A kísérlet (2010) 35

The Experiment
96' · amerikai · dráma, thriller 18

Egy kutatócsoport pszichológiai kísérletet folytat. Önként jelentkezőkből választják ki azt a huszonhat embert, akik részt vesznek a börtönben zajló kéthetes kísérletben. Ennek során a részvevőket két csoportra osztják: a rabokra és az őrségre. Az őröknek nincs más dolguk, mint betartatni a… [tovább]

angol

Szereposztás

Adrien BrodyTravis
Forest WhitakerBarris
Cam GigandetChase
Clifton Collins Jr.Nix
Ethan CohnBenjy
Fisher StevensArchaleta
Travis FimmelHelweg
Maggie GraceBay
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

walksdowonders 

Ez a kísérlet nagyon jól szemlélteti a folyamatot, ahogyan néhány ember elveszíti emberi mivoltát és szépen lassan egy undorító rohadékká (bocsánat) válik csak azért, mert hatalom üti a markát. A hétköznapokban is láthatunk ilyet…
Az egész film, az egész történet egy merő brutalitás, hol testi, hol lelki formában megmutatva magát. Az, hogy ez egy megtörtént eset, még inkább dühítő, elszomorító, undorító.

spoiler

dulkap 

Ugyan az eredeti filmet még nem láttam (Brody és Whitaker miatt esett erre a választásom) , de biztos vagyok benne, hogy egy jó európai film, nagyon gyenge amerikai változata. Nagyon sok szót nem is érdemel a dolog, hiteltelen, logikátlan és összecsapott.

Stella9 

A német változat (Das Experiment) és az új amerikai (The Stanford prison experiment) is veri ezt a filmet, annyira lélektelen, semmilyen. Egyedül Forest Whitaker miatt kapja meg az 5 pontot, mert ő szokás szerint kitűnő alakítást nyújtott.

Blissenobiarella 

Iskolapéldája annak, amikor egy európai filmet túlspiláznak az amcsik. Utáltam.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján