke azt nem tudom, ilyen erővel amiben felhúzható autó vagy gügyögő játékmaci van, az is sci-fi…

eNNBeus 

Ez egy kedves, nem túl megterhelő vasárnap délutáni film volt a jobbik fajtából.
spoiler


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján