A bátyám árnyékában (2012) 27

White Frog
93' · amerikai · dráma

Nick Young tizenöt éves ázsiai-amerikai tinédzser. A fiú Asperger-szindrómában, az autizmus enyhe formájában szenved. Az igazi kapcsolatot a világgal a „tökéletes” bátyja jelenti számára. Nick élete azonban örökre megváltozik, amikor Chaz egy autóbalesetben életét veszti. Azért, hogy továbbra is… [tovább]

Szereposztás

Tyler PoseyDoug
Booboo StewartNick Young
BD WongOliver Young
Harry Shum Jr.Chaz Young
Gregg SulkinRandy Goldman
Talulah RileyMs. Lee
Joan ChenIrene Wong
Manish DayalAjit
Justin MartinCameron
Phil AbramsIra Goldman

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

Dombi_Petra 

Nem sok jóra számítottam ezzel a filmmel kapcsolatban, azonban nagyon pozitívat csalódtam.
Nagyon érdekes volt, sok fontos tényt feldolgozott, mint a masság, pl. a homosexualitás, vagy betegségek. Fontos szerepe volt a barátságnak is, akár cak a való életben
Egyszer minimum megéri megnézni :)

Charityy 

Nagyon megható film, szimpatikus főszereplővel. Nicket nagyon bírtam, olyan kis aranyos. Sajnáltam, hogy ilyeneken kellett keresztül mennie.
A film tanulságos is, bár kissé nyomasztó hangulatú.
Örülök, hogy általam ismert színészeket viszont láthattam.

zsana

Nekem ez a film kedvenc lett. Vannak hibái, de nem mindennapi a mondanivalója.
Ven egy kisfiú aki a betegsége miatt nehezen nyit a külvilág felé. Neki a testvére a mindene. Majd ez a nagyratartott testvér egy balesetben meghal és Nick eddigi élete kártyavárként omlik össze. Az újabb hullámvölgyből Chaz barátai segítik ki, és ő is sokat segít nekik a gyász feldolgozásában. Miközben fényderül a legnagyobb titokra is.
Szereposztás nagyon rendben volt, bàr Harry Shum Jr. túl kevés volt :(

desertangelable 

Alacsony költségvetésű film, ami azt szeretné bemutatni, hogy egy tökéletesnek hitt bátty, vagy éppen akárki, attól még tökéletes marad, hogy kiderül róla, hogy spoiler. A film nem túl bonyolult, a karakter elég egyszerűek, és a színészi játékon is lett volna még mit formálni, ettől eltekintve a mondanivaló mindenképp szép és pozitív.

shieldmaidenwithflowers

Ez egy határozottan szép film, ami nagyon égető problémákkal foglalkozik. Valóságszerűen, nem csöpögve mutatja meg azt, hogy hogyan dolgozza fel azt egy asperges fiú, hogy elveszíti a bátyját, aki talán az egyetlen volt, aki a helyén tudta kezelni a testvére állapotát, az egyetlen volt, aki emiatt nem tekintette idiótának. Jaj, kellett ez a lelkemnek is.

BallaBella

Eszméletlen jó. Hirtelen nem is tudok mit mondani, mert egy egész érzelmi lavina indult el nálam. Egyszerűen ez a film…tökéletes.
Nick elvesztette a testvérét, és ennél nagyobb fájdalom kevés van. Azt hiszem Nicknek nagy szerencséje volt, hogy a bátyjának a baráti köre befogadta őt (kisebb-nagyobb zökkenésekkel), mert így jobban kinyílhatott, önmaga lehetett, mert nem várták el tőle a tökéletességet. Nehéz volt feldolgoznia a veszteséget, de sokan mellette álltak, ami főként ilyenkor nagyon is sokat jelent. Ez a film számomra az egység erejét mutatja meg. Nick állapota egyedül csak romlott volna, de úgy, hogy volt egy baráti kör, ami segített neki, hogy önmaga lehessen, megismerhesse a testvére igazi énjét, javult a közérzete, bátrabb lett. Szembesítette a szüleit azzal, hogy a tökéletesség nem minden. Lehet úgy is szeretni valakit, ha kicsit más. És ettől nem lesz hibás, vagy egy olyan egyén, akit rejtegetni kell.
Az egység ereje legyőzi a magányos elveszettséget.


Hasonló filmek címkék alapján