A falka (2014–2016) 40

Kelley Armstrong nagy sikerű Women of the Otherworld című könyveinek alapján készült sorozat, amely a világ egyetlen női vérfarkasáról szól. Évekkel azután, hogy megharapták, Elene Michaels fényképészként dolgozik Torontóban, és minden erejével azon van, hogy kilétét titokban tartsa. Sajnos… [tovább]

angol
magyar

Képek 2

Szereposztás

Laura VandervoortElena Michaels
Greyston HoltClayton Danvers
Greg BrykJeremy Danvers
Steve LundNick Sorrentino
Michael XavierLogan Jonsen
Genelle WilliamsRachel Sutton
Paul GreenePhilip McAdams
Tommie-Amber PiriePaige Winterbourne
Noah DanbyZachary Cain
Fiona HighetKaren Morgan

További szereplők

Kedvencelte 10

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

KHLexa 

Vegyes érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban. Az első évad volt a kedvencem amikor még csak vérfarkasok voltak. Utána az egész elment egy más irányba ami nekem annyira nem jött be. Elég izgalmas volt, egy kis romantikával fűszerezve.

Marcsi0603 

1 évad: a könyv ennél egymilliószor jobb. Mondjuk Clayt itt se szerettem, hiába enyhítettek a történetén. A farkasos dolgokat nagyon szeretem, az ember azt hinné egy ilyen című sorozatban csak arról lesz szó, de telerakták felesleges szexjelenetekkel és egyéb uncsi drámával, ami nem jött be. Remélem, hogy a következő évad izgalmasabb lesz kicsit.

Chris90 

Az 1. évadról:

Hát… izé… Kelley Armstrong miatt kezdtem bele a sorozatba (A Sötét erők trilógiát olvastam tőle, az nagyon bejött), de aztán elgondolkodtam, hogy akarom-e én ezt. Végül megszólalt a mazochista énem, meg hát végül is csak 13 rész egy évad, meg hátha jobb lesz. Jobb lett, az utolsó két részre. Az alapsztori a sablonos vérfarkasos történet, de hát nem is vártam világmegváltást tőle. A színészek abszolút nem tudnak játszani (senki, de tényleg senki), a forgatókönyv is ugyanígy hasonlít jobban egy brazil szappanra, mint egy fantasy-sorozatra. (Mondjuk ezzel ellentétesen elég durva dolgok is történnek benne, gondolok itt akár a pedofil-szálra.) Ehhez egyébként még hozzájön a magyar szinkron, ahol a hangsúlyozás párosul az idióta szöveggel és a nulla arcmimikával, szóval enyhén komédiába fullad(na) az egész (ha nem öntené el a víz az agyamat és nem akarnám a laptopot a falhoz vágni). Valószínűleg maguk az alkotók is rájöttek, hogy a szar forgatókönyvvel és színészekkel nem lesz eladható a sorozat, így inkább minden részbe betettek egy szexjelenetet. Tuti siker! Amúgy viccet félretéve, az utolsó két epizód tényleg jól sikerült, kaptunk az évad végére egy kisebb cliffhangert is, szóval szép lassan jövök a második évaddal. (Bár ha jól tudom, ott már kezd kaotikussá válni a sztori, meg boszorkányok is bejönnek majd a képbe. A mazochista énem ujjong.)
Értékelés: 10/6

A 2. Évadról:

Húha, erre nem számítottam. Azt hittem, ahogy bejönnek a boszorkányok, meg tágul az univerzum, úgy fog ez a sorozat is a Teen Wolf sorsára jutni, vagyis jóformán nem lehet követni a sztorit. Ezzel szemben most nagyon kellemeset csalódtam. A 2. évad már kezdi megütni azt a szintet, amiért szeretem az ilyen típusú sorozatokat. Sokkal összetettebb volt a cselekmény, jót tett az évadnak, hogy csak 10 részes volt, bár még így is azt érzem, hogy nyolcban is remekül ki lehetett volna hozni. Itt megfordult a korábbi elméletem: az alkotók valószínűleg rájöttek, hogy édeskevés a szex meg a meztelenkedés, így a forgatókönyvíróknak kiadták, hogy valami értelmeset alkossanak, ha már pénzt kapnak érte (és ha a színészek sem élik bele magukat a szerepbe teljesen). Egy-két szereplőt már kezdek megkedvelni, de az Elena-Clay párostól még mindig falnak megyek. Ez az idealizált, meseszerű nyáladzás alapból idegesítő, de gyakorlatilag full értelmetlen mindkettő karaktere. (Clay továbbra is előszeretettel dobja le a pólót minden egyes alkalommal, még ha a barátnője haldoklik is, Elena meg játsza a mártírt, bár az 1. évadvégi tragédián elég hamar túltette magát.) Összességében kellemes csalódás volt, ez a boszorkányos szál nagyon izgalamasra sikeredett, kíváncsian várom a folytatást.
Értékelés: 10/8

A 3. évadról

Hát, nagy nehezen átverekedtem magam rajta. A sorozat nagyon kifulladt ebben az évadban, szerintem a készítők már maguk sem tudtak mit kezdeni a karakterekkel. Ahogyan Elena származására fény derült, az nagyon szappanoperás volt, meg úgy a fordulatok is magukban. Nem tudom, jól éreztem-e, de szerintem már a színészek is nagyon várták, hogy vége legyen az egésznek, legalábbis erre következtetek részben abból, hogy Greyston Holt valami hihetetlenül ocsmányul növesztette meg a haját és úgy tűnik, samponra sem telt nagyon, Greg Bryk szakálla is megért egy misét a legvégére. Végig olyan érzésem volt, hogy a 2. évad történései teljesen kiestek, mivel a boszorkányok alig kerültek képbe, megint visszatértünk a vérfarkasokhoz meg a falkához. Pedig milyen jó úton indult el a második etapban a sorozat: úgy látszott, kibővítik a világot, erre itt gyakorlatilag visszaestek egy szintet. Örülök, hogy sikerült a végére érnem, de legalább valami normális lezárást kaptunk. (Ja igen, amúgy az a faszi, aki a második évad utolsó részében meghalt… nem halt meg???? Csak néztem, hogy hogyan került megint a képbe. Mondjuk, én valamiért abban a tudatban éltem, hogy az első évadban is meghalt.)

Értékelés: 10/4

LittleLiar

1.évad:
Már régóta el akartam kezdeni és most végre sikerült. A története szerintem jó, de a cselekménye nagyon gyors és sok volt a szereplő is az elején, de a végére a legtöbb meghalt, úgy hogy most már értem miért. De az utolsó rész legutolsó pillanata mitatt most már meg kel néznem a második évadot is :)

2.évad:
Na jó. Most már azt sem tudom mi van. A sorozat végére ha így haladunk, akkor senki sem marad életben. De már csak egy évad, az ki kell bírni. Én reméltem, hogy sokkal jobb lesz, de nem. Főleg magyar szinkronnal…

Rémálom 

1. évad: Az elején könyvhű, ami ritka eset, de nem válik előnyére, mert csak eszegetnek, beszélgetnek, és nulla horror-thriller-fantasy van benne. Aztán átírták az egészet a végére, és bár Clayton szálát átalakították úgy, hogy ne essen bele az instant utált kategóriámba, mint a könyvben, mégis gyűlöltem a romantikát. Amúgy leginkább egy szép emberek szexelnek sorozat ez. 10/5

2. évad: ?

Badiga

Az első évad nagyon bejőtt, de ez a második már nagyon bonyolult :-(

essz 

majd nem végig néztem a három évadot, de pár rész még maradt hátra… nem ment tovább.. végtelenül idegesített már… ráadásul nagyon bosszantó, hogy a csaj a maga 50kilójával 100kilós pasikat győz le… és minden körülötte forog… és még a falka vezér is behódol neki… ugyan kérlek… nekem csalódás volt ez a sorozat.

EsteeNotlauder

Tökéletes a nyárra :) Rosszabbra számítottam, de kb. olyan mint a True Blood. Szóval aki szerette azt és bírja gyomorral akkor nézze.


Hasonló filmek címkék alapján