Vademberek hajszája (2016) 54

Hunt for the Wilderpeople
93' · új-zélandi · kaland, dráma, vígjáték 12

0 díj · 1 jelölés

Ricky, a dacos városi kölyök új nevelőszülőkhöz kerül, Új-Zéland vadregényes tájaira. A kezelhetetlen srác a kissé furcsa, de szeretetteljes Bella néni és új kutyája, Tupac körében hamar otthonra lel, bár a zsémbes és magának való Hec bácsival nehezen találja a közös hangot. Amikor egy váratlan… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Julian DennisonRicky Baker
Sam NeillHec bácsi
Rachel HousePaula
Rima Te WiataBella néni
Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 50


Kiemelt értékelések

Novecento

Így készülhetett a film: valaki elhatározta, hogy forgat egy imázsfilmet Új-Zéland Északi-szigetének, ha már a délinek rég van egy, hadd lássa meg a világ, hogy ők nem csak Középföldéből állnak. Ugyanez az ember ráadásul Wes Anderson rajongó is, ezért a film képi világába, a zene stílusába, a vágás ritmusába is belecsempészett itt-ott a Holdfény királyságból. Na meg a történet is rá emlékeztetett nagyon halványan. Igazi jó kikapcsolódás, a címe ellenére nagyon aranyos, szerethető film, jó karakterekkel (a kissrác eszméletlen volt, nagyon jól játszott a színész, és Sam Neill is nagyot alakított). Tele van humorral és popkult utalásokkal (persze elsütöttek egy „ez olyan volt, mint A Gyűrűk Urában” kiszólást is), egyszerre öleli körbe a helyszínt a modern világ és a civilizáció háta mögötti bozótrengeteg. Persze a történet és jó pár szereplő eltúlzott néhány helyen, de mivel ez volt a cél, nem volt zavaró. A zenét is érdekesen válogatták össze, elég változatos volt, de nagyon megadta a film hangulatát. Nekem nagyon tetszett, érdemes megnézni.

RandomSky

Ez de frankó volt! Ilyen hülye filmet rég láttam :) Ja, van benne Wes Anderson rokonság, meg minden, és néha nagyon kemény, néha meg nagyon megható, és olyan is van, hogy Rejtő Jenő is aszondaná rá, hogy emmándöfi.

Melyviiz 

Zseniális kis film, jó zenékkel, klassz kis hangulattal. Ha valaki szerette A Grand Budapest Hotel-t, akkor ezt is nézze meg – hasonlóan fejezetekre van osztva, a realitás vetekszik a szürrealitással, a bánat a fekete humorral.

Gabye

Szokás szerint egy film, aminek úgy ültem neki, hogy semmit nem tudtam róla. De ez talán jó is így, ilyenkor nincsenek elvárások. És jó volt, igencsak érdekes morális témákkal foglakozott, kicsit viccesen, bújtatva. A szereplők is jók voltak, de ami a prímet vitte nálam, az a táj és a zene. Incredible…

2 hozzászólás
dulkap 

Nekem kicsit csalódás a film, Új-Zélandtól kicsit többet vártam. Vannak kifejezetten jó pillanatai, mind a humor, mind a drámaibb részeknél, de összességében kicsit biztonsági játéknak érzem a filmet. Ráadásul a gyámügyes karakterét is túltolták kicsit, ami már nem humoros, hanem irritáló.

Almost_Zed 

„Nem mi választottuk a macsó életet… a macsó élet választott minket. ”
Az új-zélandi bozótosban menekülő számkivetett páros, a mosolyfakasztó kissrác és a Sam Neil által alakított mogorva „bácsika” beintenek az őket üldöző hatóságoknak. A filmben jó adag társadalom kritika is van, az üldözöttek szempontjából az üldözők ugyancsak vad embereknek tekinthetők.
A gyönyörű tájakon kívül még tetszettek a filmes utalások, kellemes zenék és jó vágások.
Egy jó kis „bush trip” volt.

Little_Monster 

Nagyon kedveltem ennek a filmnek a humorát. A karakterek stimmeltek, a film elején remek arányérzékkel voltak bemutatva, egy-egy jelenet után rögtön tudni lehetett, mire számíthatunk tőlük. Sok jó pillanat volt, amit nagyon értékeltem, a haiku költeményektől, a pap teljesen vállalhatatlan gyászbeszédén át, a főszereplők remek kémiájáig, mindent. Azt kaptam, amire számítottam, és ez manapság egyre ritkább.

Riley

Röhögtem párszor, de azért elég gyenge eresztés, nagyrészt se nem vicces, se nem meggyőző, de annyira nincs is meg a saját világa ahhoz, hogy végig beszippantson. A Moonrise Kingdom volt hasonló sztori (gyerek főhős a vadonba szökik, keresik stb) de az szórakoztatóbb volt. Itt valahogy annyira közönyös és érdektelen Sam Neill karaktere, és mégis végigcsinálja az egész őrültséget, hogy a sztori egyetlen olyan részét teszi komolytalanná, aminek meggyőzőnek kéne lennie.


Népszerű idézetek

ancsr 

Ricky Baker: I didn't choose the skuxx life, the skuxx life chose me.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján