Utazás a Holdba (1902) 155

A Trip to the Moon · Le voyage dans la lune
14' · francia · akció, sci-fi, kaland, rövidfilm, némafilm, fantasy

Az iróniával fűszerezett filmet a kor technikai vívmányai és Verne Gyula által inspirált fantázia szülte. Szakállas, dulakodva vitatkozó tudósok kilövetik magukat a Holdra. Az embereket szállító lövedék belefúródik az égitestbe. Az expedíció tagjai megvívják harcukat a rémséges holdlakókkal,… [tovább]

Teljes film

Képek 8

Szereposztás

Georges MélièsBarbenfouillis professzor
Bleuette BernonPhoebe

Kedvencelte 11

Várólistára tette 81


Kiemelt értékelések

krlany 

Ez a film, ez nagyon készen van.:) Inkább vígjáték és börleszk, mint bármi más, még akkor is, ha átérzem annak a súlyát, hogy 113 éves az alkotás.
Mese, sok-sok habbal… de annak kiváló.
A csillagászok, mint csúcsos süvegben nagy palástban mászkáló varázslók varázstudomány nélkül (nem is, mert az elején azt a valamit a kezükben székké változtatták) elmennek a holdra… Kb. mint ahogy Münchausen báró meglovagolja az ágyúgolyót…
A szelenitek meg pont úgy néznek ki, mint ahogy Walt Disney Danse Macabrás csontvázai… bár ugye az 27 évvel későbbi… de egy dolog az sosem változik… a csinnadratta, meg a népéljenzés.:D
Mindenesetre akármilyen kis – ma már – vicces furcsaság ez, azért ott van benne a filmtörténet nagy betűkkel… Ötlet, kivitelezés csillagos ötös, a Verne és H.G.Wells művek adaptálásán azért egy kicsit még dolgozhattak volna.:)

Debut

Az utókor számára fennmaradt némafilmek között a legrégebbi sci-fi alkotás. Lényegében egy képeskönyv mozgóképes megfelelője „színpadon” előadva színházi díszletekkel. Mindig az első lépés a legnehezebb, és ez a film egy ilyen első lépés a „speciális” effektusok terén.

Honey_Fly 

Micsoda alkotás! Bámulatos ötlet volt ez a maga idején, az elkészítésében részt venni pedig zseniális lehetett. Csupa ilyen trippelős film jön szembe velem mostanában. Ez biztos valami jel.

lipotdorka

Sohasem láttam még ilyen filmet, nagyon tetszett. Érdekes volt, hogy hogyan is képzelhették a Holdat akkor az emberek, a megvalósítás kifogástalan volt.

Popovicsp87 

Tele van jó ötletekkel, megvalósításokkal. Humoros is.
Jó kis film, érdemes megnézni, hogy száz évvel ezelőtt honnan indult a filmművészet.
A két pont levonást csak azért kapja, mert nem nagyon szeretem se a fekete-fehér, se a némafilmeket.

Munro

Mai napig az egyik legkedvencebb némafilmem! Soha nem felejtem el, amikor iskolalátogatáson ezt néztük meg a bemutatóórán…. :) Nagyon jó volt, és a trükkjei számomra elképesztően ötletesek és kreatívak!

Negative_Singularity

Ezelőtt sosem láttam még, valahogy már maga a filmplakát is annyira szürreális és beteg, hogy mindig is sejtettem, úgy fogja belém fúrni magát ez a pár röpke perc, mint a löveg a hold-szembe. Igaz is lett. Elborult, a látványvilága egészen elképesztő, ahhoz képest, hogy 1902-ben készült, de mit csodálkozom; az emberi fantázia határtalan, és kortalan, szerintem bőven belefér egy n+1-edik dimenziónak a többi mellé. No, hát mélységeket csak súrolva mozgatott meg bennem, de ettől függetlenül kiváló, és valahol félelmetes alkotás is.

Xwoman 

Valahogy szeretem ezeket a régi némafilmeket. Nem tudok betelni velük.

Scarlet_Rose

Huh„o.o„
A zene nagyon tetszett ❤
A kèpi megvalósítás ès az ötlet elképesztő,kreatív :))
Nagyon örülök, hogy megnèztem(már egy ideje tervbe volt vève)

Drucocu

Nagyon ötletes és vicces :) Én a 2011-es felújított változatot néztem meg, aminek a zenéje is fergeteges :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján