Tűzgyűrű (Tűzgyűrű 1.) (2013) 252

Pacific Rim
132' · amerikai · akció, sci-fi, kaland 12

0 díj · 1 jelölés

Amikor hatalmas, Kaijunak nevezett szörnyek emelkedtek fel a tenger mélyéről, egy háború vette kezdetét, mely milliók életét követelte és felemésztette az emberiség erőforrásait. Hogy szembeszálljanak a hatalmas kaijukkal, az emberiség egy új fegyvert hozott létre: óriási, Jaegernek nevezett… [tovább]

magyar

Képek 11

Szereposztás

Charlie HunnamRaleigh Becket
Idris ElbaStacker Pentecost
Kikuchi RinkoMako Mori
Ron PerlmanHannibal Chau
Robert KazinskyChuck Hansen
Max MartiniHerc Hansen
Charlie DayDr. Newton Gieszter
Diego KlattenhoffYancy Becket
Burn GormanGottlieb
Clifton Collins Jr.Ops Tendo Choi

További szereplők

Kedvencelte 41

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Imádom ezt a filmet. Izgalmas, látványos, fantasztikus, jó szereplők, klassz zenék, akciódús. Imádom. Charlie Hunnam ő érte érdemes megnézni ezt a filmet. A filmben ő az egyik legjobb színész. :-) De Idris Elba, és Charlie Day is nagyon jók. Alig várom a folytatást. :-)

walksdowonders 

Borzasztó. Egy cukortúladagolásos gyermek fantáziájának kivetítődése 140 percben.

Két plusz csillag, mert Ron Perlman.

2 hozzászólás
elentiya

Szerintem mindegy hanyadszorra nézem, úgy izgulok mintha még sosem láttam volna. És még mindig egy nagyon jó film. Látványilag, zeneileg, színészileg. Elfogult vagyok ezzel a filmmel kapcsolatban, de én a mai napig imádom.

Razor 

Közel sem tökéletes film, de én elfogult vagyok vele. Amikor először olvastam róla, már akkor beindult a nyálcsorgatás, hisz a két kedvenc témámat – robotok és óriásszörnyek – vegyítette.
A sztori felütése nem rossz, bár voltak elemek, amiket nem hangsúlyoztak ki eléggé – a kaiju vér mérgező hatása pl. –, így sokakban voltak kérdőjelek ezek miatt a film során. Onnan persze jön a klisé a veterán, tragikus múltú és a szintén tragikus múltú, de kezdő pilótával, de hé, legalább nem volt erőltetett szerelmi szál. Meg őszintén, az óriásszörnyek filmek java sosem a sztoriról volt híres (tisztelet a kevés kivételnek), a lényeg a bunyón van. Az pedig eléggé rendben volt, gyönyörűen gyepálták egymást a Jaegerek és a Kaijuk. Az egyetlen negatívum, amivel én is nagyon egyetértek, hogy mindegyik összecsapás (mínusz Striker Eureka nyúlfarknyi ausztrál harca) sötétben/víz alatt zajlott. Remélhetőleg a folytatásban erre már odafigyelnek. spoiler
A színészek szerintem mind jók voltak, személy szerint nagyon bírtam Charlie Day Newtonját, na meg Ron Perlman Hannibal Chauját.

NaNa_88 

Kellett ez nekem?! Nem igazán.
Amit a legjobban élveztem benne az a kék szín volt, amit Kaijuknál használtak. És kb ennyi. :D Annyira tudnám élvezni az ilyen filmeket, ha jók lennének. Kár. Megint egy, amit ha nem látok, nem veszítek semmit.
A cselekmény, a szövegkönyv, a fordulatok… Fogtak egy halom klisét és abból csináltak egy filmet. Köszönjük. Igazán nem kellett volna.

Shinzo 

Juhúúú…. atyaég, ez de durva cucc volt :) Nem ismerem azt, amiből ezt készítették, így nem tudom mennyire lett jó a filmváltozat, de nekem ez bejött. Zajos, mozgalmas, akciódús, eszméletlenül látványos és remek zenékkel telenyomott. Igaz, gyakorlatilag semmiről sem derült ki semmi, de nem is ez volt a lényege… csak két óra remek kikapcsolódás :)
/Ha jól tudom valami játékból csinálták…ezek után, bizisten kipróbálnám, remek promo :))/

2 hozzászólás
sirdavegd

Én ezt moziban néztem meg! Meg utána még kétszer, annyira tetszett. Oké, az egész problémát el lehetett volna intézni, ha Stargate módra tesznek egy íriszt a térkapu fölé, de így legalább lehetett nagy robotokat és tök hiábavaló falakat építeni. A klisék tökéletesek: a dínók nagyok, az oroszok még nagyobbak, a távol-keletiek kaszabolnak, az ausztrálok gyökerek, a geekek nerdek, a feketepiac pedig feketepiac. De itt teherhajóval kenik el a repülő dínó száját! Meg persze núkkal, mert az kell.

Leah 

2018.02.08.
Legelőször mozisan láttam. Hadd ne mondjam alig láttam valamit olyan sötét volt a film. Kicsit később dvd minőségben megnéztem. A színezés még így se oké. Most megnéztem 4k-s verzióban. Párom csak 4k-ban nézte most . DE még így is sötét a film!! Hiába az éles vonalak ha nincs mit látni csak . ott világít a szeme – ott a lámpa – ott meg egy kis láva és lássunk mindent..
És így eh. A szörnyeket alig lehetett látni. És mivel sosem álltak meg, és mindegyik lábas fejű volt, így ugyanazt a sémát betehették volna. Na jó a spoiler

Jaj . Nem szoktam panaszkodni a magyar szinkronra mert szeretem, de fájt a fülemnek a Jáger kifejezés . Elképzeltük hh fordítanák le a SNK-t magyarra :S :D Eren Jáger,

És még egy érdekes dolog ha spoiler

2015. július 4., 22:25
Kimondottan Blue Gender filling volt egész végig bennem :D
(Mechás animéket még nem nagyon néztem de most ez meghozta a kedvem.)

Voltak benne klisék, de azért jó volt ;)
Nem lesz kedvenc de újranézendőnek érzem :D

Serafina_Darion 

Én szerettem ezt a filmet. Bár 90%-a számítógép és csak 10%-a színészi játék, de nekem bejött. Van mikor az embernek töménytelen mennyiségben szüksége van CGI-al pumpált filmre, és ez tökéletes rá. :D
Ezzel a filmmel felkerült a radaromra Charlie Hunnam. Helyes srác, és amit a játékából láttam ígéretesnek tűnik. :) Kedveltem a karakterét, bár egy kicsit sablonosnak hatott, a meghalt-a-tesóm-elvonulok-a-világtól, de ezt még kibírtam. :D
Idris Elba nagy kedvencem, a Vesztesek bosszújában nagyon megszerettem, és itt is nagyon jól játszott. Sajnos a karakterével újabb klisé halmazokat raktak a filmbe, de a háttér sztorija mégis tetszett. :D
Mako aranyos lány volt, az őt játszó színésznő pedig borzalmasan kevés szerepet kapott. Tudom hogy itt a szörnyekről és a gépekről van szó, de ez egy film, és nem egy videojáték. Nem azért nézem meg hogy játsszak, hanem azért, hogy jól szórakozzak, nevessek, sírjak, vagy elgondolkozzak némely szereplő cselekedetén.
A Pacific Rim inkább egy videó játék, mint egy film. Szeretem mert nagyon látványos, de attól még nem lesz egy jó film.

Sunshine 

Nekem tetszett. Mielőtt megnéztem (először) csak keveset tudtam róla. Tudtam, hogy a gépek nagy szerepet játszanak benne, meg a klisé „megtámadták a Földet” témáról van szó. Illetve egy interjúban láttam valamennyit az előzetesből.
Főleg a színészek miatt érdekelt, és nem csalódtam. A látvány is klassz volt, így a klisé sztorit simán eladták nekem… megint. (Amúgy nekem a Full Metal Panic ugrott be elsőként, de ott kicsit mások a gépek).


Népszerű idézetek

Nocharity 

– Nem kell engedelmeskedned neki!
– Nem engedelmességről van szó. Tiszteletről.

Pandalin

– Hol halna meg inkább? Itt vagy egy jaegerben?

LooneyLuna23

Stacker Pentecost: Mr. Becket, this is our research team. Dr. Gottlieb and Dr. Geiszler.
Dr. Geiszler: Oh, no, call me Newt. Only my mother calls me Doctor…. Hermann, these are human beings. Why don’t you say hello?
Dr. Gottlieb: I have asked you not to refer to me by my first name around others. I am a doctor with over 10 years of decorated experience…
Dr. Geiszler: Ten years of experience! I’m very sorry.
Dr. Gottlieb: Oh please…
Becket (notices Geiszler's tattoos): Who is that… Yamarashi?
Dr. Geiszler: Oh, this little Kaiju? Yeah, you got a good eye.
Becket: My brother and I took him down in 2017.
Dr. Geiszler: You know he was one of the biggest Category 3s ever? He was 2500 tons of awesome… Or awful. You know, whatever you wanna call it.
Dr. Gottlieb: Please, excuse him. He’s a Kaiju groupie. He loves them.
Dr. Geiszler: Shut up, Hermann, I don’t love them, okay? I study them.

LooneyLuna23

Dr. Geiszler: Hey! Okay, guess who’s back, you one-eyed bitch? And you owe me a Kaiju brain!

kkata76 

– Azt hittem, ez csak a mi ügyünk. Honnan van ekkora bombája?
– Látta az oroszokat. Bármit beszereznek.

sirdavegd

„Sword deployed”
https://www.youtube.com/watch?v=Erua3uAbfhc


Folytatása

Összehasonlítás

Tűzgyűrű


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján