A bal lábam (1989) 28

My Left Foot: The Story of Christy Brown
98' · angol, ír · dráma 12

2 díj · 2 jelölés

Christy Brownt még saját szülei is gyógyíthatatlannak, mozgássérültnek és gyengeelméjűnek tartják. Egy szép napon azonban a családnak rá kell döbbennie, hogy Christy nemcsak ért, érez, de gondolkodik és iszonyú elszántsággal küzd szerettei elismeréséért. Segítségükkel emberfeletti harcot vív… [tovább]

Szereposztás

Daniel Day-LewisChristy Brown
Brenda FrickerMrs. Brown
Alison WhelanSheila
Kirsten SheridanSharon
Declan CroghanTom
Eanna MacLiamBenny
Cyril CusackLord Castlewelland
Phelim DrewBrian
Fiona ShawDr. Eileen Cole
Jer O'Leary
Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 32


Kiemelt értékelések

Blissenobiarella 

A vérző olaj kapcsán nemrégiben már megjegyeztem magamnak Daniel Day-Lewis nevét, mégis meglepett, hogy ebben is ő játszik. …és, hát, nem rosszul. Nehéz megállapítani mondjuk a mimikájáról, hogy mennyire hiteles, szerintem azért egy icipicit túl volt játszva… de elismerem, hogy ebben része van annak is, hogy a színész és Christy Brown azért nem túl hasonló karakterek. Megnéztem egy-két régi felvételt, interjút, és nem volt neki ilyen eszelős tekintete szerintem, mint Daniel Day-Lewisnak.
Sokban emlékeztet engem A mindenség elméletére, bár tudom, más a történet nagyon. Inkább a színészi játék miatt mondom ezt, abban a filmben is az volt a csoda, ahogyan egy beteg ember sajátos vonásait, mozdulatait sikerült leutánozni, és megmutatni mennyire küzd azért, hogy teljesebb életet élhessen.
Nem egy felemelő film, viszont aki szereti az életrajzi műveket, ne hagyja ki. Szép történet a maga módján, különösen az anya karaktere érintett meg nagyon.
spoiler

StAngela

Igazából tegnap néztem meg esti kikapcsolódásként. Az elején számomra nagyon szomorú élmény volt látni a gyermek Christy Brown nehézségeit. Aztán a későbbiekben már kicsit másabb volt a helyzet. Kissé eltúlzottnak éreztem bizonyos reakciókat a részéről. Mintha durván megakadt volna egy kisgyerek érzelmi szintjén. Eléggé dühített a dolog.
Az első igazán komoly szerelmi csalódását azonban teljesen át tudtam érezni.
A legnagyobb feketepont az egész mű alatt az volt számomra, hogy mennyi alkoholt bírt ledönteni. Amúgy ami a művészetét illeti, csak elismeréssel nyilatkozhatok róla.
Bár nem ismerem a valódi Christy Brownt, mégis azt kell mondjam páratlan amit véghezvitt az egy szem bal lábával!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján