Végtelen víztükör (2023) 23

Infinity Pool
117' · francia, kanadai, magyar · sci-fi, horror 18 !

James és Em Foster egy all-inclusive tengerparti nyaralást élveznek La Tolqa szigetén, amikor egy halálos baleset feltárja az üdülőhely perverz szubkultúráját, a hedonista turizmust, a vakmerő erőszakot és a szürreális borzalmakat.

angol

Képek 23

Szereposztás

Alexander SkarsgårdJames
Mia GothGabi
Thomas KretschmannThresh
Cleopatra ColemanEm
Amanda BrugelJennifer
Caroline BoultonBex
John RalstonDr. Modan
Boncz ÁdámKetch
Jalil LespertAlban Bauer
Lábán KatalinFőnővér

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 46


Kiemelt értékelések

csokidani 

Nehez ertekelni. Ha Cronenberghez viszonyitom, akkor 6-os, ha egy atlagos filmhez viszonyitom, akkor 7-es.
Sajnos ha oszinte akarok lenni magamhoz, akkor csalodas a film, pedig nagyon vartam, mit kapunk Brandontol a Possessor utan. Sztori oke, szereplok oke, vizualis elemek oke. Megis valami hianyzott. Hianyzott a varazslat, valami kohezio, valami, ami miatt nem csalodottan allok fel a TV elol. Az elso bő harmad nagyon igeretes volt, de amikor az egesz cselemeny indoka kiderult (SPOILER, SPOILER: időmulatas), az hazavagta nalam az egeszet, mar egyre kiabrandultabban neztem. Az utolso harmadban mar elegge vartam a veget.

Ugyanakkor nem rossz ez, tenyleg nem, csak hat nem is olyan jo, hogy elovegye az ember meg egyszer, vagy csak emlekezzen ra. Tenyleg sajnalom, mert a Possessor rohadtul beégett amikor lattam, ebben remenykedtem most is.

_Norbi 

Ezt a filmet Mia Goth sem tudta megmenteni. A film első, feszültségépítésre szánt része borzalmasan lapos volt. A fináléhoz közeledve kellett volna egyre elborultabbnak, felzaklatónak lennie de továbbra is csak egy lapos lufi maradt. Az erotikus jelenetek unalmasak, a szadisztikus jelenetek erőtlenek voltak. Sokat vártam a filmtől, hatalmas csalódás.

Kino

Nem volt túl meggyőző, lehet, hogy a fél világ úgy érzi akinek van némi pénze az valami perverz kéjt talál még a saját kínzásának, halálának látványában is és némi alkohol vagy drog hatására teljesen elállatiasodna, de nekem ez még mindig sokkal fantasybb mint a filmbeli klónozgatás. Amiket eddig elmebajjal hoztunk összefüggésbe, most már szimplán a hatalommal vannak összekapcsolva, ha vagyonosabb, tehetősebb vagy akkor garantált, hogy kivetkőzöl az emberi mivoltodból, vagy már ki is vetkőztél belőle. Egyébként sem éreztem, hogy lenne különösebb mondandója, az atmoszférára épít mint a Drive, Neon Démon vagy a rendező korábbi munkája a Possessor, ahhoz hasonlóan az identitás és a túlzó erőszakábrázolás témáival játszik, de annyira távolságtartó, elidegenítő már az elejétől fogva, hogy a nézőnek leginkább csak az undor jön át. És miért is érdekelne mi történik James-el, ha őt se izgatja különösebben? Szóval ez valahol annak a jobboldali fantáziának a megfelelője, hogy az elit tagjai vérivó sátánista gyíkemberek akik gyerekekkel kereskednek és világuralmat építenek, nem tudom komolyan venni, de a film cselekményénél jobban aggaszt, hogy mennyien vennék komolyan.

2 hozzászólás
eNNBeus 

Az a gond ezzel filmmel, hogy 10 perce lett vége, de a piszok erős képi és zenei elemek ellenére sem vagyok most kizökkenve a picinél jobban. Az első fél óra után azt hittem kedvencet avatok, de amint megtörtént az első kivégzés, utána átváltott egy önismétlő, céltalan vérengzésbe. Szinte már unalmassá is vált a sok „James James gyere vissza ne menekülj”. Meg kell hagyni a képi elemek piszok meggyőzőek voltak, a zenei aláfestés messze a legjobb volt a filmben, de ezek együtt sem tudtak igazán tartalmat adni. Sokszor éreztem közben undort, feszítően kellemetlen volt, de ez volt a legtöbb amit kaptam. James drámája nagggyon kevés volt egy ilyen filmhez, és a kőgazdagok játékát sem tudtam igazán hová tenni. A fura az volt, hogy sokkal jobban elcsodálkoztam azon hogy már megint üldözik és már megint megtalálják, mint magán a klónozáson, pedig ez egy rohadt jó ötlet volt egyébként, csak minden más volt túlzó. Mia Goth nagyon adta ezt a szerepet, ő volt a leghitelesebb mind közül, de a filmet biztosan nem nézném meg még egyszer.

Bálintwatch

Konkrétan nem tudom, mit néztem most meg.
A sci-fi műfajt ehhez a filmhez erősnek érzem, horrorból pedig inkább body horror, csak látványilag tud kiakasztani, ha erre fogékony vagy.
Mi történik akkor, ha gátlástalanul csinálhatsz akármit, ameddig pénzed van elég? Valahogy szerintem ez van elrejtve az alkotásban, bár tényleg nem tudnám megmondani, hogy miért (ne) ajánlanám ezt a filmet.

Roboraptor 

Az Infinity Pool ugyanakkor sok szempontból lehet ellentmondásos, vagy jogos kritikák tárgya is. Célja szerint provokatív és polgárpukkasztó, éppen ezért gusztustalan és taszító is. De még az öncélúság vádja is rásüthető. Témái közül sem mindent mutat be egyformán mélyen. Sőt, akár kifejezetten sekélyesnek tűnhet a gazdagok züllésének radikális ábrázolása. Közben mégis nehéz félrenézni a filmről, mert a színészi játék, az erős vizualitás és a szürreális cselekmény megköveteli a figyelmet. Az Infinity Pool egy minden ízében megosztó, pszichedelikusan provokatív és polgárpukkasztó rémálomutazás a jóízlés határait átlépve.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2023/04/07/infinity-pool-film…

Nemaa 

Apja fia felül a Triangle of sadness / The menu / White lotus nyeregbe és sajátos eszközökkel pszichedelikusan, nyersen, vadul meglovagolja :)


Népszerű idézetek

Ódor_Endre 

– They will kill you for drugs, blasphemy, sodomy…Honestly, it's amazing that anyone is still alive in this country.

Ódor_Endre 

Em: Did you just say you can't feed yourself with white-sand brain death?
James: What?
Em: You said you can't feed yourself with white-sand brain death.
James: What does that mean? I didn't say that.
Em:You did. Maybe you were still asleep.
James: You know what, I asked if you wanted breakfast. If we should get up and get some breakfast.

Ódor_Endre 

James: What do you think he's trying to say?
Gabi: He's saying that he wants to put a long knife right through here. And after you die, he'll hang your body at the airport to scare off the other tourists.
James: Seems a bit extreme.
Gabi: The Li Tolqans are a melodramatic people.

Ódor_Endre 

– Men are trained by women like Em to see themselves as weak. It can take some work to undo. It can take some blood.
– I don't know about that.


Hasonló filmek címkék alapján