500 nap nyár (2009) 350

(500) Days of Summer
95' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

0 díj · 2 jelölés

A bájos Summer váratlanul kiadja Tom útját. Ötszáz napot töltöttek együtt, a fiatalember azóta is képtelen felfogni, hogy a felhőtlen boldogságtól hogyan fajulhattak idáig a dolgok. A lány pedig nem érti, hogy a fiú mit nem ért ezen. Végtére is még a legelején megmondta, hogy ő nem vágyik sem… [tovább]

angol

Képek 16

Szereposztás

Joseph Gordon-LevittTom
Zooey DeschanelSummer
Chloë Grace MoretzRachel
Matthew Gray GublerPaul
Geoffrey ArendMcKenzie
Clark GreggVance
Patricia BelcherMillie
Rachel BostonAlison
Minka KellyAutumn
Charles WalkerMillie új férje

További szereplők

Kedvencelte 72

Várólistára tette 192


Kiemelt értékelések

Zahra 

Summer néhol elég idegesítő volt, madzagon rángatta Tomot. Viszont a hangulata nagyon tetszett a filmnek, igazi feel good movie annak ellenére, hogy nem egy mézes-mázos love storyt kaptunk. Éppen ez volt benne a jó. Mert ez igazi. És reményt ad, ha épp a padlón vagy.

Theana 

life: „I just… I just woke up one day and I knew. What I was never sure of with you.”
me: …

Annak ellenére, hogy sok mindent nagyon reménytelennek látok és lehetetlennek, és sokszor inkább csak bemutatok az életnek, mint elfogadom és elindulok felé, szóval ennek ellenére hiszek abban a fogalomban, amit úgy hívnak szeretet. Tapasztaltam, tudom, hogy létezik. Tudom. Megmagyarázhatatlan érzés.

Ebből a filmből több kellene, hogy legyen. Nem ugyanebből a témából, és nem azt mondom, hogy ne reménykedjünk vagy álmodozzunk, csak tudnunk kell, mi a valóság. Talán ha kéz a kézben jár?

liliannahorvath

Szerintem még sosem láttam ehhez fogható filmet. Olyan szintén megszólított/érintett, hogy az valami hihetetlen.
A szereplőkkel azonnal képes voltam azonosulni. Imádtam a furcsaságukat, a kimondott gondolataikat a kapcsolatukat.
A film elejétől a végéig levoltam kötve, csak úgy meredtem a laptopom képernyőjére és azt kívántam, hogy a filmnek sohase legyen vége.
Ez a film mert más lenni és annyira jól tette! Végre nem egy tucat vígjáték, van mondanivalója, van humora, okos, aranyos és szomorú.
Nem nagyon tudok megbarátkozni azzal a véggel, de ez csak azért van, mert elég naivan hiszek a happy end-ben, de igazából ez is csak nézőpont kérdése.
Nemcsak introvertáltaknak kötelező. Hanem mindenkinek, aki csak egy kicsit kívülállónak érzi magát, de ha nem az sem baj. Nézd meg ha szomorú vagy, ha vidám, ha összetört, vagy éppen kitudnál ugrani a bőrödből a boldogság miatt.
Azonnal kedvenc lett még jó sokszor megfogom nézni.♥

4 hozzászólás
Kikiriki

A hangulata, a zenék, Summer ruhái, a történet, Joseph… ah, mintha nekem teremtették volna a filmet!
Nagyon tetszett, egyáltalán nem egy megszokott romantikus film, mert nagyon valóságos volt. Az életben nem minden tündérmese, szerelmesek leszünk, és megesik, hogy csalódunk, megbántanak, le kell zárnunk, és nem szabad azt hinnünk, hogy ez lehetett az egyetlen esélyünk arra, hogy megtaláljuk a boldogságot.
Kedvencem lett. :)
„A guy and a girl can be just friends, but at one point or another, they will fall for each other… maybe temporarily, maybe at the wrong time, maybe too late, or maybe forever.”

Nita_Könyvgalaxis

Kétféle ember van: nők és férfiak.

Akárhányszor meg tudom nézni ezt a filmet, mert mindig megnevettet, megríkat és egyre igazabbnak érzem.

Én tipikus Tom vagyok: álmodozó, aki hisz a szerelemben, és ha megtalálja, az az egekbe tudja emelni. Viszont ha elveszíti, az a legmélyebb pokolba taszítja..

Hiszek benne, hogy nem véletlenül találkozunk azokkal, akikkel. És ha nem is rögtön az igazit sodorja az élet az utunkba, attól még találkozhatunk egy olyan emberrel, aki megváltoztatja a sorsunkat.

Nem szabad sose feladni a reményt meg akkor sem, ha éppen inkább a tányérokat törögetnénk. Jön még nyárra ősz.

Törpillaa 

Hmm… most láttam ezt még csak először, de tetszett. Az alapsztori nekem bejött, a zenék is jók voltak, bírtam Tomot, cuki srác volt. :-D Ezzel szemben Summert egyáltalán nem bírtam, de azért voltak vicces jeleneteik. Az egyik, amit nagyon bírtam spoiler Voltak vicces részek, amiken nevettem, de a csajt még így se kedveltem meg. Csak húzta Tom agyát, amiért sajnáltam szegény csávót. De a film hangulata nagyon tetszett, egyszer tök boldog, aztán melankolikus, szomorú, aztán megint vidám, és így tovább. Szóval nekem tetszett. Tomot megértettem, hogy miért volt sokszor maga alatt, néha néha nekem is szokásom. A vége tetszett, és a narrátor is jópofa volt. :-)

Novecento

A tökéletes romantikus film számomra. Keserédes, valóságos, életszerű. Nem feltétlen akkor kell megnézni, amikor mesevilágba akarunk menekülni, inkább amikor egy hétköznapi emberekről szóló hétköznapi történetet szeretnénk látni nagyon szépen bemutatva. Zooey Deschanel amennyire irritáló volt néha, annyira átéreztem néhány gondolatát és dilemmáját. Az expectations vs. reality rész az egyik kedvenc filmes jelenetemmé vált.
Ajánlom mindenkinek.

Emilie

Az első fele tetszett, sokat nevetem rajta, utána Summer annyira felidegesített, hogy ott voltam, kikapcsolom a tévét. Főleg azt a jelenetet gyűlöltem, amikor újra találkoztak a padnál. Neeem… én Tom helyében péklapáttal nyakon vágtam volna ezt a bosszantó kis libát. Én tökéletesen megértem azokat, akik nem akarnak komoly kapcsolatot, de spoiler Ám az mégis tetszett, hogy igaz volt, és nem ámított feleslegesen. (A soundtrack pedig csodás)

viky0222 

Sajnos nem adta azt a hatást, amit vártam. Az alaphelyzet nagyon ötletes, és tetszik is még mindig, ahogy az is, hogy spoiler
Voltak benne nagyon jó poénok is, de Summert egyszerűen ki nem állhattam. Minden perccel egyre jobban idegesített, nem értettem, mit miért csinált, és miért úgy csinálta, ahogy. Sajnos ő húzta le nálam ennyire a filmet, meg mert kicsit néhol unalmas lett. De legfőképp Summer a gond.

Moncsycsy

Amikor először hallottam róla, mindenhol a Begin Againhez hasonlították, mint kitűnő feel good movie és mégsem néztem meg eddig…miért is? Gyönyörű film volt, emlékezetes soundtrackkel és ami a legjobban tetszett: IGAZ volt. Semmi hollywoodi klisé és más hazugság.

This is not a love story, it's a story about love.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Theana 

There's only two kinds of people in the world. There's women, and there's men.

Theana 

Tom: It's these cards and the movies and the pop songs, they're to blame for all lies and the heartache, everything.

Theana 

Tom: Do you ever do this, you think back on all the times you've had with someone and you just replay it in your head over and over again and you look for those first signs of trouble?

liliannahorvath

Tom: You know what sucks? Realizing that everything you believe in, is complete and utter bullshit. It sucks.
Summer: What do you mean?
Tom: Uh, you know, destiny, and soul mates, and true love, and all that childhood fairy tale nonsense.

2 hozzászólás
Theana 

Tom: I don't know how to tell you this, but… there's a Chinese family in our bathroom.

Theana 

Tom: Nobody loves Ringo Starr.
Summer: That's what I love about him.

Zakuro 

154. nap
– Szeretem a mosolyát, a haját. Szeretem a térdét. Szeretem azt a szív alakú anyajegyet a melle fölött. Szeretem azt, ahogyan néha megnyalja az ajkát, mielőtt megszólal. A nevetését. Az arckifejezését, amikor alszik. (…) Szeretem, hogy miatta azt érzem, hogy minden lehetséges, vagy valami hasonlót, hogy érdemes élni.

Zakuro 

322. nap
– Utálom Summert. Utálom a görbe fogsorát, a 60-as évekbeli frizuráját, a göcsörtös térdét. Utálom a csótányformájú foltot a melle fölött. Utálom, ahogy a száját nyalogatja beszéd közben. Utálom az idétlen vihogását.

crissy 

Tom: Well this is, and Rhoda, no disrespect, but um, this is total shit. Go for it? You can do it? That's not inspirational that's suicidal! If pickles goes for it right there that's a dead cat. Lies, were liars think about it, why do people buy these things? It's not because they wanna say how they feel, people buy cards cause they can't say how they feel or they're afraid too. We provide the service that lets them off the hook. You know what? I say to hell with it. Lets level with America at least let them speak for themselves right I mean look, look. What is this, what does this say? „Congratulations on your new baby.” How bout „congratulations on your new baby, guess that's it for hanging out, nice knowing ya.” How bout this one? With all the pretty hearts on the front, I think I know where this ones going. Yup „Happy Valentines Day sweetheart, I love you.” Isn't that sweet? Ain't love grand? This is exactly what I'm talking about. What does that even mean, love? Do you know? Do you? Anybody? If somebody gave me this card Mr. Vance, I'd eat it. It's these cards, and the movies and the pop songs, they're to blame for all the lies and the heartache, everything. We're responsible. I'm responsible. I think we do a bad thing here. People should be able to say how they feel, how they really feel, not ya know, some words that some stranger put in their mouth. Words like love, that don't mean anything. Sorry, I'm sorry, I um, I quit. There's enough bullshit in the world without my help.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján