A menekülés (A majmok bolygója III.) (1971) 43

Escape from the Planet of the Apes
98' · amerikai · akció, sci-fi 12

Az Itéletnap elől menekülve két intelligens majom-tudós, Cornelius (Roddy McDowall) és Zira (Kim Hunter) visszautazik az időben, hogy elmeneküljön a világméretű pusztulás elől. A mai Los Angelesbe érve pillanatok alatt a karhatalom fogságába kerülnek. Az állandó kihallgatások, tesztek és… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Roddy McDowallCornelius
Kim HunterDr. Zira
Bradford DillmanDr. Lewis Dixon
Natalie TrundyDr. Stephanie Branton / Stevie
Eric BraedenDr. Otto Hasslein
William WindomAz elnök
Sal MineoMilo
Harry LauterWinthrop tábornok
Ricardo MontalbánArmando
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

KyKy

Nem tudom, miből gondoltam, hogy ez egy könnyedebb film lesz (a témáját tekintve), talán az elejével tévesztettek meg ennyire, ami elég humoros és laza volt, de aztán persze beindultak az események, és meglepő módon megint előjött az emberekből a rohadék… Csak a szokásos. Egy pillanatig sem tudtam együtt érezni az emberekkel, még az első részben sem, itt sem történt ez máshogy, főleg a végét tekintve. Ez határozottan jobb folytatásnak bizonyult, mint az előző rész.

Hippoforaccus 

Na ezt már inkább nevezném az első rész folytatásának, mint a másodikat. Az eredeti történetre hajaz, csak itt beletettek egy csavart, miszerint a majmok jönnek vissza a múltba, és kavarják meg az embereket.
Szerintem egész realisztikusan mutatja be az emberek két csoportjának reakcióját a történtekre.

Zajec_Sternenkind 

Nem láttam még ezt a részt, valahogy eddig kimaradt. Az eleje kissé bugyutának tűnt így a második rész már-már mély filozófiai élménye után, de az utolsó 20 perc kárpótolt mindenért. Kicsit sajnáltam, hogy nem fejtették ki jobban, hogyan kerültek vissza a múltba, és kissé idegen is volt a metropolisi környezet, de összességében jó film volt, kíváncsi vagyok, mit tudnak még kihozni belőle.

piciszusz 

Hát ez elég uncsi rész volt. Most, hogy sorbna nézem a filmeket, próbálok összefüggést találni a régiek és az újak között, és néha csak kapkodom a fejem mennyire kusza az egész. Amúgy meg valaki magyarázza már meg nekem, (és ne úgy, ahogy a pasi a filmben), hogyan jutottak vissza a múltba.

csokidani 

A sztori jó volt, fel is volt építve, nekem mégis végig volt egy hiányérzetem. Nem tudom megindokolni, de nem jött át. Messze volt az első rész zsenialitásától.

Padlizsán_Elvtárs

Számomra az utolsó Majmok bolygója rész ami igazán bejött ebből a „filmsorozatból”.

Blissenobiarella 

Ez a rész eléggé más hangvételű a többihez képest, sokkal könnyedebb. Zira és Cornelius megérkeznek a ’70-es évekbe, és ahogyan az emberek fogadják őket, jó pár mulatságos (és kissé bárgyú) jelenetre ad lehetőséget, amit ki is aknáztak a készítők.
Ezzel szemben a film második fele a sorozat leginkább agresszív és félelmetes darabjává teszik ezt a részt. Szóval felemás, és a hangvételbéli különbség akkor igazán feltűnő, ha sorban nézi őket az ember.
A teljes képhez ez a rész nagyon fontos, mert Zira és Cornelius időutazása eredményez mindent, amiről a következő részek szólni fognak.

Ditta 

Mindenképpen jó, hogy láthatunk egy fordított helyzetet is, ahol a „beszélő majmok” kerülnek a „civilizált” emberek társadalmába. Kifejezetten jó rész, bár egyetértek @Zajec véleményével, jó lett volna egy kicsit többet megtudni arról hogyan kerültek vissza a múltba.


Folytatása

Összehasonlítás

A majmok bolygója


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján