A hídember (2002) 90

The Bridgeman
140' · magyar · dráma, történelmi, életrajzi 12

A Napóleon bukása utáni években az ifjú Széchenyi gróf könnyelműen elcsábítja bátyja feleségét és az ezt követő botrány tönkreteszi tiszti karrierjét. A megszégyenített asszony hirtelen halála végzetesen megváltoztatja a léha fiatalembert, aki azontúl a felelősség megszállottja lesz és nagy… [tovább]

magyar

Képek 3

Szereposztás

Eperjes KárolySzéchenyi István gróf
Irina LatchinaCrescence
Darvas IvánMetternich
Cserhalmi GyörgyWesselényi Miklós
Marius BodochiKarl Clam-Martinitz
Nagy ErvinKossuth Lajos
Kováts AdélCaroline
Sinkó LászlóZichy gróf
Can TogayBatthyány Lajos
Derzsi JánosWilliam Tierny Clark

További szereplők

Kedvencelte 10

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

szolykahajni

Legkedvencebb. A szereplők, a történet, a zene. Széchenyi mindig a kedvencem volt egyébként is, sajnálom, hogy nem az ő hangjára hallgattunk anno, no de a hangerő mindig többet jelentett , mint az ésszerűség.

minnie

Kérlek, ne ez alapján a film alapján ítéljétek meg Széchenyit.

Rekuuu663

Nagyon tetszett, még általánosban néztük meg a moziban, nekem hatalmas élmény volt. Rendkívüli színészi játék, szeretem a magyar filmeket.

piciszusz 

Még általánosban néztük valami sulis napon. Nagyon untam, csak arra emlékszem.

9 hozzászólás
nightmaremoon 

4 darab töri/földrajz ment el ennek a megnézésével és halálra untam magam, pedig ebből biztosan lehetett volna jobb filmet is összehozni. Az biztos, hogy magamtól nem néztem volna meg mert esetleg alváshoz háttérzajnak lett volna jó xD
Majd fordult az egész és azt reméltem, hogy csóró Széchenyit majd 20percig fogják a sírjához cipelni xD
Mindenesetre ezt többet nem szeretném látni. Nem is értem, hogy lehet a tanárom egyik kedvence ez a film.

ChEebor 

Szükség volna ilyen filmekre, és merem remélni, hogy igény is volna rájuk… de nagyon nem így kellene megcsinálni őket. Akármilyen szép, monumentális a film ugyanis, ha egyszer a rendezői munka képtelen kifaragni belőle a cselekményt. A jelenetek random követik egymást, a film nagy része túl gyorsan száguld előre, miközben Széchényi utolsó napjait kínzó lassúsággal kell végigszenvednünk. Nagyon kár érte, mert mind a témája, mind a beleölt energia miatt fontos filmnek kellene lennie, de így sajnos nem igazán tud átadni semmit.

Aurora_Michaelis

Amikor a bemutató idején láttam, nem volt vele bajom, de most elég unalmasnak találtam. Szegény Széchenyi egyáltalán nem szimpatikus figura, és a film az ő elméjéhez hasonlóan csapong. Sajnálom, mert az életéből egy sokkal jobb filmet is ki lehetett volna hozni.

Lady_Hope 

Eperjes Károly remek színész, igazán jó alakítással. Mit igazán jó? Nos a tőle várható remek alakítással játssza Széchenyit.
Kedveltem ezt a filmet de nem ragadott meg teljes mértékben. Talán az lehetett a baj hogy történelem órán néztük meg, persze kis adagogban..
Ha valakit érdekel a reformkor vagy Széchenyi, ne habozzon. Nézze meg. Még a hite is visszatér a magyar filmekben.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján