A parfüm: Egy gyilkos története (2006) 377

Perfume: The Story of a Murderer
142' · francia, amerikai, német, spanyol · dráma, fantasy, thriller, krimi 16 !

A parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille-t halálra ítélik tizenhárom nő haláláért. A fiatal, kapcsolatteremtésre képtelen Grenouille szaglása olyannyira kifinomult, hogy bármilyen összetevőt képes megkülönböztetni egy illatban. Ez okozza a vesztét és nők tragédiáját. Szerencsétlen véletlen… [tovább]

angol
magyar

Képek 8

Szereposztás

Ben WhishawJean-Baptiste Grenouille
Karoline HerfurthThe Plum Girl
Dustin HoffmanGiuseppe Baldini
Rachel Hurd-WoodLaura
Alan RickmanAntoine Richis
Sara ForestierJeanne
John Hurtnarrátor (hang)
David CalderGrasse püspöke
Simon ChandlerGrasse polgármestere
Sian ThomasMadame Gaillard

További szereplők

Kedvencelte 72

Várólistára tette 188


Kiemelt értékelések

Zahra 

Egyáltalán nem kötött le. Az elején még figyeltem, majd egyre inkább lankadt a figyelmem, így sajnos egy idő után már azt sem tudtam miről van szó..

szilva81

Nekem nagyon tetszett, főleg a film hangulata, és az a beteg elme, mely csak az orra után megy, képes elmenni a legvégsőkig csakhogy egy kis üvegcse megteljen az illattal. A vége elég bizarra sikerült, spoiler
Nekem a film jobban tetszett, mint a könyv, mert a könyv nekem túl terjengős volt, és túl részletesen van leírva egy egy folyamat.
Szomorú aktualitás, bár nem volt tudatos választás, de külön örültem, hogy Alan Rickman is játszott a filmben.

desertangelable 

A kivitelezés és a színészi játék nagyon jó, a történet érdekes a hangulat magával ragadó, de mégsem nézném meg még egyszer. Örülök, hogy túl vagyok rajta, mindamellett, hogy sokkal jobban tetszett, mint amire számítottam. Azt hittem, hogy nagyon szenvedős lesz, pláne, hogy 2 és fél óra, de nem. Teljesen lekötött és egyáltalán nem éreztem elhúzottnak, kellett ez a hosszúság ahhoz, hogy megismerjük a miérteket. A vége mondjuk nagyon nem tetszett, spoiler

10 hozzászólás
Zea

Ez volt az első film amit Ben Whishaw- től láttam és nem tudom igazán eldönteni, hogy az ő játéka vagy a film hangulata, vagy az hogy közvetlen a könyv elolvasása után néztem meg adta azt a hangulatot, amit nem minden nap érzek filmekkel kapcsolatban. Át tudtam érezni, hogy Jean-Baptiste nem olyan ember, mint az összes többi, nem úgy született, nem úgy élt és nem is úgy halt meg. Őt csak az érdekelte, hogy milyen szaga-illata lehet a világon bárminek. Nem érdekelte semmi más a világon.
Egy ilyen embernek pedig nincs lelkiismeret furdalása ha megöl egy macskát mert kíváncsi a szaga eszenciájára. Mint ahogy akkor sincs, ha megöl egy embert mert létre akarja hozni azt az illatot amely páratlan a maga nemében.
A vége a könyvnek/filmnek engem is meglepett, de ha arra gondolunk egyetlen illatfoszlány mekkora hatással lehet ránk így valahol megértem.
Nem mindennapi az egyszer biztos :D

Kelly_Olvas 

Ebben az esetben is érvényes, hogy a könyv 100x jobb élmény általában, mint a belőle készült film. Azért tetszett, jók voltak a színészek, de azt az igazi nyomasztó hangulatot nem adta vissza, mint amit az olvasás során éreztem.

1 hozzászólás
carragher 

Én olvastam könyvben így egyáltalán nem lepődtem meg a végén de ha nem olvastam volna szerintem akkor is jó véleménnyel lennék erről a filmről. Nekem tetszett.

jancsibohi 

fura élmény volt nekem a film, mert tudtam miről szól, és nem is igazán akartam megnézni, de gondoltam belenézek, és majd meglátom. aztán azt tapasztaltam, hogy sokkal inkább érdekel, mint amennyire taszít a sztori és végül végignéztem, de nem bántam meg.
Egyetlen dolgot nem értettem, hogy spoiler a könyvet nem olvastam, lehet hogy abban van erre magyarázat…

Rasz

Zene és Alan is valami fantasztikus (sírós jelenetet leszámítva). :) Ízlések és pofonok, nekem nagyon tetszett a könyv és a film is.

https://www.youtube.com/watch…

Tony128

Nem tagadom, hogy remek film, de nekem valahogy sok volt. A végét borzalmasnak találtam, pedig szeretem az abszurd befejezéseket. Nem olvastam a könyvet, így nem tudom, hogy kinek a hibája, de én kicsit többet vártam, talán épp a hírverése miatt.


Hasonló filmek címkék alapján