A nagy borzongás (1983) 17

The Big Chill
105' · amerikai · dráma, vígjáték

0 díj · 2 jelölés

A kis társaság tagjai osztálytársak voltak valamikor a hatvanas években. Összejövetelük szomorú aktualitása, hogy az egyik barátjuk öngyilkosságot követett el. A temetésre gyülekezvén együtt töltenek néhány órát, néhány napot. A találkozás szükségszerűen emlékeket ébreszt bennük, szembesíti őket… [tovább]

Szereposztás

William HurtNick
JoBeth WilliamsKaren
Glenn CloseSarah
Kevin KlineHarold
Tom BerengerSam Weber
Jeff GoldblumMichael Gold
Mary Kay PlaceMeg Jones
Meg TillyChloe
Don GallowayRichard
James GillisTiszteletes

Kedvencelte 1

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Charityy 

Nem egy nagy eresztés, de nekem tetszett. Olyan semmi különös, mégis szerethető filmecske :)

jancsibohi 

Kedvelem az ilyen, igazából semmi-különösről-nem-szóló filmeket, amikben olyan emberek, akik bár régen sok időt töltöttek együtt, de mára már elsodródtak egymás mellől, valamilyen – általában szomorú – esemény hatására kénytelenek együtt tölteni pár napot, aminek a végére kiderül, amit eddig is tudtak, hogy „Az élet nem fenékig tejfel!”, de azért szeretik. :)
Ez a film nem éppen a legizgalmasabb verziója ennek a történetnek, de azért volt benne pár jelenet ami tetszett. Például az, hogy megnézhetjük, ahogy ugyanannál a konyhaasztalnál, másnap reggel ki, hogyan igyekszik a saját közegéből kiszakítva kivitelezni a kis saját reggeli ébredezését. (Ezt egyébként én amúgy is szeretem megfigyelni, mert szinte soha nincs két egyforma rutin.)
A zenét határozottan szerettem.

4 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján