Tűnj el! (2017) 13

Get Out
104' · amerikai · horror 16

Most, hogy Chris és a barátnője, Rose elértek a kapcsolatukban ahhoz a ponthoz, hogy megismerjék egymás szüleit, a lány meghívja Christ egy hétvégére a családi birtokra.
Chris a család túlzottan előzékeny vendégszeretetét annak tulajdonítja, hogy ezzel próbálják leplezni zavarukat, amiért… [tovább]

angol
magyar

Szereposztás

Bradley WhitfordDean
Allison WilliamsRose
Betty GabrielGeorgina
Caleb Landry Jones
Daniel KaluuyaChris
Lyle BrocatoRichard Shaw
Ashley LeConte CampbellLisa Deets
Marcus HendersonWalter
LilRel Howery
Gary Wayne LoperChauffeur

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 107


Kiemelt értékelések

dr_Eminens 

Ebben a filmben egy percnyi filler nincs, minden egyes megjegyzés és elsőre mellékesnek tűnő jelenet a végére mögöttes tartalmat kap, új jelentést kapva köszönnek vissza bizonyos mozzanatok, szimbólumok, ebből a szempontból kicsit Edgar Wright filmjeire emlékeztetett (különösen a Hot Fuzzra).

Megvan benne a tipikus Jordan Peele-es morbid humor és az éles szatíra, emellett feszült atmoszférájú thriller, ahol a mindennapi társasági interakciók lesznek a szorongás forrásai, a tapintatlanságok, a „véletlenül” rasszista megjegyzések, amik mögött rejtett szándék lapul.

A látvány hatásos spoiler, különösen a kényelmetlenül közeli felvételek az arcokról spoiler, okosan játszik el az elvárásokkal spoiler, az átlag horrorokhoz mérten nagyon okosan viselkednek a szereplők, nem nézi hülyének a nézőt a film, így nem kell mérgelődnünk (mondjuk így, lol https://www.youtube.com/watch…). Most megteszem a tippet, hogy jövőre versenyben lesz a legjobb eredeti forgatókönyv Oscarért.

sipiarpi 

Nem volt rossz film, bár kiemelkedően jó sem. Nem is értem mit keresett hetekig az imdb 250-ben. Sajnos gyorsan megfejthető volt a csavar, de legalább nem volt következetlen, én már ezt is tudom értékelni.

julcseee

Nagyon jó film volt bár elsőre féltünk hogy a bemutatóban már mindent lelőttek, de nem. Vannak benne csavarok bőven, ijesztegetős részek is, és viccesek is. Ez nálam eddig az idei év horror filmje, bár talán a horror nem is igazán a legmegfelelobb szó rá, talán inkább pszicho thriller . Ajánlom

meowmimi

Az előzetes alapján nem nagyon tudtam, mire is számítsak, de azért elég brutál volt, azt meg kell hagyni… Volt itt csavar bőven, bár mi nagyon sokat előre megfejtettünk, amire büszkék is voltunk. *vállveregetés* Egyébként engem hangulatilag, meg történetileg a Vaksötétre emlékeztetett, amit szintén nagyon szerettem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján