Vademberek hajszája (2016) 66

Hunt for the Wilderpeople
93' · új-zélandi · kaland, dráma, vígjáték 12

0 díj · 1 jelölés

Ricky, a dacos városi kölyök új nevelőszülőkhöz kerül, Új-Zéland vadregényes tájaira. A kezelhetetlen srác a kissé furcsa, de szeretetteljes Bella néni és új kutyája, Tupac körében hamar otthonra lel, bár a zsémbes és magának való Hec bácsival nehezen találja a közös hangot. Amikor egy váratlan… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Julian DennisonRicky Baker
Sam NeillHec bácsi
Rachel HousePaula
Rima Te WiataBella néni
Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

Novecento

Így készülhetett a film: valaki elhatározta, hogy forgat egy imázsfilmet Új-Zéland Északi-szigetének, ha már a délinek rég van egy, hadd lássa meg a világ, hogy ők nem csak Középföldéből állnak. Ugyanez az ember ráadásul Wes Anderson rajongó is, ezért a film képi világába, a zene stílusába, a vágás ritmusába is belecsempészett itt-ott a Holdfény királyságból. Na meg a történet is rá emlékeztetett nagyon halványan. Igazi jó kikapcsolódás, a címe ellenére nagyon aranyos, szerethető film, jó karakterekkel (a kissrác eszméletlen volt, nagyon jól játszott a színész, és Sam Neill is nagyot alakított). Tele van humorral és popkult utalásokkal (persze elsütöttek egy „ez olyan volt, mint A Gyűrűk Urában” kiszólást is), egyszerre öleli körbe a helyszínt a modern világ és a civilizáció háta mögötti bozótrengeteg. Persze a történet és jó pár szereplő eltúlzott néhány helyen, de mivel ez volt a cél, nem volt zavaró. A zenét is érdekesen válogatták össze, elég változatos volt, de nagyon megadta a film hangulatát. Nekem nagyon tetszett, érdemes megnézni.

RandomSky

Ez de frankó volt! Ilyen hülye filmet rég láttam :) Ja, van benne Wes Anderson rokonság, meg minden, és néha nagyon kemény, néha meg nagyon megható, és olyan is van, hogy Rejtő Jenő is aszondaná rá, hogy emmándöfi.

Charming 

Olyan erős atmoszférája volt a filmnek, hogy 5 perc elteltével úgy éreztem, mintha én magam is Új-Zélandon lennék Ricky társaságában. Imádtam ezt a Wes Anderson-féle hangulatot, ráadásul a filmzene ezt csak még jobban felerősítette. Taika Waititi egy zseni, alig várom, hogy a többi filmjét is láthassam!

Zsu 

Én ezt a filmet imádtam. Lehet a friss élmény miatt, de egyelőre be is került lt a kedvencek közé. Egyszerre volt szivmelengető, sokszor szivszorító, és mégis iszonyúan vicces. Nem is tudom, mikor nevettem ennyit egy filmen. Ráadásul mindenkinek tudnám ajánlani :)

Doromb

Az én lelkemnek nagyon jól esett ez a film :) Nem mondom, hogy világklasszis, de az ember szívesen nézi és nem bánja azt az időt, amit rászánt. De nem ajánlom mindenkinek, mert ez a film valakinek vagy bejön, vagy nem, egész biztos, hogy sokan nem fogják szeretni. Elég fura egy film az biztos :) A humora például elég egyedi, biztos vagyok benne, hogy sok embernek nem fog átjönni, én többet nevettem rajta, mint bármelyik vígjátékon az utóbbi időben, mert minden poén olyan életszerű, olyan valódi, olyan szívmelengető volt, nem pedig azok a buta, idióta viccek, amik szintén nagy népszerűségnek örvendenek.
A történettől nagy fordulatokat nem kell várni, de vannak benne kifejezetten drámai részek, és habár elég kiszámítható, de nagyon szívmelengető.
Én bátran ajánlom mindenkinek, aki nyitott azokra a kissé elvont filmekre, amik nem a mainstream vonalat képviselik, és akik bírják a kissé lassabb, érzelmesebb filmeket, nemcsak az akcióra hajtanak.

Melyviiz 

Zseniális kis film, jó zenékkel, klassz kis hangulattal. Ha valaki szerette A Grand Budapest Hotel-t, akkor ezt is nézze meg – hasonlóan fejezetekre van osztva, a realitás vetekszik a szürrealitással, a bánat a fekete humorral.

WoK

Szívmelengető, csöppet sem átlagos szereplőkkel szőtt történet. Az, hogy Waititi Új-Zélandon forgatta ad egy óriási szabadságérzetet a sok-sok végeláthatatlan fás táj. A zene remek, a szereplők szerethetőek. 10/8

Gabye

Szokás szerint egy film, aminek úgy ültem neki, hogy semmit nem tudtam róla. De ez talán jó is így, ilyenkor nincsenek elvárások. És jó volt, igencsak érdekes morális témákkal foglakozott, kicsit viccesen, bújtatva. A szereplők is jók voltak, de ami a prímet vitte nálam, az a táj és a zene. Incredible…

2 hozzászólás
Almost_Zed 

„Nem mi választottuk a macsó életet… a macsó élet választott minket. ”
Az új-zélandi bozótosban menekülő számkivetett páros, a mosolyfakasztó kissrác és a Sam Neil által alakított mogorva „bácsika” beintenek az őket üldöző hatóságoknak. A filmben jó adag társadalom kritika is van, az üldözöttek szempontjából az üldözők ugyancsak vad embereknek tekinthetők.
A gyönyörű tájakon kívül még tetszettek a filmes utalások, kellemes zenék és jó vágások.
Egy jó kis „bush trip” volt.

Little_Monster 

Nagyon kedveltem ennek a filmnek a humorát. A karakterek stimmeltek, a film elején remek arányérzékkel voltak bemutatva, egy-egy jelenet után rögtön tudni lehetett, mire számíthatunk tőlük. Sok jó pillanat volt, amit nagyon értékeltem, a haiku költeményektől, a pap teljesen vállalhatatlan gyászbeszédén át, a főszereplők remek kémiájáig, mindent. Azt kaptam, amire számítottam, és ez manapság egyre ritkább.


Népszerű idézetek

ancsr 

Ricky Baker: I didn't choose the skuxx life, the skuxx life chose me.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján