Vademberek hajszája (2016) 98

Hunt for the Wilderpeople
93' · új-zélandi · kaland, dráma, vígjáték 12

0 díj · 1 jelölés

Ricky, a dacos városi kölyök új nevelőszülőkhöz kerül, Új-Zéland vadregényes tájaira. A kezelhetetlen srác a kissé furcsa, de szeretetteljes Bella néni és új kutyája, Tupac körében hamar otthonra lel, bár a zsémbes és magának való Hec bácsival nehezen találja a közös hangot. Amikor egy váratlan… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Julian DennisonRicky Baker
Sam NeillHec bácsi
Rachel HousePaula
Rima Te WiataBella néni
Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

snowden

I didn't choose the skuxx life, the skuxx life chose me.

Hát ez valami elképesztően aranyos film volt :D. Remek Up! + Moonrise Kingdom keverés, de még így is van benne annyi egyediség, amennyi kell. Az a Gyűrűk Ura-kikacsintás zseniális volt :DDD. A főszereplő srácnak pedig minden egyes rezdülése aranyat ér. Tupacnak hívja a kutyáját, ezt még mindig nem voltam képes feldolgozni. Julian Dennison, hősöm.

Novecento

Így készülhetett a film: valaki elhatározta, hogy forgat egy imázsfilmet Új-Zéland Északi-szigetének, ha már a délinek rég van egy, hadd lássa meg a világ, hogy ők nem csak Középföldéből állnak. Ugyanez az ember ráadásul Wes Anderson rajongó is, ezért a film képi világába, a zene stílusába, a vágás ritmusába is belecsempészett itt-ott a Holdfény királyságból. Na meg a történet is rá emlékeztetett nagyon halványan. Igazi jó kikapcsolódás, a címe ellenére nagyon aranyos, szerethető film, jó karakterekkel (a kissrác eszméletlen volt, nagyon jól játszott a színész, és Sam Neill is nagyot alakított). Tele van humorral és popkult utalásokkal (persze elsütöttek egy „ez olyan volt, mint A Gyűrűk Urában” kiszólást is), egyszerre öleli körbe a helyszínt a modern világ és a civilizáció háta mögötti bozótrengeteg. Persze a történet és jó pár szereplő eltúlzott néhány helyen, de mivel ez volt a cél, nem volt zavaró. A zenét is érdekesen válogatták össze, elég változatos volt, de nagyon megadta a film hangulatát. Nekem nagyon tetszett, érdemes megnézni.

Wok815

Szívmelengető, csöppet sem átlagos szereplőkkel szőtt történet. Az, hogy Waititi Új-Zélandon forgatta ad egy óriási szabadságérzetet a sok-sok végeláthatatlan fás táj. A zene remek, a szereplők szerethetőek. 10/8

Charming 

Olyan erős atmoszférája volt a filmnek, hogy 5 perc elteltével úgy éreztem, mintha én magam is Új-Zélandon lennék Ricky társaságában. Imádtam ezt a Wes Anderson-féle hangulatot, ráadásul a filmzene ezt csak még jobban felerősítette. Taika Waititi egy zseni, alig várom, hogy a többi filmjét is láthassam!

Zsu 

Én ezt a filmet imádtam. Lehet a friss élmény miatt, de egyelőre be is került lt a kedvencek közé. Egyszerre volt szivmelengető, sokszor szivszorító, és mégis iszonyúan vicces. Nem is tudom, mikor nevettem ennyit egy filmen. Ráadásul mindenkinek tudnám ajánlani :)

Coralie 

Aranyos és szívmelengető film. Kicsit tartottam tőle, hogy a rendező itt is túltolja majd a humort, de sikerült egyensúlyba hoznia a történettel. Ricky és Hec bácsi igazán szerethető páros, tetszett ez a kis kiruccanás a csodálatos szépségű új-zélandi vadonban. Bárcsak minden elhagyott gyerek megtalálná a maga családját. Jó kis kaland volt. :)

RandomSky

Ez de frankó volt! Ilyen hülye filmet rég láttam :) Ja, van benne Wes Anderson rokonság, meg minden, és néha nagyon kemény, néha meg nagyon megható, és olyan is van, hogy Rejtő Jenő is aszondaná rá, hogy emmándöfi.

Doromb

Az én lelkemnek nagyon jól esett ez a film :) Nem mondom, hogy világklasszis, de az ember szívesen nézi és nem bánja azt az időt, amit rászánt. De nem ajánlom mindenkinek, mert ez a film valakinek vagy bejön, vagy nem, egész biztos, hogy sokan nem fogják szeretni. Elég fura egy film az biztos :) A humora például elég egyedi, biztos vagyok benne, hogy sok embernek nem fog átjönni, én többet nevettem rajta, mint bármelyik vígjátékon az utóbbi időben, mert minden poén olyan életszerű, olyan valódi, olyan szívmelengető volt, nem pedig azok a buta, idióta viccek, amik szintén nagy népszerűségnek örvendenek.
A történettől nagy fordulatokat nem kell várni, de vannak benne kifejezetten drámai részek, és habár elég kiszámítható, de nagyon szívmelengető.
Én bátran ajánlom mindenkinek, aki nyitott azokra a kissé elvont filmekre, amik nem a mainstream vonalat képviselik, és akik bírják a kissé lassabb, érzelmesebb filmeket, nemcsak az akcióra hajtanak.

Melyviiz 

Zseniális kis film, jó zenékkel, klassz kis hangulattal. Ha valaki szerette A Grand Budapest Hotel-t, akkor ezt is nézze meg – hasonlóan fejezetekre van osztva, a realitás vetekszik a szürrealitással, a bánat a fekete humorral.


Népszerű idézetek

ancsr 

Ricky Baker: I didn't choose the skuxx life, the skuxx life chose me.

Bogesxd 

Hec: Sam, hogy lehet a leggyorsabban eltűnni?
Kerge Sam: Rakétával.
Ricky: Tényleg van rakétád?
Kerge Sam: Nincs. Mi? Várjatok! Hisz van egy bunkerem! őrült nevetés Az alagút egy földalatti kamrába vezet… Még nem ástam ki. Óóó, mivel ment el az életem? Nincs több esélyünk, tettessük magunkat halottnak. Én itt leszek. lefekszik a földre

Zsu 

Ricky Baker: I'll never stop running!
Paula: Yeah, and I'll never stop chasing you – I'm relentless, I'm like the Terminator.
Ricky Baker: I'm more like the Terminator than you!
Paula: I said it first, you're more like Sarah Connor, and in the first movie too, before she could do chinups.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján