Kedvencelte 2

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

ziara 

Nem vagyok egy divatőrült, de élveztem ennek a sorozatnak a miliőjét. Persze a második világháború utáni Párizs szebbik arcát mutatja be, de a másik oldal is megjelenik, elég jól kiegyensúlyozva egymást. A szereplőgárda remek, Mamie Gummert ismertem csak, meg persze Irène Jacobot! Remélem, nemsokára jön a második évad, mert minden szál félbemaradt!
És az a piros ruha a külvárosi piacon…. Sosem felejtem azt a képet…
Ja és Mormont parancsnok mint textilgyáros nagyágyú, szintén telitalálat!

piciszusz 

Fogalmam sincs anno miért mentettem el ezt a sorozatot. A szereplő gárda jó volt, a hangulat, a ruhák csodásak, de valami mégsem klappolt. Kapargatták a felszínt, egyik szereplőt se ismertük meg túl mélyen. Azt sem tudom, hogy eredetileg 1 évadosra tervezték-e vagy nem, de hiányérzetem volt a végén.

Rebarbara 

Ez egy csodálatos sorozat! Imádom! A cselekmény a második világháborút követő években játszódik, Párizsban. Aki szereti az akkori divatot, Párizst és az akkori évekre jellemző életet, annak mindenképp ajánlom.
Rendkívüli színészeket sikerül egyhelyre gyűjteni. (Még Mamie Gummernek is megbocsátottam.) Richard Coyle, Tom Riley és Frances de la Tour sokat emel a sorozat értékén. Tökéletesen megformált karakterek, csodálatos jelmezek és díszletek, nagyszerű színészi játék, a korhű Párizs … kell ennél több?
Ami a történetet és cselekményt illeti, ebben sem csalódtam. Találkozunk a társadalmi megkülönböztetéssel, a háború utáni gondokkal, a fejlődés nehézségeivel, de van itt homoszexuális szereplő, csalás, árulás, képmutatás, sötét titkok stb., hogy teljes legyen a kép.
Nem tudom, hogy lesz-e folytatás, vagy eleve nyolc részre volt tervezve, de nagyon szeretném, ha folytatódna!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján