A haláltúra (Wolf Creek 1.) (2005) 35

Wolf Creek
95' · ausztrál · dráma, thriller, horror 18 !

Három jó barát, Liz, Kristy és Ben Ausztráliába, a legendás Wolf Creek Nemzeti Parkba indul nyaralni. Féktelen bulik és határtalan szórakozás kíséri végig útjukat mindaddig, amíg autójuk egy nap lerobban. Egy helyi lakos felajánlja, hogy megjavítja a kocsit és éjszakára megszállhatnak nála.… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Cassandra MagrathLiz Hunter
John JarrattMick Taylor
Nathan PhillipsBen Mitchell
Kestie MorassiKristy Earl
Gordon Pooleidős férfi
Guy O'Donnellgépjármű kereskedő
Phil Stevensonszerelő
Geoff Revellbenzinkutas
Andy McPheeBazza

Kedvencelte 1

Várólistára tette 32


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ilyen agyhalott szereplőket, komolyan nem láttam még a világon. Annyira, de annyira idióták voltak egytől egyig. Talán Mick volt az egyetlen normális, spoiler De a két liba egy agyhalott az tuti, Ben is ugyanúgy. Egyiküknek sincs esze. Kristy úgy sikítozik, mint egy idióta, Liz pedig csak bámészkodik, és álldogál, mintha gyökeret eresztett volna, vagy mit tudom én, de nem győztem nekik kiabálni, hogy mozogj már, te agyhalott. XD Vagy csinálj már valamit, de ugyan minek is. spoiler Ezt csakis azért néztem meg, mert igaz történet alapján készült, és kíváncsi voltam rá, de ez… kész szenvedés volt nekem.

Rebane 

Szerintem nagyon jó ez a film, izgultam is rajta, el is borzadtam, amihez plusz adalék, hogy tudom, hogy megtörtént eseményeken alapul. Ilyenkor mindig kíváncsi vagyok, hogy mennyi volt igaz az egészből, itt a film legvége alapján arra következtetek, hogy nem sok köze van a valósághoz, de majd kutakszom egy kicsit, mert érdekel az eset.

2 hozzászólás
Nevra

Na igen, egy ember képes ilyeneket művelni egy másikkal.
A film lassan indul be, de így látjuk, hogy a srácok milyen messze kerülnek a többi embertől, túrázóktól. Aztán lerobban az autó és jön egy kedves kockás inges bácsika aki segít. Milyen szerencsések. Aztán ezután jön a java..
Kicsit brutális volt az öreg. Ami nem tetszett (kb. egyik filmben sem tetszik ahol ez ugyanígy van..elég sok filmben..), hogy ugye spoiler de, hogy??? De minden filmben így van..
Olvastam, hogy a film megjelenése után, John Jarratt-től megijedtek a nők az utcán, még meg is kérdezték tőle, hogy ugye ő nem ilyen a valóságban is?
Utána olvastam a történteknek, de még így se tudom, hogy ebből mennyi az igazság. Bár azt elhiszem, hogy a gyilkost eddig nem találták meg, és az áldozatokat sem. Meg hát, nem sikerült sok mindent kideríteni az ügyről, mert nem hittek spoiler. Köszi…

Kincsanna 

Nem volt túl sok eredetiség a filmben, a történetet ismertem, a színészek sem adtak hozzá túl sokat… De Ausztrália lélegzetelállítóan gyönyörű. Párszor azon kaptam magam, hogy kicsit zavar a paráztatós zene, mert még nézegetném a párából előbukkanó hegyeket a felkelő nappal – miközben már nagyon kéne félnem.

Evione

Huh, oké, próbálok nem szélsőséges lenni, de ez a film iszonyatosan sz… rossz. Hiába készült igaz történet alapján, attól még ezer sebből vérzik bocs. A film egyébként az ún. Backpacker gyilkosságokat dolgozza fel, ami ötletnek nagyon jó volt, a megvalósítása viszont pocsék.
Kezdjük azzal, hogy ilyen idegesítő csapatot, mint amilyenek a főszereplőink, ritkán lát az ember vásznon, teljesen úgy viselkedtek, mint akik aktívan Technokoloznak: összevissza röhögcséltek (99%-ban a semmin), néha megállapították, hogy szép idő van, de lehet, hogy esni fog, aztán többször elismételtek nyilvánvaló dolgokat. És esküszöm az égre, ez történt a film nagy részében! Annyira fájt, hogy majdnem elsírtam magam. Kirúgták a forgatókönyv írót, vagy mi a franc történt?
Aztán ott vannak a logikai bakik, mint pl. a spoiler.
Arról meg aztán ne is beszéljünk, hogy a karakterépítés is egy nagy 0. Mit tudtunk meg a szereplőkről? Azt, hogy a két csaj brit származású, a srác meg ausztrál, meg talán volt egy barátnője. Pfff. Köszönjük szépen, ezeket a full hús-vér szereplőket.

mvancsika 

Olvastam, hogy ez a film nagyon sikeres lett Ausztráliában, kultfilmnek számít.
Nekem nem tetszett, rettenetesen untam. Számomra két dolog volt értékelhető a filmben: Ausztrália, és John Jarratt. Előbbi gyönyörű volt, utóbbitól a hideg kirázott.


Folytatása

Összehasonlítás

Wolf Creek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján