A búcsú (2019) 39

The Farewell
98' · amerikai, kínai · dráma, vígjáték 12

5 díj · 11 jelölés

Egy makacs kínai-amerikai nő visszatér Kínába, mikor szeretett nagymamáját halálos betegséggel diagnosztizálják. Billi nehezen birkózik meg a család döntésével, hogy eltitkolják a nagymama elől a saját betegségét, miközben egy rögtönzött esküvőt szerveznek, hogy még utoljára mindenki… [tovább]

mandarin, angol · angol

Képek 6

Szereposztás

AwkwafinaBilli
Tzi MaHaiyan
Gil Perez-AbrahamTony
Diana LinJian
Ines LaiminsKathy
Jim LiuDoctor Song
Shuzhen ZhaoNai Nai

Kedvencelte 3

Várólistára tette 109


Kiemelt értékelések

clarity 

nekem tetszik ez a kínai mondás, hogy nem a rák öl meg, hanem a félelem. erre építkezik a film. és ha a rákot valóban az elfojtott lelki folyamatok váltják ki, akkor ez a család jól tette, amit tett. inkább hiszek ebben, mint a kemoban való mérgezéses elsorvadásban.
https://youtu.be/GOfR1AE7deA

SunflowerSz 

Nem a rák öl meg, hanem a félelem – az az igazság, hogy ebben a kínai mondásban tényleg van valami. Nem teljesen értek egyet azzal, hogy a történetben a nagymamának mégsem mondták el, hogy mi történik vele. De természetesen minden kultúra máshogy kezeli az ilyen megpróbáltatásokat – a kínai kultúrában ezt így kezelik; nekem érdekes volt, hogy megismerhettem ezt a felfogást. Azt hiszem az egyik orvos fogalmazott jól, amikor Billi megkérdezte, hogy szerinte helyes-e hazudni – mert akkor azt felelte, hogy ez egy „jó hazugság”, ebből a szempontból megértem, hogy a család inkább megkímélte a nagymamát az igazságtól.
A család olyan volt, mint bármelyik másik család – szétszórt, voltak közöttük ellentétek, de a nagymama miatt azért mégis összegyűltek. Én az ellenére is éreztem közöttük összetartást, hogy teljesen szétszéledtek.
Awkwafina alakítása lenyűgöző volt.

piciszusz 

Itt sírok. Kicsit zakkant, de nagyon megható film és megint kicsit bele tudtam látni más országok hagyományaiba.

nemethsarii

Vitathatatlan, hogy A búcsú minden egyes karaktere rekordidő alatt szimpátiát ébreszt bennünk. A film végére pedig talán arra is ráébredünk, hogy bár a magyar és a kínai tradíciók között jelentős eltérések vannak, a mi családunkban is megtalálhatók a teljes rokonságot elirányító nagymamák, az okostelefon-függő kiskamaszok vagy éppen a Billihez hasonló különc figurák.

bővebben: https://funzine.hu/2020/02/04/have-fun/a-bucsu-kritika/


Népszerű idézetek

PotterPrime

Life is not just about what you do. It's more about how you do it.

PotterPrime

Chinese people have a saying: When people get cancer, they die.

Ódor_Endre 

– We have baijiu, red wine, white wine, beer…
– We're bringing champagne.
– Champagne?
– Your brother bought it. Looks very nice and expensive!
– Chinese people won't drink that stuff. Order baijiu!


Hasonló filmek címkék alapján