Kedvencelte 26

Várólistára tette 147


Kiemelt értékelések

Theana 

I want moooooooooore. Fú, a filmesztéta énem le sem tudta venni a szemét a képernyőről és annyira belemélyedt a szituációkba és a dialógusokba és magával vitte ez a nyolc rész, hogy már nem is emlékszem, mikor volt ilyen jó filmélményem sorozattal. Valódi dráma volt színészekkel, az élet terheivel megküzdve, ráadásul baromi jól hozta a vendéglátás és a konyha adta feszültségeket és A nyomást, ami alatt egy ilyen területen egyszerűen nem tud nyugodt maradni az ember. Fú, nagyon jó volt. És még van benne potenciál, bőőven.

fondorka

ez. ez az amiről a filmkészítésnek szólnia kéne.

Mr_White 

Az első évad kissé frusztráló volt a sok ordítozás, veszekedés miatt, de a másodikra érezhetően visszavettek ebből, több lett a humor, több szereplő is önálló epizódot kapott, hogy jobban megismerjük őket, szóval a Bear az utóbbi idők egyik legjobb drámasorozatává nőtte ki magát.

tonks

Igazi különc most ez a sorozatok világában, a pilot kábé egy intenzív ordítozás, később se lesznek eltartott ujjal teázó csevegők a szereplők, de imádtam. Imádtam, hogy mennyire intenzív és energikus az egész, van rész (1x07), ami vágás nélkül lett felvéve, szóval technikailag is nagyon rendben van, a kaják csodásan néztek ki, a vége is. *chef's kiss*
Az egyik szereplő fél évadon át a tökéletes fánk titkát keresi, igazi zen folt a káoszban, nagyon tetszett.

Σtella

Teljes mértékben le vagyok nyűgözve. Úgy éreztem kötelességem volt megnézni, tudtam, hogy nagyot fog aratni, és, hogy nem fogok csalódni. Nem sok tapasztalatom van a gasztronómia/vendéglátás területén (leginkább csak külső szemlélő voltam, szegről végről), nagy meglepetésként ért, hogy mi folyik voltaképpen az éttermekben. Elmesélni nem nagyon lehet azt a sok kimondatlan vérizzadást, inkább szemlélni, akkor értjük meg igazán, hogy a szakácsok minek/miknek vannak kitéve. Eddig is minden tiszteletem volt feléjük, de a tiszteletem felment a 'leírhatatlan' – hoz. Tökéletesen reprezentálta az eseményeket, úgyhogy aki benne van a vendéglátásban, annak nem fog újat mondani/mutatni, de nekünk külső szemlélőknek rengeteg újat adott/mutatott. A történet teljesen helyén volt, bár, hagyott pár kérdést maga után. Nagyon örülök, hogy lesz második évadja, ez az egyik olyan sorozat, amit még néznék tíz évadon keresztül, mert bőven van benne potenciál, bőven lehetne mit mesélni. Ahol igazán nagy fájdalmat éreztem, az a 7. rész… az volt az igazán nagy falat számomra, de ahogy láttam, több embert is az érintett meg igazán. Ott vágás nélkül láthattuk a vendéglátás 'hétköznapi' mivoltát, úgyhogy plusz pont. Amit megtanultam egy életre: ha szakács vagy, vagy szakácsnak készülsz, nincs magánélet, és a munkatársaid lesznek a második családod.

csokidani 

Erdekesen indult, de aztan az evad kozepere mar untam. Azt vartam hogy kicsit erosebb lesz a dramai resz, az elso reszek is ezt vetitettek elore; ehelyett ellaposodott es szamomra erdektelenne valt. Lenne meg harom resz de dobom, egyszeruen nem erdekel mar…

piciszusz 

Dolgoztam vendéglátásban, én ettől csak ideges leszek. Egy részt néztünk.


Népszerű idézetek

EmKatona 

– Is there a name for that thing where you're afraid of something good happening 'cause you think something bad's gonna happen?
– I don't know. Life.

1. évad 6. rész – Ceres
EmKatona 

– Nearly burned the place down.
– For real?
– For real. This weird thing happens too. You have this minute where you… you're watching the fire thinking: „If i don't do anything, this place will burn down, and all my anxiety will go away with it”.
– And then you put the fire out.
– Then you put the fire out.

1. évad 5. rész – Sheridan
Bogesxd 

Michael: It's that thing, you know. You ask somebody if they're okay, they immediately start thinking they're not acting okay, and that immediately makes them start not acting okay.

2. évad 6. rész – Hal
Near 

It's okay to ask for help.

1. évad 2. rész – Kezek
Near 

I don't understand why you can't just let something good happen for once in your fuckin' life?!

2. évad 10. rész – A mackó
Bogesxd 

(Sydney keze alatt beszakad a falburkolat)
Carmy: Fuck.
Marcus: What was that?
Sydney: I fell through a wall. Good morning.
Marcus: Damn, you got strong.

2. évad 1. rész – Marhahús
Bogesxd 

Sydney: Are you feeling okay, Nat, by the way? You look a little pale.
Natalie: I'm fine, just, uh, sometimes I look like February.

2. évad 2. rész – Tészta
Bogesxd 

Sydney: Do you know what a lot of restaurants suck at?
Carmy: Hm, how much time do I have to answer that question?
Sydney: Desserts.

2. évad 3. rész – Fagylalt
1 hozzászólás
Bogesxd 

– What'd you learn?
– Flyvemaskine. I think that's airplane. And then, uh, klimaanlage, uh, air conditioner.
– That's important in the winter.
– I mean, you never know. Globar warming is poppin' off.

2. évad 4. rész – Cukordinnye
clarity 

Natalie: Hey, um, if you were to have kids all over again, what would you do?
Uncle Jimmy: Oh, honey, I wouldn't have 'em.
Natalie: Alright.
Uncle Jimmy: You know, Nat, I'd, um… What would I do? I would… I… I'd want them to be not so fuckin' afraid of things, you know? I'd protect them less. Yeah. I'd want 'em to have more fun. Make more mistakes. Get into more fuckin' trouble, you know?

2. évad 8. rész – Bolognai

Hasonló filmek címkék alapján