A hídember (2002) 75

The Bridgeman
140' · magyar · dráma, történelmi, életrajzi 12

A Napóleon bukása utáni években az ifjú Széchenyi gróf könnyelműen elcsábítja bátyja feleségét és az ezt követő botrány tönkreteszi tiszti karrierjét. A megszégyenített asszony hirtelen halála végzetesen megváltoztatja a léha fiatalembert, aki azontúl a felelősség megszállottja lesz és nagy… [tovább]

magyar

Képek 3

Szereposztás

Eperjes KárolySzéchenyi István gróf
Irina LatchinaCrescence
Darvas IvánMetternich
Cserhalmi GyörgyWesselényi Miklós
Marius BodochiKarl Clam-Martinitz
Nagy ErvinKossuth Lajos
Kováts AdélCaroline
Sinkó LászlóZichy gróf
Can TogayBatthyány Lajos
Derzsi JánosWilliam Tierny Clark

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

szolykahajni

Legkedvencebb. A szereplők, a történet, a zene. Széchenyi mindig a kedvencem volt egyébként is, sajnálom, hogy nem az ő hangjára hallgattunk anno, no de a hangerő mindig többet jelentett , mint az ésszerűség.

Rekuuu663

Nagyon tetszett, még általánosban néztük meg a moziban, nekem hatalmas élmény volt. Rendkívüli színészi játék, szeretem a magyar filmeket.

piciszusz 

Még általánosban néztük valami sulis napon. Nagyon untam, csak arra emlékszem.

6 hozzászólás
ChEebor 

Szükség volna ilyen filmekre, és merem remélni, hogy igény is volna rájuk… de nagyon nem így kellene megcsinálni őket. Akármilyen szép, monumentális a film ugyanis, ha egyszer a rendezői munka képtelen kifaragni belőle a cselekményt. A jelenetek random követik egymást, a film nagy része túl gyorsan száguld előre, miközben Széchényi utolsó napjait kínzó lassúsággal kell végigszenvednünk. Nagyon kár érte, mert mind a témája, mind a beleölt energia miatt fontos filmnek kellene lennie, de így sajnos nem igazán tud átadni semmit.

Aurora_Michaelis

Amikor a bemutató idején láttam, nem volt vele bajom, de most elég unalmasnak találtam. Szegény Széchenyi egyáltalán nem szimpatikus figura, és a film az ő elméjéhez hasonlóan csapong. Sajnálom, mert az életéből egy sokkal jobb filmet is ki lehetett volna hozni.

Lady_Hope

Eperjes Károly remek színész, igazán jó alakítással. Mit igazán jó? Nos a tőle várható remek alakítással játssza Széchenyit.
Kedveltem ezt a filmet de nem ragadott meg teljes mértékben. Talán az lehetett a baj hogy történelem órán néztük meg, persze kis adagogban..
Ha valakit érdekel a reformkor vagy Széchenyi, ne habozzon. Nézze meg. Még a hite is visszatér a magyar filmekben.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján