A közellenség (1998) 72

Enemy of the State
132' · amerikai · akció, thriller 12

Mit tehet egy ember az egész világ ellen? És mit tehet egy ember, ha az egész világ összefog ellene? Robert Dean ügyész nem az a fajta, aki ilyen kérdéseken törné a fejét. Végzi a munkáját, szereti a feleségét, neveli két rosszcsont kölykét és azt hiszi, ez mindig így lesz. Pedig valakik… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Will SmithRobert Clayton Dean
Gene HackmanBrill
Jon VoightThomas Brian Reynolds
Scott CaanJones
Gabriel ByrneBrill
James Le GrosJerry Miller
Lisa BonetRachel Banks
Regina KingCarla Dean
Stuart WilsonSam Albert
Barry PepperDavid Pratt

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

metahari

Mit is lehetne mondani erről az időutazásról? Az 1990-es évek végén került a történet a filmvászonra, nem lehet tudni pontosan, mennyi volt ebből a fantázia szüleménye és mennyi a valóságalap. Gyanítom, a valóság még ennél a történetnél is izgalmasabb volt már akkor is, amikor a film készült.
A film háromnegyede után felbukkant bennem a kérdés, vajon mit tud a titkosszolgálat ma, amiről nem eshet szó nyilvánosan. Mert amit már kiengednek a köznépnek, az valószínűleg csak a hab… és akkor állt belém az igazán jeges thrill.
Közben eltelt majdnem húsz év, vajon hol tartanak már…. nemcsak a karórámról tudják megmondani, hogy mennyi az idő, hanem talán azt is, hogy mit fogok lájkolni egy óra múlva?
Az NSA botrány kapcsán már kiderült, hogy tényleg figyelnek minket, de az még csak pár éve volt…
Gene Hackman nagyon jó volt, nem kevésbé Will Smith, de leginkább a forgatókönyvíró előtt borulok le. Mintha látta volna a jövőt…
Paranoid összesküvés-elméletek szerelmeseinek kötelező darab :))

Debut 

Közepesnél egy kicsit jobb akciófilm. Gene Hackman kiválóan hozza a figuráját, sajnos Will Smith nehezen vehető komolyan. A szokásos B filmes hülyeségek közül itt is előfordul egy-kettő, – egy apa a valóságban a családját helyezné minden elé. A film feszeget kérdéseket, amik az NSA botrány után aktuálisabbak mint valaha, de csak a kérdésfelvetésig terjed ki a mondanivaló, és túl halk az állásfoglalás. Egyszer érdemes megnézni.

Hippoforaccus 

Nem számítottam valami sokra, de ez egészen jó volt. A 90-es évekbeli megfigyelés-hisztériát meglovagoló film, ami sajnos majdnem minden humortól mentes (pedig egy-két jó beszólás sokat dobott volna rajta), de izgalmas. Látványosnak nem mondható, inkább a jó sztorira törekedett a rendező. Egyszeri kikapcsolódásnak tökéletes.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján