Zorro (1957–1959) 23

1820. Kalifornia spanyol gyarmat. Don Diego de la Vega, egy gazdag földbirtokos fia apja hívására, egyetemi tanulmányait félbeszakítva három év után tér haza Spanyolországból. Nyomban szembesül a ténnyel, hogy a térség katonai parancsnoka, Monastario kapitány visszaél hatalmával és a… [tovább]

Képek 6

Szereposztás

Guy WilliamsZorro
Gene SheldonBernardo
Henry CalvinDemetrio Lopez Garcia őrmester
Britt LomondMonastario kapitány
George J. LewisDon Alejandro de la Vega

Kedvencelte 13

Várólistára tette 7


Kiemelt értékelések

GentleRain 

Ezt anno még a Walt Disney bemutatja… című összeállításban láttam gyerekkoromban. Nagyon szép emlékeket idéz, igaz, gyerekként nem igen szerettem a fekete-fehér filmeket. De Zorrót imádtam, mert nekem ő volt a hős, aki mindig megmenti a szegényeket és megbünteti a gonosz katonákat. Egy részt sem mulasztottam el belőle. :)

1 hozzászólás
ChEebor 

Még a szüleim gyerekkorában ment ez a sorozat, és nagyon szerették. Aztán az én gyerekkoromban is ment a sorozat, ha jól emlékszem, akkor még félig fekete-fehér, félig színes kiadásban (emlékszem a fekete-fehér részekre, de az őrmester kék egyenruhájára is). Most meg már teljesen színes verziókat lehet beszerezni, de a hangulat még mindig a régi. Jók a díszletek, klasszak a szereplők. Zorro pedig egy igazi hős (sok tekintetben a modern szuperhősök egyik prototípusát is bele lehet látni), aki nem tűri a gonoszságot és mindig igazságot tesz, amivel kivívja nemcsak a nép, de még a katonák elismerését is. Ezenkívül állandó segédje, a néma Bernardo is egy kiváló szereplő.
A sorozat a komoly téma ellenére is könnyed, humoros, a korához képest meglehetősen gyorsan pereg, amik miatt mindenképp kiállta az idők próbáját.

1 hozzászólás
Honey_Fly 

Kedvenc Zorro. Kalandos volt, romantikus és vicces, Bernardot pedig külön szerettem.
Vajon most rózsaszín csupa nóta Zorrot csinálna a Disney?

1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján