Zambézia (2012) 33

Egy fenséges vízesés peremén, Afrika szívében terül el Zambézia csodálatos madárvárosa, amit a bölcs és harcedzett Őszkarom vezet. Vijju, a fiatal sólyom hősünk apja, Sudár akarata ellenére elhagyja a távoli otthonukat, hogy csatlakozzon a tekintélyes Hurrikán védelmi repülőosztaghoz, akiket… [tovább]

Szereposztás

Jeremy SuarezVijju (hang)
Abigail BreslinPihe (hang)
Samuel L. JacksonSudár (hang)
Leonard NimoyŐszkarom (hang)
Richard E. GrantMorgonc (hang)
Jamal MixonLaza (hang)
Jeff GoldblumCsőrnagy (hang)
Deep RoyBandzsiri (hang)
Tania GunadiCsiri (hang)
Jim CummingsBudzo (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

kiruu 

Soha nem szerettem a gyíkokat. És igazából a madarakat se… Az animáció kicsit furcsa volt, de aranyos történet.

krlany 

Veszett jól tudnak bulizni a zambéziaiak. Nekem tetszett annak ellenére, hogy nem túl eredeti, viszont nagyon jót tett neki, hogy a rajzfilm maga afrikai, és ki tudna Afrikáról igazán hiteles filmet csinálni, ha nem az afrikaiak. Imádtam, hogy nincs amerikai íze, még akkor is, ha épp arra akar hasonlítani. A Madagaszkár utalásokat viszont nem bírtam. Erőltetett volt.
Ami még tetszett nekem ebben a rajzfilmben, hogy szakít az oroszlán-kultusszal. Itt vagyunk Afrikában, és egy deka oroszlán nincs a színen, hanem csak madarak meg leguán, és csak háttérképnek jönnek elő a tipikus afrikai állatok, mint pl. a víziló vagy zsiráf. Üdítő.

16 hozzászólás
viky0222

Nagyon aranyos mese, színes, izgalmas és érdekes. Mert nem szokásos állatokat kaptunk, hanem többnyire madarakat. De még milyen szépeket. És vicceseket. :D Jók voltak a poénjai, egyedül a Madagaszkár utalások voltak erőltetettek. Nem azt mondom, hogy a legjobbak között van, vagy hogy kedvenc lett, de biztosan előkerül majd még, ha olyan hangulatom lesz, mert teljesen élvezhető.

KyKy

Rajta volt a várólistámon, hiszen minden mesének rajta kell lennie, de annyira nem hozott lázba, hogy mielőbb megnézhessem. Hétvégén ment a tévében, onnan nem kapcsoltam el, de annyira nem is követtem nyomon. Nem rossz mese, van története, még ha banális is, de van, igazából semmi újat nem adott, de háttérnek elment, egyszer végig lehet ülni, ha épp nincs valakinek jobb dolga. :)

bornerbianca

Egyszeri nézésnek nem rossz, édes kis gyerek mese… és a hangsúly leginkább azon van, hogy gyerek. Egyáltalán nincsenek felnőtteknek való utalások, amik valamivel élvezhetőbbé tennék, ahogy tanulság sem nagyon.
Viszont az animáció nagyon aranyos.

Hippoforaccus 

Nem rossz mese, de ez teljesen a gyerekeknek szól. Nincsenek felnőtteknek szóló utalások, csak a hős nyeri el a győzelmet, meg a szíve választottját. Mondhatni egy klisés történet.

Nadja_Blue 

Gyerekként valószínűleg sokkal jobban értékeltem volna, elvégre színes és tele van kalandokkal, viszont ez nem olyan animációs film, ami gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szól. A szereplők nincsenek eléggé kidolgozva, amin nem segít, hogy rengetegen vannak, így mindenki felszínes marad. A Madagaszkár utalások pedig zavaróak voltak.

Elephant

Régen láttam már, és így újranézve majdnem újszerű volt az egész. Most még jobban szeretem, mint évekkel ezelőtt. Kedvenceltem is. Nagyon tetszik a kreatív világa, a karakterek, és hát… A poénok néha nagyot ütnek :D

Lilla99 

Nagyon aranyos kis mese. Számomra mondjuk az eleje egy kicsit unalmas volt, de a közepétől kezdve nagyon nagyon tetszett. Nagyon szép a kivitelezés és a történet is. Pihe kilóra megvett. Nem tudom, hogy a közeljövőben újra megnézem e, de még biztosan találkozni fogok ezzel a mesével.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján