12 katona (2018) 40

12 Strong
130' · dráma, háborús, történelmi 16

A 12 főből álló különleges amerikai csapat elsőként érkezik Afganisztánba a 2001. szeptember 11-ei New York-i terrorcselekményt követően. Egy újonnan kinevezett százados irányítja az osztagot, kik kénytelenek egy afgán hadvezérrel együtt dolgozni, hogy ráleljenek a tálibok búvóhelyére.

angol

Képek 2

Szereposztás

Chris HemsworthMitch Nelson százados
Elsa PatakyJean Nelson
Taylor SheridanBrian
Michael ShannonHal Spencer
Austin StowellFred Falls
Michael PeñaSam Diller
Trevante RhodesBen Milo főtörzsőrmester
Navid NegahbanDostum tábornok
Geoff StultsSean Coffers
Thad LuckinbillVern Michaels

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 109


Kiemelt értékelések

agi89

2001/9/11 örökre beégett mindenki tudatába. Nem véletlenül.
Hiszem, kellenek az ilyen filmek, amelyek nem hagyják hogy elfelejtsük a történteket.
És főleg megismertetik velünk azokat a hősöket akik mindeddig névtelenek voltak, pedig megérdemlik, hogy mindenki tudja mit vittek véghez.

A 12 katona története is az az igaz történet alapú film, amit elszorult torokkal néztem végig. Izgultam értük. Éreztem az elszántságukat. De közben imádtam a (katona) humorukat. És még sokszor meg fogom nézni, mert olyan film amit nem csak egyszer tudsz megnézni.

Ezért a hazaszeretetért bírom annyira az amerikaiakat..!

Imádom mind a tizenkettejüket. Hősök. Igazi hősök!

Emerson 

Baromi lassú film, ami még nem lenne probléma, ha a karaktereket sikerült volna megkedvelnem, de neeeeeem. Mea culpa, tudom, hogy XXI. századi hősök, de valaki magyarázza már el nekem, ha meg van a célpont, a helyszín, minden, vannak drónrakéták, akkor miért kell egy tucatnyi hús vér embert odaküldeni a semmi közepére, hogy aztán rádión ott óbégassanak, hogy hova dobják a bombát. Öhm… és ha még lehetne érezni az eredményességet… de nem. Sajnálom. Katonaruhába bújt fiúk örülnek, hogy a hazájuktól több ezer km-re legyilkoltak egy csomó embert (persze tudom, adok, kapok), de én ebben nem látok se értelmet, se hősiességet.
U.i.: kár, hogy nem a lovakról szólt a film.

Czkitty

Megindító film remek szereplőgárdával.
Ugyan ismertem nagyjából a történetet, de mégis bégig izgultam és szorítottam a szék karfáját.
Ilyenek az igazi hősök.
Imádtam a végén a képet a 12 katonáról.

Flóra

Ha tehetném végtelen csillagot adnék rá.❤❤

Szencsike 

Jó sok negatív kritika született a filmről, de számomra kellemes csalódás volt. Szépen építette fel a történetet, megvoltak benne a kötelező katonai és érzelmi elemek. Nem feltétlenül egy világmegváltó film, de amit bemutatott, az mindenképp csodálatos. A valóság gondolom százszor rosszabb lehetett, de megtették amit kellett.

KyKy

Nem nagyon gondoltam, hogy ennyire élvezni fogom, elvontabb és unalmasabb lefolyású filmre számítottam, de azt kell mondjam, kellemes csalódás volt. Nem hiszem, hogy újranézem még, mert annyira azért nem rajongok az efféle történetekért, de a kategóriájában megállta a helyét, a szereplők jól alakítottak, tetszett, hogy igaz történeten alapul – az ilyen hősök a legnagyobbak az életben –, és a történetvezetés is jól volt adagolva, nem tudtam unatkozni. Elgondolkodtató alkotás a maga nemében. Örülök, hogy megnéztem. (Annak még jobban, hogy Chris Hemsworth volt a főszereplő.)

Stella9 

A téma alapján még jó is lehetett volna, de sajnos bitang unalmas.

Mr_Catharsis91 

Hát mit is mondjak. Amerika szokás szerint nagyon kemény és fas*a volt, mint majdnem mindig, minden háborús filmben. Nevetségesen túl van már tolva ez a féle patriotizmus. A CGI is elég gagyinak tűnt olykor, gondolok itt a robbanásokra, ez főleg a rakétás-kocsis jelenetnél domborodott ki a leginkább.
Tartalom szempontjából az egészet nem tartottam annyira epikusnak, mint amennyire a valóságban történhetett. Mivel a film narratívája sem fűzte föl annyira szépen a dolgokat, a klimax-jelenet, az utolsó ütközet sem ütött akkorát. A karakterek sok teret nem kaptak, nem is éreztem közel magamhoz őket. Akár meg is hallhattak volna a film közepe felé páran, nem izgatott volna.
Egyszer vagy inkább egyszer-sem nézős háborús film, közepes kivitelezés.

2 hozzászólás
happybeboop

Nem mondanám,hogy ez volt életem háborús filmje. Érdekes volt egynek, de nem mondanám,hogy újranézném.

Fremy18

Csodálatos film volt.
Chris Hemsworth megint odatette magát! Elképesztő színész! Örülök, hogy megnézhettem ezt a filmet. Igazán szeretem az olyan filmeket amik igaz történeten alapulnak, szerintem van bennük valami különleges dolog amit a „kitalált” filmekben nem lehet megtalálni.
Ez a 12 katona tényleg hatalmas dolgot vitte véghez.
A film végén még meg is könnyeztem..


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján