Tűnj el! (2017) 472

Get Out
104' · amerikai · thriller, horror, rejtély 16

10 díj · 27 jelölés

Most, hogy Chris és a barátnője, Rose elértek a kapcsolatukban ahhoz a ponthoz, hogy megismerjék egymás szüleit, a lány meghívja Christ egy hétvégére a családi birtokra.
Chris a család túlzottan előzékeny vendégszeretetét annak tulajdonítja, hogy ezzel próbálják leplezni zavarukat, amiért… [tovább]

angol
magyar

Képek 10

Szereposztás

Bradley WhitfordDean Armitage
Allison WilliamsRose Armitage
Betty GabrielGeorgina
Caleb Landry JonesJeremy Armitage
Daniel KaluuyaChris Washington
Lyle BrocatoRichard Shaw
Ashley LeConte CampbellLisa Deets
Marcus HendersonWalter
Lil Rel HoweryRod Williams
Gary Wayne LoperChauffeur

További szereplők

Kedvencelte 41

Várólistára tette 186


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Mi volt ez a szar?! Ebben a filmben annyi volt az eredeti gondolat, mint tükörtojásban a banán. Hány filmet soroljak fel, ahol ezt már egyszer eljátszottuk? De a többiben legalább megmagyarázták, hogy mi miért történik, de itt még azzal sem fárasztották magukat. Ráadásul hibák tömkelege, ami még a hülyének is feltűnik, nemhogy a szakavatott szemnek. Hát ez nekem most súrolta a Zsé kategóriát. Nevetséges.

9 hozzászólás
Nihilchan 

Kifejezetten tetszett. Lassan indult be, viszont a hangulata kellően feszültségkeltő volt már a kezdetektől. Maga a cselekmény nagyon kiszámítható, szinte egyértelmű, de még így is izgalmas maradt, és persze ott volt még a kivitelezés kérdése is. A hype miatt valami ütősebbre számítottam, de így is elégedett vagyok a filmmel, azt is el tudom képzelni, hogy majd valamikor ismét megnézzem.

dr_Eminens 

Ebben a filmben egy percnyi filler nincs, minden egyes megjegyzés és elsőre mellékesnek tűnő jelenet a végére mögöttes tartalmat kap, új jelentést kapva köszönnek vissza bizonyos mozzanatok, szimbólumok, ebből a szempontból kicsit Edgar Wright filmjeire emlékeztetett (különösen a Hot Fuzzra).

Megvan benne a tipikus Jordan Peele-es morbid humor és az éles szatíra, emellett feszült atmoszférájú thriller, ahol a mindennapi társasági interakciók lesznek a szorongás forrásai, a tapintatlanságok, a „véletlenül” rasszista megjegyzések, amik mögött rejtett szándék lapul.

A látvány hatásos spoiler, különösen a kényelmetlenül közeli felvételek az arcokról spoiler, okosan játszik el az elvárásokkal spoiler, az átlag horrorokhoz mérten nagyon okosan viselkednek a szereplők, nem nézi hülyének a nézőt a film, így nem kell mérgelődnünk (mondjuk így, lol https://www.youtube.com/watch…). Most megteszem a tippet, hogy jövőre versenyben lesz a legjobb eredeti forgatókönyv Oscarért.

1 hozzászólás
NaNa_88 

Ez baromira tetszett!
Egyetlen jelenettel nem értettem egyet. spoiler Amúgy az egész szerintem nagyon jól meg volt csinálva. A háttereket, a részleteket mindig érdemes volt figyelni, mert ott is elrejtettek olyan dolgokat, amik utalnak a végkifejletre. Tetszett, hogy a srác okos volt és nem állt le még ott beszélgetni, amikor leesett neki a tantusz, ami jellemző szokott lenni. A végén baromi jól összeállt a kép.
A kedvencem magasan Rod volt. Alig volt benne a csávó, de elképesztően jól szórakoztam rajta. Szinte minden második mondatán nevettem. Kicsit féltem, hogy nem fog tetszeni, mert hallottam lehúzást, amit így utólag nem is értek. Az elejétől megvan a furcsa feszültség és a WTF érzés a filmben. Chrisre, az emberünkre, egyszer nem kellett rászólni, hogy mi az anyámat csinálsz már, húzzál onnan a p*csába és hasonlók. Nem futott felesleges köröket sem a film, sem a karakterek. Nekem nagyon tetszett.

2 hozzászólás
Törpillaa 

Ez meglepően jó volt, nekem tetszett. Izgalmas volt, és érezhető volt a feszült hangulat egész végig, és a szereplők is nagyon jól teljesítettek, jól felépített sztori, és megállná a helyét a horror és thriller filmek között is, nekem éppen ezért tetszett. :-D Bár azt érezni és látni lehetett, hogy ez a család nem éppen normális, és csak látszólag próbálnak normálisan viselkedni. De a csajról eleinte nem sejtettem, hogy ennyire beteg, jól felépített volt a karaktere, és csak a vége felé bukott le. :-D Christ pedig bírtam, jó fej pasi. :-)

molly_

Kellemes meglepetés volt ez a film, sokkal jobb, mint amire számítottam. Horrornak én azért nem mondanám, inkább thriller – nem különösebben ijesztő, viszont végig érezni lehet a feszültséget, amihez még egy kis humor is párosul, pont a megfelelő pillanatokban. Elég könnyen ki lehet találni, hogy mi folyik a háttérben, de ettől még ugyanúgy élvezhető film. spoiler de a befejezés nagyon tetszett. És azért azt se felejtsük el, hogy ez volt Peele első rendezése, annak viszont elég ütős lett.

1 hozzászólás
lipotdorka

Hát aztán ez mi volt? Annyira maradandó élményt hagyott, hogy alig emlékszem már rá. De ha ez szobrot nyer, a Wonder Womant meg jelölni se jelölték kiakadok :D :p

4 hozzászólás
Oroa 

Nagyon jó film de horrornak semmi kép nem megy el. sikerült egy párszor meglepnie és a története érdekes, egyedi .

mandu 

Nem tudom miért féltem ettől a filmtől ennyire… Az előzetes abszolút nem jött be, meg sem akartam nézni, de végül az egyik ismerősöm rávett. Szerinte „fura, de nem rossz”. Ezt egy olyan embertől hallani, aki retteg a horroroktól, elég érdekes volt, így gyorsan le is töltöttem. :D A kíváncsiság mindig győz az esetemben.
Olyan feszültnek éreztem magam végig… Nem tudom miért, de kellemetlen egy film, az biztos. Észre lehet venni a levegőben azt a furcsa, torokszorító érzést, ami egyszerűen nem enged. Lehet, hogy vannak, akik ezt pozitívumként élik meg, de engem rettentő mód zavart és egy óra negyvennégy percen keresztül piszkáltam a lábamat, a kezeimet meg a hajamat…
A kövér néger csávesz értékelhetőnek bizonyult, de ennyi. Olyan dumákat nyomott le, hogy fetrengtem a röhögéstől, de a pozitívumokból sajnos ki is fogytam. A sztori, a színészek, a forgatókönyv, minden más bosszantott vagy nem érdekelt. Untam magam, a telefonomat baszkuráltam és kb. meg akartam halni a nagy semmittevésben. Ha ez horror, akkor nem szeretem többé a műfajt. xD

Pnikolett

Annyi szent, hogy ez egy nagyon beteg film volt :D Elég hamar rájöttem dolgokra, bár ettől nem volt kevésbé érdekes. Nem értettem miért jó ez nekik,aztán persze ez is leesett … Azért az meglepett,mikor kiderült, hogy spoiler,azt hittem neki nincs köze ehhez.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján