A nővérem húga (2009) 173

My Sister's Keeper
106' · amerikai · dráma 12

Sara és Brian élete örökre megváltozik, amikor kiderül, hogy a kétéves kislányuk leukémiás. A szülők sajátos utat választanak, Jesse és Kate mellé vállalnak egy harmadik gyereket, hogy ő majd donorként megmenthesse Kate-et. A 11 éves Andromeda, szülei tudtán kívül felkeresi a híres ügyvédet,… [tovább]

Angol

Képek 13

Szereposztás

Abigail BreslinAndromeda
Cameron DiazSara Fitzgerald
Sofia VassilievaKate
Alec BaldwinCampbell Alexander
Jason PatricBrian Fitzgerald
Evan EllingsonJesse Fitzgerald
Emily DeschanelDr. Farquad
Jeffrey MarkleDr. Wayne
Heather WahlquistKelly
Joan CusackDe Salvo bírónő

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 40

Várólistára tette 156


Kiemelt értékelések

Charityy 

OhMyGod :o
Micsoda film! Borzasztóan keserű, mélyenszántó, szomorú film. Már az első pár percben lesokkolt. Hihetetlen történet..
Andromeda mi mindent megtett a nővéréért, annyira talpraesett lány. És én tényleg elhittem neki, amit mondott :o
Jaj, nem tudok mit írni. Egyszerűen megérint és még órákig töprengsz rajta, de mégsem tudom normálisan kifejezni magam.

2 hozzászólás
MLauri

Oh istenem. A film minden egyes szava megfogott. A halál témája mindig mindenkinél aktuális, de nálam most nagyon, így nem csoda hogy szétbőgtem a fejemet az egészen. A kis Anna nagyon bölcsen beszélt a korához képest, ahogy Katie is. Cameron Diaz hiteles szerepet nyújtott, az anya, aki spoiler. Emellett a Katiet játszó kiscsajt is meg kell hogy dicsérjem így külön, mert hihetetlen alakítása volt. Minden egyes perce valódinak tűnt.
Na jó, egyetlen egy dolog kicsit szúrta a szememet. spoiler Ezt az egyetlen apró hibát eltekintve sem tudom 10 csillagnál rosszabbra értékelni. Még az ügyvédnek is spoiler Annyira nehéz ez a helyzet, és annyira jó, hogy film készült erről.
Az egész film alatt végig izgultam, teljesen lekötött és bele tudtam magamat élni, és sírtam is, nem is keveset. Kedvenc! <3

Honey_Fly 

Egyszer majd biztos írok róla értékelést de soha többé nem akarom ezt a filmet látni.

3 hozzászólás
dorottya_k

Nem olvastam sajnos a könyvet, de most már igazán érdekel, hisz sokan írták, hogy nem jó adaptáció. Az egész film alatt bőgtem, ilyet még nem nagyon váltott ki belőlem film:D Cameron Diaznak jól állt ez a szerep is, jó volt látni, hogy a bugyuta romantikus vígjátékokon kívül is tud alakítani. A zenéket is nagyon jól megválasztották, fokozta a keserű hangulatot.

desertangelable 

Nem olvastam a könyvet, viszont a filmet láttam már korábban csak nem emlékeztem a részletekre. Lehet, hogy a könyvhöz képest nem volt jó, de nekem a könyv ismerete nélkül tetszett. Szerintem benne volt, amit egy ilyen témájú filmről elképzelek, és Cameron Diaznak jól állt a komoly szerep. Lehetett volna sokkal drámaibbá is tenni a filmet, de megítélésem szerint nem volt szükség rá, ez így volt kerek.

Kemiviki 

Annak ellenére, hogy olvastam könyvben én végig sírtam az egészet. Na jó nem sírtam, hanem zokogtam. Az igaz, hogy nem lett olyan jó mint a könyvben, és a nagy csavart is kihagyták belőle, és sok mindent meg is változtattak, de elvonatkoztatva a könyvtől ez a film jó lett.
Cameron Diaz-nak nagyon jól állt ez a szerep.

2 hozzászólás
Zoja009

Újra kell néznem majd, mert már nem tudom, hogy hogy lett vége, vagyis tudom, hogy a könyvnek így a filmnek úgy, de lehet, hogy fordítva volt. Az ügyvéd és a kiscsaj volt a kedvencem, nagyon jól játszottak.

moonchristal 

Ha sikerült volna függetlenítenem a könyvtől, akkor azt mondtam volna, hogy egy elég jól sikerült dráma, remek témafelvetéssel, nagyon nehéz döntésekről, betegségről, elengedésről. Így azonban nehéz lenne róla jó értékelést írni. Jók a színészek benne, jó a rendezés, nagyon jó a zene, és tele van szép és megható jelenetekkel. Ennyi volt a pozitívabb rész.
Összességében sajnos igen gyenge a könyvhöz képest, nagyon hiányoznak benne a jelenetek, amikor igazán minden szereplő gondolatát, döntésének okát, gondolkodását megismerhetjük, emiatt távolról is alig közelítik meg a könyvbeli szereplők jellemét. Néhány lényeges vonás megmaradt, de még több lényeges meg nem.
A könyv olvasása alatt végig döbbenetes érzelmek uralkodtak bennem, itt azonban pont ez maradt el. Végig a jelenetek közben, a befejezésnél nagyon hiányzott belőle az érzés, hogy ez egy különleges, egyedi alkotás. A könyvbéli két nagy csavar közül az egyik benne van, a másikat kihagyták, megváltoztatták. Elismerem, nem lehetett könnyű megfilmesíteni ezt, de nagyon csalódott vagyok.

ercypici

Alec Baldwin „fürdik” a szerepben ,nagyon neki való:)
Viszont Cameron Diaz inkább maradjon a komédiánál.
És a gyerek színészek sem leptek túlzottan meg. ( Pedig a Médiumos Arielt ott szerettem,itt nem hatott meg…) A téma ígéretes ,a film gyengécske.
Belőlem nem váltotta ki a kellő érzelmeket.
Nem tudom a könyv mennyivel jobb, de feltételezem,hogy valamivel biztos….
A zenék viszont jók!
Ha peres film a Legbelső félelem a mérce nálam, azt tessék überelni ;P

AnnaSz

Az az ember, aki nem olvasta a könyvet, biztos vagyok benne, hogy nagyon élvezi. De én sajnos nem az az ember vagyok – sőt ez az egyik kedvenc könyvem –, így ez a film csalódás volt.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ninácska 

A legtöbb gyerek a részeg éjszakák és a születésszabályozás hiánya miatt jön létre, mint véletlen baleset.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján