A kis hercegnő (1995) 57

A Little Princess
97' · amerikai · dráma, fantasy

Még csak apró kislány, de már hercegnő. A varázslatos Indiában él édesapjával, aki rajongásig szereti. Ám az álomvilág nem tart örökké: a papát behívják katonának és Sarah New Yorkba kerül, egy szigorú lányintézetbe. Szabályok, rend és vasfegyelem – csupa olyan fogalom, ami Sarah számára eddig… [tovább]

Képek 11

Szereposztás

Liesel MatthewsSara Crewe
Liam CunninghamRama herceg / Crewe kapitány
Rusty SchwimmerAmelia Minchin
Eleanor BronMiss Minchin
Vanessa Lee ChesterBecky
Arthur MaletCharles Randolph
Errol SitahalRam Dass
Alison MoirSita hercegnő
Heather DeLoachErmengarde
Taylor FryLavinia

További szereplők

Kedvencelte 24

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

rhysciar

Kellemes családi film, hozza annak minden hangulatát, és alapjáraton tetszett, de a könyv után nekem hatalmas csalódás volt – főleg az apja szála, egyszerűen csak nem értem, miért kellett ennyire a happy end felé tolni a történetet, és miért kellett az a felesleges rendőrös jelenet… a könyvben épp elég feszültség volt egy családi filmhez, simán elfutott volna nélküle is.
Na mindegy, egynek elment.

Timi98 

Ragyogó és egyben mesés film. Mindenkinek látnia kéne. Nem csak egy szomorú sorsú, de vidám kislány történetét ismerjük meg, hanem egy társadalom kritikát is kapunk: Milyenek a felnőttek? Reményvesztettek. Kiveszett belőlük a képzelőerő, a vidámság. Kimértek, fásultak, életük unott, mert ők ezt választják. Nem látnak a szemüktől sem. Sokaknak más sorsa fikarcnyit sem ér, az emberi élet szertelen, de számukra csak valami ami PÉNZ, és esetleg teher. A gyerekekben ott a fény: gyermeki énjük táplálja a szikrát, amely szerető szívűvé és jó emberekké teszi őket. már akit :D
Sara elveszíti édesapját, és az intézetvezető már is szolgasorba taszítja. Becky és Sara semmiben sem különböznek: más sorsot érdemelnek spoiler. Sara eddig gazdag család gyermeke volt, de 1 perc alatt cseléd lett. Átélte azt, amit sose gondolt volna. Ez talán más emberekre férne rá. Nem értheted, amíg nem élted meg.
A mesék tartják életben Sarát, mesél a többieknek és segít Beckynek. spoiler

ᛕٱกѻ

Olyan bájos, mint egy Disney mesedélután keretében levetített Annie és Dickens hibrid egy babamúzeumban. Kár, hogy én már szintet léptem és az Én kicsi pónim: varázslatos barátságnál járok.

4 hozzászólás
Osli75 

Bájos mese, de nekem vagy több „varázslat” kellett volna bele, vagy kevesebb. A történet sablonos, de nem elcsépelt. Nem az én korosztályomnak szól, de azért jó volt megnézni.

Lex

Gyerekkorom egyik nagy kedvence, és még mindig szívesen megnézem, ha úgy adódik. Sara Crewe története egyrészt elvarázsol, másrészt vasmarokba szorítja a szíved. A legszebb a történetben az, hogy itt ez a fiatal lány, aki elveszíti az apját és ezzel egy időben szolgasorba jut, mégis képes hinni a csodákban és varázslatokban, és csakis a jót látni mindenben és mindenkiben.

AnnaAnn

Gyerekkorom egyik kedvence volt. Régen szerettem az ilyen 'kislány intézetbe vagy árvaházba kerül, de aztán minden jóra fordul' filmeket. Ettől függetlenül jó volt ismét megnézni, nosztalgiázni. A zenéje gyönyörű.


Népszerű idézetek

duracell

Hercegnő vagyok. Minden lány az. Még az is, aki hideg padláson lakik. Az is, akinek ócska a ruhája. Igen. Az is, aki nem szép, nem okos, nem fiatal. De akkor is hercegnő. Mindegyikünk.

Tudod, minden nő hercegnő. Annak születünk mindnyájan.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján