A parfüm: Egy gyilkos története (2006) 253

Perfume: The Story of a Murderer
142' · francia, amerikai, német, spanyol · dráma, fantasy, krimi 16

A parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille-t (Ben Wishaw) halálra ítélik tizenhárom nő haláláért. A fiatal, kapcsolatteremtésre képtelen Grenouille szaglása olyannyira kifinomult, hogy bármilyen összetevőt képes megkülönböztetni egy illatban. Ez okozza a vesztét és nők tragédiáját. Szerencsétlen… [tovább]

angol
magyar

Képek 4

Szereposztás

Ben WhishawJean-Baptiste Grenouille
Karoline HerfurthThe Plum Girl
Dustin HoffmanGiuseppe Baldini
Rachel Hurd-WoodLaura
Alan RickmanAntoine Richis
Sara ForestierJeanne
John Hurtnarrátor (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 55

Várólistára tette 147


Kiemelt értékelések

Charityy 

Egyáltalán nem kötött le. Az elején még figyeltem, majd egyre inkább lankadt a figyelmem, így sajnos egy idő után már azt sem tudtam miről van szó..

szilva81

Nekem nagyon tetszett, főleg a film hangulata, és az a beteg elme, mely csak az orra után megy, képes elmenni a legvégsőkig csakhogy egy kis üvegcse megteljen az illattal. A vége elég bizarra sikerült, spoiler
Nekem a film jobban tetszett, mint a könyv, mert a könyv nekem túl terjengős volt, és túl részletesen van leírva egy egy folyamat.
Szomorú aktualitás, bár nem volt tudatos választás, de külön örültem, hogy Alan Rickman is játszott a filmben.

desertangelable 

A kivitelezés és a színészi játék nagyon jó, a történet érdekes a hangulat magával ragadó, de mégsem nézném meg még egyszer. Örülök, hogy túl vagyok rajta, mindamellett, hogy sokkal jobban tetszett, mint amire számítottam. Azt hittem, hogy nagyon szenvedős lesz, pláne, hogy 2 és fél óra, de nem. Teljesen lekötött és egyáltalán nem éreztem elhúzottnak, kellett ez a hosszúság ahhoz, hogy megismerjük a miérteket. A vége mondjuk nagyon nem tetszett, spoiler

10 hozzászólás
Zea

Ez volt az első film amit Ben Whishaw- től láttam és nem tudom igazán eldönteni, hogy az ő játéka vagy a film hangulata, vagy az hogy közvetlen a könyv elolvasása után néztem meg adta azt a hangulatot, amit nem minden nap érzek filmekkel kapcsolatban. Át tudtam érezni, hogy Jean-Baptiste nem olyan ember, mint az összes többi, nem úgy született, nem úgy élt és nem is úgy halt meg. Őt csak az érdekelte, hogy milyen szaga-illata lehet a világon bárminek. Nem érdekelte semmi más a világon.
Egy ilyen embernek pedig nincs lelkiismeret furdalása ha megöl egy macskát mert kíváncsi a szaga eszenciájára. Mint ahogy akkor sincs, ha megöl egy embert mert létre akarja hozni azt az illatot amely páratlan a maga nemében.
A vége a könyvnek/filmnek engem is meglepett, de ha arra gondolunk egyetlen illatfoszlány mekkora hatással lehet ránk így valahol megértem.
Nem mindennapi az egyszer biztos :D

Kelly_Olvas

Ebben az esetben is érvényes, hogy a könyv 100x jobb élmény általában, mint a belőle készült film. Azért tetszett, jók voltak a színészek, de azt az igazi nyomasztó hangulatot nem adta vissza, mint amit az olvasás során éreztem.

1 hozzászólás
carragher 

Én olvastam könyvben így egyáltalán nem lepődtem meg a végén de ha nem olvastam volna szerintem akkor is jó véleménnyel lennék erről a filmről. Nekem tetszett.

jancsibohi 

fura élmény volt nekem a film, mert tudtam miről szól, és nem is igazán akartam megnézni, de gondoltam belenézek, és majd meglátom. aztán azt tapasztaltam, hogy sokkal inkább érdekel, mint amennyire taszít a sztori és végül végignéztem, de nem bántam meg.
Egyetlen dolgot nem értettem, hogy spoiler a könyvet nem olvastam, lehet hogy abban van erre magyarázat…

Kevin_Krall

Gusztustalan, elmebeteg, hülyeség. Íme az értékelésem három csillaga e film iránt.

6 hozzászólás
Rasz

Zene és Alan is valami fantasztikus (sírós jelenetet leszámítva). :) Ízlések és pofonok, nekem nagyon tetszett a könyv és a film is.

https://www.youtube.com/watch…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján