A helyőrség (2019) 36

The Outpost
123' · amerikai, bolgár · dráma, háborús, történelmi 16 !

2009 őszén a tálibok lerohantak egy amerikai támaszpontot, ám a védők kegyetlen harcban visszaverték őket – hogy aztán rengeteg hadianyagot hátrahagyva maguk is távozzanak…
(Port. hu)

angol

Képek 10

Szereposztás

Orlando BloomBenjamin Keating főhadnagy
Scott EastwoodClint Romesha főtörzsőrmester
Caleb Landry JonesTy Carter főtörzsőrmester
Milo GibsonRobert Yllescas százados
Jack KesyJosh kirk őrmester
Alexander ArnoldGriffin
Celina SindenKatie Kopp százados
Taylor John SmithAndrew Bunderman főhadnagy
Cory HardrictVernon Martin őrmester
Jacob ScipioJustin Gallegos őrmester

További szereplők

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem volt rossz film, de annyira tökéletes sem, de a háborús filmek terén megállja a helyét, a lövöldözések és a robbantások miatt is, de a szereplők közül nem mindenki volt szimpatikus, de nem voltak rosszak. A poénok erőltetettek voltak, nem igazán voltak viccesek, néha nem is igazán lehetett látni, hogy mire lőnek, csak össze vissza lőttek az elején, egészen a legvégső pillanatig nem igazán látszott. spoiler A kutyust nagyon sajnáltam, jobban, mint az emberkéket. :(

2 hozzászólás
Szeszj 

Huu ez a film valami rémes lett, nagyon nem tetszett. Nagyon lassú volt, és rémes poénok voltak benne ami nem nagyon tett jót a filmnek. Maga a történet nagyon szomorú, főleg hogy mennyien haltak meg spoiler. De a kivitelezés szerintem nem lett jól megoldva.
A szereplők nem voltak rosszak, kihozták a legtöbbet szerintem magukból.
Elég sötét lett a film, volt mikor nem is lehetett látni hogy mi történik.
Nem hiszem hogy máskor megnézem.

Roßin 

Az a helyzet hogy annyira nem vagyok odáig a háborús filmekért de ha már nézek akkor az legyen akciódús. Na hát azt nem mondom hogy ebben nem volt, de nem is olyasfajta ami érdekelt volt. Egy idő után átváltottam háttérfilmnek, annak elment.

lakatoszoltan01 

Szerintem ez egy jó háborús film volt:
– nem akart több lenni, minta sztori, azaz az USA katonái megvédik az érdekeiket
– bár nagyon kevés a játékidő, de megpróbálták kicsit bemutatni a katonákat egyénileg. Persze ez szinte lehetetlen, mivel 2 órába ez nem fér bele, de bőven van emberi oldala
– a „gonosz arab” annyira nincs jelen
– sok-sok dolog komoly kritika az USA hadseregével szemben
– a kézi kamerázás és a követős kamerázás itt jól lett használva
– én nem éreztem, hogy bármilyen poén is lenne a filmben (mások írták), a párbeszédeket próbálták a férfi fiatal katonákra igazítani, az ő stílusuk és jellemük alapján
– tisztelettel bánik a valós személyekkel, emberien van ábrázolva minden egyes katona, nem pedig heroikus hősként
– a védekezős jelenetek azért jól sikerültek, látványosak és erősek
– ha volt zene, én nem figyeltem, mert felesleges

A film első órája felépíti a szereplőket és az életet a táborban kevés tűzharccal, sok katonai élettel. A második óra a lehetetlennek tűnő védekezést mutatja be sok kapkodással és döntéssel. Pörgős és érthető. Ha a tábor felépítését megfigyeljük menet közben, akkor könnyű értelmezni a váltakozó jeleneteket.

Én élveztem a filmet, lekötött, és a szűk 2 óra alatt kihozták belőle, amit csak lehetett. Szívesen ajánlom minden katonai filmet kedvelő nézőnek.

balagesh 

Ez egy igazi háborús film, ami azzal a hátránnyal indul, hogy folyamatosan lőnek, és uniformizált alakok nyüzsögnek egyfolytában. Ember legyen a talpán, aki ebben könnyedén megkülönböztet epizódokat és arcokat. Ez a film viszont beleáll ebbe. Felvállalja a békaperspektívát, és a táboron belüli átlagos katona látóterét fogja be. Ezt nem csupán a konkrét érzéki benyomásokra értem, hanem az információs látóhatárra is: nem egyszer hangsúlyozzák, ők katonák, a feletteseik látják át a helyzetet, nekik tenni kell a dolgukat. Nincsenek belátandó erkölcsi, etikai vagy akár stratégiai horizontok. Nem előszörre futok bele a dokumentarista szándék okozta hiányosságokba (https://snitt.hu/ertekelesek/1210491). Ennek a filmnek is ez jelenti a korlátait: az egyéniségeket csak egy-egy cselekedetük emeli ki – nincsenek lelki történetek, sem a táboron kívülre mutató érzelmi vektorok, de még csak belül szerveződő viszonyrendszerek sem. Az egymást váltó táborparancsnokok jelezte fejezetek mégis élményszerűen tagolják a puskaropogást, és történetté kanalizálják a napok egymásutánját. Még így is sok minden idealizálva vagy tompítva jelenik meg, és a katonáskodással kapcsolatos állásfoglalás is teljesen a néző ügye. Felemelő, és nem akarom említetlenül hagyni, hogy bevontak ott szolgáló katonákat is, ami akár terápiás alkalmat is jelenthetett a számukra. Minden hiányosságával együtt határozottan emlékezetes film ez.

enesbcs 

Bár sok benne a lövöldözés, paradox módon a cselekmény inkább csak a film végén indul be igazán, az eleje csak lassú felkészítés az elkerülhetetlen végkifejletre. Már az első pillanatban látszik, hogy mennyire rossz helyen van ez a helyőrség, ami igencsak rossz fényt vet az USA katonaságának bölcsességére.. érdekes módon a film nem is megy rá arra, hogy extravagánsan hősies, hazafias eseményeket mutasson be, egyszerűen csak mindenki szeretné túlélni ezt a roppant szerencsétlen utolsó napot.
A gyakori parancsnokváltások és a védekezés közbeni kapkodás, látszólagos zűrzavar elég hihető környezetet tár elénk. Összességében nem volt olyan rossz, bár én bőven tudtam volna vágni belőle a vágószobában, ha rám bízzák…

Razide

Ez egy megtörtént eseményeken alapuló háborús film, ezért senki ne várjon tőle nagyívű cselekményszálat. Akinek a film sötét volt, az cserélje ki a monitorát, egy sRGB-t megjeleníteni képes monitoron tökéletes élmény volt. A szereplők nem nagy egyéniségek, hanem egyszerű közkatonák. Röpködnek a szakkifejezések, a katonai szlengek, ami a katonai érdeklődéssel nem rendelkező nézők számára emészthetetlenné teszi a filmet. Ám a film hitelességét USMC veteránok is megerősítették.
Ebben a filmben nincsenek hősködések, csak utólag kitüntetett őrjítő, életveszélyes helyzetek. A színészi munka pedig visszaadta egy harctér őrületét.


Hasonló filmek címkék alapján