12 katona (2018) 77

12 Strong
130' · dráma, háborús, történelmi 16

A 12 főből álló különleges amerikai csapat elsőként érkezik Afganisztánba a 2001. szeptember 11-ei New York-i terrorcselekményt követően. Egy újonnan kinevezett százados irányítja az osztagot, kik kénytelenek egy afgán hadvezérrel együtt dolgozni, hogy ráleljenek a tálibok búvóhelyére.

angol

Képek 14

Szereposztás

Chris HemsworthMitch Nelson százados
Elsa PatakyJean Nelson
Taylor SheridanBrian
Michael ShannonHal Spencer
Austin StowellFred Falls
Michael PeñaSam Diller
Trevante RhodesBen Milo főtörzsőrmester
Navid NegahbanDostum tábornok
Geoff StultsSean Coffers
Thad LuckinbillVern Michaels

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 110


Kiemelt értékelések

unknown 

A film szépen kialakította a képet Afganisztánról, az iszlám terroristákról, valamint a háborúról.
A film igaz történet alapján készült.
Kicsit nehéz elhinni, hogy 12 katona segített megnyerni a háborút. spoiler Persze volt a légi segítség, ami által egy-kettőre bombázhattak.
A katonákat nem igazán lehetett kiismerni, de tudjuk, mind erős volt. Legfőképp Mitch, a százados.
Az akció jelenetek jól voltak.

10/7.

Törpillaa 

Már sokszor említettem, hogy szeretem az igaz történteket, amiknek van valóság alapja. Még én is emlékszem 2001.09.11-re, amikor a terror támadás megtörtént, még csak akkor 12 éves voltam akkor.
Ez a film cseppet sem unalmas, én végig izgultam az egészet, nagyon nagy bátorság kellett ahhoz, hogy mindezt végig csinálja a 12 katona. Ahhoz is bátorság kellett, spoiler Hősök lettek, és nem véletlenül. Szerintem egyáltalán nem volt lassú, vagy vontatott sztori, nekem igazán bejött, és tetszett a 12 katona hősiessége, a hazaszeretet, és végsőkig kitartottak, nem adták fel egyszer sem. :-) Még akkor sem, amikor látszólag Dostum, spoiler
Azért humor is került a filmben, nem csak akció, és látvány. Chris Hemsworth nagyszerűen alakított, imádom ezt a pasit, és még mindig nagyon szexi. De a többieket is nagyon megszerettem. :-)

agi89

2001/9/11 örökre beégett mindenki tudatába. Nem véletlenül.
Hiszem, kellenek az ilyen filmek, amelyek nem hagyják hogy elfelejtsük a történteket.
És főleg megismertetik velünk azokat a hősöket akik mindeddig névtelenek voltak, pedig megérdemlik, hogy mindenki tudja mit vittek véghez.

A 12 katona története is az az igaz történet alapú film, amit elszorult torokkal néztem végig. Izgultam értük. Éreztem az elszántságukat. De közben imádtam a (katona) humorukat. És még sokszor meg fogom nézni, mert olyan film amit nem csak egyszer tudsz megnézni.

Ezért a hazaszeretetért bírom annyira az amerikaiakat..!

Imádom mind a tizenkettejüket. Hősök. Igazi hősök!

Emerson 

Baromi lassú film, ami még nem lenne probléma, ha a karaktereket sikerült volna megkedvelnem, de neeeeeem. Mea culpa, tudom, hogy XXI. századi hősök, de valaki magyarázza már el nekem, ha meg van a célpont, a helyszín, minden, vannak drónrakéták, akkor miért kell egy tucatnyi hús vér embert odaküldeni a semmi közepére, hogy aztán rádión ott óbégassanak, hogy hova dobják a bombát. Öhm… és ha még lehetne érezni az eredményességet… de nem. Sajnálom. Katonaruhába bújt fiúk örülnek, hogy a hazájuktól több ezer km-re legyilkoltak egy csomó embert (persze tudom, adok, kapok), de én ebben nem látok se értelmet, se hősiességet.
U.i.: kár, hogy nem a lovakról szólt a film.

Czkitty

Megindító film remek szereplőgárdával.
Ugyan ismertem nagyjából a történetet, de mégis bégig izgultam és szorítottam a szék karfáját.
Ilyenek az igazi hősök.
Imádtam a végén a képet a 12 katonáról.

Flóra

Ha tehetném végtelen csillagot adnék rá.❤❤

Szencsike 

Jó sok negatív kritika született a filmről, de számomra kellemes csalódás volt. Szépen építette fel a történetet, megvoltak benne a kötelező katonai és érzelmi elemek. Nem feltétlenül egy világmegváltó film, de amit bemutatott, az mindenképp csodálatos. A valóság gondolom százszor rosszabb lehetett, de megtették amit kellett.

BlackWidow

Ezt a filmet kétszer is láttam moziban, de persze nem azért, mert ennyire nem tudnám hova rakni a pénzemet, hanem igazából a szerencse hozta így ki, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy imádtam. Nagyon megszerettem ezt a filmet (és nem csak Chris Hemsworth miatt), hanem engem ezek az akciósabb filmek amúgy is nagyon felcsigáznak és Chris csak egy egyfajta plusz volt.
Tetszett alapból, hogy igaz történetre épült, illetve az is, hogy a helyzettől függetlenül voltak benne poénok, és nem volt végig depressziós a hangulat. A szememben talán ez is egy kicsit Marvel-féle film lett, ugyanis bármennyiszer meg tudnám nézni.

Kiskakukk 

A téma alapján még jó is lehetett volna, de sajnos bitang unalmas.

happybeboop 

Nem mondanám,hogy ez volt életem háborús filmje. Érdekes volt egynek, de nem mondanám,hogy újranézném.


Népszerű idézetek

Bea_Csakegyolvasólány 

A világ legnagyobb fegyverzete az…ez. Az én seregemben nincsenek katonák. Egy sincs, csak harcosok. A katala ebben él (a fejére mutat. De ha ez (majd Nelson szívére mutat) maga is harcos lesz.

Bogesxd 

Hal Spencer: Ha meghalsz, a feleséged nagyon sajnálná, hogy nem írtad meg.
Mitch Nelson: De megígértem neki, hogy hazamegyek. Ha megírnám, megszegném a szavam.

Bogesxd 

Nelson (lovagolni tanítja a többieket): Szóval ha megrúgod, az a gyerünk. Ez itt a kormány. Balra mész balra, jobbra mész jobbra. Meghúzod, fék.

psn

Ha az oroszok kemény télről beszélnek, arra érdemes odafigyelni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján