Vademberek hajszája (2016) 223

Hunt for the Wilderpeople
93' · új-zélandi · kaland, dráma, vígjáték 12

0 díj · 2 jelölés

Ricky, a dacos városi kölyök új nevelőszülőkhöz kerül, Új-Zéland vadregényes tájaira. A kezelhetetlen srác a kissé furcsa, de szeretetteljes Bella néni és új kutyája, Tupac körében hamar otthonra lel, bár a zsémbes és magának való Hec bácsival nehezen találja a közös hangot. Amikor egy váratlan… [tovább]

angol · magyar

Képek 8

Szereposztás

Julian DennisonRicky Baker
Sam NeillHec bácsi
Rachel HousePaula
Rima Te WiataBella néni
Taika WaititiPap
Tioreore Ngatai-MelbourneKahu
Oscar KightleyAndy
Stan WalkerRon
Cohen HollowayHugh
Rhys DarbyPsycho Sam

További szereplők

Kedvencelte 34

Várólistára tette 138


Kiemelt értékelések

Márta_Péterffy 

Zseniális film! Nagyon tetszett. Köszönöm az ajánlásokat, újranézős lesz valamikor, az biztos.
spoiler
Újranézés!
A srác és Sam Neill zseniális! spoiler
A srác a Deadpool 2-ben is szerepel.

2 hozzászólás
Zahra 

Nagyon tetszett a film hangulata és stílusa. A két főszereplő nagyon jól alakított, jó volt nézni a párosukat, végig szurkoltam nekik.

Novecento

Így készülhetett a film: valaki elhatározta, hogy forgat egy imázsfilmet Új-Zéland Északi-szigetének, ha már a délinek rég van egy, hadd lássa meg a világ, hogy ők nem csak Középföldéből állnak. Ugyanez az ember ráadásul Wes Anderson rajongó is, ezért a film képi világába, a zene stílusába, a vágás ritmusába is belecsempészett itt-ott a Holdfény királyságból. Na meg a történet is rá emlékeztetett nagyon halványan. Igazi jó kikapcsolódás, a címe ellenére nagyon aranyos, szerethető film, jó karakterekkel (a kissrác eszméletlen volt, nagyon jól játszott a színész, és Sam Neill is nagyot alakított). Tele van humorral és popkult utalásokkal (persze elsütöttek egy „ez olyan volt, mint A Gyűrűk Urában” kiszólást is), egyszerre öleli körbe a helyszínt a modern világ és a civilizáció háta mögötti bozótrengeteg. Persze a történet és jó pár szereplő eltúlzott néhány helyen, de mivel ez volt a cél, nem volt zavaró. A zenét is érdekesen válogatták össze, elég változatos volt, de nagyon megadta a film hangulatát. Nekem nagyon tetszett, érdemes megnézni.

Charming

Olyan erős atmoszférája volt a filmnek, hogy 5 perc elteltével úgy éreztem, mintha én magam is Új-Zélandon lennék Ricky társaságában. Imádtam ezt a Wes Anderson-féle hangulatot, ráadásul a filmzene ezt csak még jobban felerősítette. Taika Waititi egy zseni, alig várom, hogy a többi filmjét is láthassam!

Coralie 

Aranyos és szívmelengető film. Kicsit tartottam tőle, hogy a rendező itt is túltolja majd a humort, de sikerült egyensúlyba hoznia a történettel. Ricky és Hec bácsi igazán szerethető páros, tetszett ez a kis kiruccanás a csodálatos szépségű új-zélandi vadonban. Bárcsak minden elhagyott gyerek megtalálná a maga családját. Jó kis kaland volt. :)

Zsu

Én ezt a filmet imádtam. Lehet a friss élmény miatt, de egyelőre be is került lt a kedvencek közé. Egyszerre volt szivmelengető, sokszor szivszorító, és mégis iszonyúan vicces. Nem is tudom, mikor nevettem ennyit egy filmen. Ráadásul mindenkinek tudnám ajánlani :)

snowden

I didn't choose the skuxx life, the skuxx life chose me.

Hát ez valami elképesztően aranyos film volt :D. Remek Up! + Moonrise Kingdom keverés, de még így is van benne annyi egyediség, amennyi kell. Az a Gyűrűk Ura-kikacsintás zseniális volt :DDD. A főszereplő srácnak pedig minden egyes rezdülése aranyat ér. Tupacnak hívja a kutyáját, ezt még mindig nem voltam képes feldolgozni. Julian Dennison, hősöm.

kkata76 

Istenem, ez a kölök barmi jó volt!! Na meg Sam Neill…

RandomSky

Ez de frankó volt! Ilyen hülye filmet rég láttam :) Ja, van benne Wes Anderson rokonság, meg minden, és néha nagyon kemény, néha meg nagyon megható, és olyan is van, hogy Rejtő Jenő is aszondaná rá, hogy emmándöfi.


Népszerű idézetek

ancsr

Ricky Baker: I didn't choose the skuxx life, the skuxx life chose me.

Bogesxd 

Hec: Sam, hogy lehet a leggyorsabban eltűnni?
Kerge Sam: Rakétával.
Ricky: Tényleg van rakétád?
Kerge Sam: Nincs. Mi? Várjatok! Hisz van egy bunkerem! őrült nevetés Az alagút egy földalatti kamrába vezet… Még nem ástam ki. Óóó, mivel ment el az életem? Nincs több esélyünk, tettessük magunkat halottnak. Én itt leszek. lefekszik a földre

Zsu

Ricky Baker: I'll never stop running!
Paula: Yeah, and I'll never stop chasing you – I'm relentless, I'm like the Terminator.
Ricky Baker: I'm more like the Terminator than you!
Paula: I said it first, you're more like Sarah Connor, and in the first movie too, before she could do chinups.

ghtori 

Hec: Reading is stupid anyway.
Ricky: Only people who can't read say things like that.

kkata76 

– Uncle! You're basically a criminal now! But on the bright side you're famous.

desertangelable 

Nem, te inkább Sarah Connor vagy. Az első filmből, amikor még nem tudott húzódzkodni.

Bogesxd 

Ricky: Kingi, you wanker.
You arsehole. I hate you heaps.
Please die soon in pain.
That was called „Kingi, you wanker”.

Bogesxd 

Ricky: „Faulkner is cauc… cauc… aisan.” Well, they got that wrong, 'cause you're obviously white.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján