Kedvencelte 39

Várólistára tette 116


Kiemelt értékelések

Zsu 

A snittes leírása a sorozatnak szerintem nagyon leegyszerűsíti a történetet. Egy igazán jó dramedyt kaptunk, amiben egy komoly témát dolgoznak fel, valódi problémákkal, de mégis meg van a könnyed hangulata. Azon lehet vitázni, hogy vajon jól ábrázolták-e az autizmust (én ezt nem tudom megítélni), de mindenképpen jó, hogy vannak ilyen próbálkozások. Minden szerepelőt meg lehet kedvelni (bár nekem az anyát nem sikerült), lehet szorítani értük :)

ziara 

Most, hogy vége, nincsenek is szavaim, annyira megszerettem ezt a sorozatot. Mindenkit, de legjobban Zahidot:)
A harmadik évad után is azt mondhatom, hogy mindenkit szeretek. A mellékszereplők is olyan jól eltaláltak, mint a főhősök. Hiányoltam Sam és Zahid párbeszédeit ebben az évadban, de gyanítom, a negyedikben majd kárpótlást kapunk!!
Ja, és Evan<3<3

Mesemondo

Nem hibátlan a sorozat, mármint az autizmus ábrázolása szempontjából (és a cím ellenére elég sok benne a tipikusan amerikai klisé), de engem valamiért nagyon betalált. Brigette Lundy-Paine instant kedvenc lett, karakterben úgy, mint színészként, és elég sok egyéb szerethető figurát is találtam a sztoriban. A sorozat nem rettent el nehezebb témáktól sem (bár arra sokan rámutattak, joggal, hogy főszereplőnk azért eléggé „high functioning”, és nem is látunk más példákat, csak emlegetik őket). Szóval egyetértek azokkal a kritikákkal, melyek szerint ez a sorozat „kezdőknek” ad egy képet arról, milyen autizmussal élni; készültek ennél pontosabb ábrázolások is. Ennek ellenére a sorozat szerethető, néhol szívbe markoló, és egy csomó helyen elég szépen eltalál egészen árnyalt dolgokat is. Bónusz, hogy kedvem lett többet tudni a pingvinekről.

Morgan

3. évad vége

Újfent egy remek évadnak lehettem szemtanúja. Minden tetszett, bár a szülők története továbbra sem a kedvencem, nekem az kicsit unalmas és klisés (főként emiatt van az egy csillag levonás). Casey-t nagyon megkedveltem, most az ő részei voltak a favoritok.

2. évad vége

Tyűha, azt hiszem, új kedvencet avattam. Bevallom, nem vagyok túlzottan ismerős a témában, úgyhogy nekem tudott újat mutatni. Nyilván mivel spektrumról beszélünk, nem lehet ráhúzni minden autistára ezt a jellemet, de elég jó átfogó képet kaphattam. Nagyon érzelemdús, és öröm volt látni, ahogy Sam szépen lassan egyre önállóbb lesz.
Imádtam mindenkit, de főleg Samet, Casey-t, Evant (a legcukibb fiúbarát!), Zahidet (kicsit hasonlít Howardra az Agymenőkből, mármint személyiségre), és Paige-t.
Nagyon-nagyon remélem, hogy berendelik 3. évadra, mert ez egy igazán fontos sorozat.

1 hozzászólás
Röfipingvin

Ez nem egy rossz elképzelés. ASD-s tini, neurotipikus család, terapeuta, gimnázium… Extrát, nagyon újat nem mutat -legalábbis nekem, de ez lehet, hogy szakmai ártalom –, viszont helyenként szívet melengető, helyenként nevetős, helyenként pedig frusztráló.
A szereplőválogatással nem vagyok teljesen elégedett, bár pont nem Keir Gilchrist-tel (a.k.a. Sam) van bajom. Igazándiból Michael Rapaport-tal, Douggal, az apával vagyok gondban: csak egyféle arc, hanghordozás, olyan vagyok is meg nem is, holott aztán nála lenne egy nagyon szép karakterfejlődési ív. Jennifer Jason Leigh-nek (Elsa, Sam anyukája) meg pont nem sikerült úgy egyensúlyozni, hogy sajnáljam is, meg utáljam is. Nálam elbillent a „ne haragudj, de nem” irányába.
Maga a történet nem spanyol viasz, ám mégis megfogja az embert ez az Antarktisz-imádó srác, és akarva-akaratlanul drukkol neki. Vevő vagyok a folytatásra.

Szencsike 

3. évad: Nem volt rossz, igazából kellemesen átlagos volt. Igazából Elsa és Doug kapcsolata érdekelt a legjobban, illetve Zahid és Sam kapcsolatának alakulása. Casey és Izzy, hát nem tudom, Izzy borzasztóan irritált… Továbbra is jó sorozat, talán az egyik legeredetibb a kínálatban, csak lassan de biztosan átmegy átlagosba.

2. évad: Továbbra is az egyik legjobb sorozat amit idén láttam, igaz már sokkal árnyaltabb a kép. Volt egy-két fordulat, ami olyan átlagos volt, és semmi meglepőt nem okoztak. Elsa most visszaszorult a második helyre, mint idegesítő karakter, de jó látni, ahogy igyekszik helyre hozni az életüket, de Dougnak még tényleg idő kell. Caseyt vette át Elsa helyét, nem is tudom, talán a Clayton megváltoztatta… Sam továbbra is remek srác, jó lesz majd látni az egyetemi kalandjait is. De ki a terapeutája? :)

1. évad: Megvett rögtön ez a sorozat. Egyrészt mert mint sorozat, működik, megmosolyogtat, elgondolkodtat és mégis kellemes az élmény. A történet egyik kulcsa az autizmus. Ez egy olyan téma, amit nem sűrűn mutogatnak az embereknek és a legtöbben félre is fordítják a fejüket, és talán ez is segít abban, hogy közelebb hozzák a nézőkhöz a problémát/betegséget.
Sam és a családja, ők csak egy tévés család, de van itt is minden, mint a valóságban. Sam óriási figura, autizmus ide vagy oda. Casey, jobban hasonlít az anyjára, mint ahogy beismeri, és azt hiszem ezt ő nem fogadná jól, ha hallaná. Elsa, vele éreztem, úgy hogy egyszerre fojtanám meg és ölelném meg, de az is érthető, hogy mit miért csinált. Doug: igazán jó ember és jó férj, vannak hibái, de tanulékony ember.
Visszatérek a második évadra, mert lesznek itt még meglepetések :)

bettibujdoso 

Pakolás közben kezdtem el nézni (úgy félig-meddig), az elején annyira nem tetszett, de az első évad második felét már a nagy kupiban ülve, tényleg figyelve néztem meg. Mindenképpen megér egy próbát!

Dorka 

Elég erős sorozat lett, sok szerethető karakterrel. A végére még az anyát is sikerült – ha nem is megszeretnem, de elfogadnom.
Zahid, Paige, Casey.. :) és Sam is. A pszichológusnő megint nem a legjobb pszichológuspélda… de cuki volt ő is.

Békacica 

Nekem tetszett, szerintem hiteles, amennyire lehet. Nyilván nem lehet az autisztikus spektrumot egy sorozattal vagy filmmel bemutatni, láttam több ezzel foglalkozó filmet, de egyik sem erre törekszik, hála a jó égnek. Egy átlag ember élete során leginkább magasan funkcionáló autistákkal érintkezik, akik nem mindig megkülönböztethetőek egy átlag embertől. Illetve az autizmus nem köthető intelligenciaszinthez, nincsenek jól körülhatárolható tünetei, amelyek mindenkire maradéktalanul igazak lennének.
És remélem lesz következő évad.

mufók

Nem egy világmegváltó sorozat, de nézhető. (Nekem spec kellett egy „kitöltő” sorozat míg a Stranger Thingsre várakoztam – arra tökéletes volt!)
Különösképp nem ragadott meg, és ha lesz következő évad, nem hiszem, hogy folytatnám. Szereplők közül az apukát, valamint Casey-t emelném ki, bár bennük se tengett túl a személyiség, de mondhatni meg tudta őket kedvelni az ember.
Összességében, ha nincs jobb dolgod, megbánni nem fogod ezt a pár részt, de ha tudsz nézni más, érdekesebb, nagyobb mondandóval rendelkező alkotást, akkor tedd azt.


Népszerű idézetek

ancsr 

Sam: I close my eyes when I drive. That's why I don't drive.

Sztavrogin

Zahid (a bankokról): Look, I know what goes on in those places. I've seen Mary Poppins.

2. évad 5. rész – The Egg is Pipping
1 hozzászólás
Kispé_Szabolcs 

Sam: Az egyik elmélete az, hogy mi autisták vagyunk a normálisak, mert olyannak látjuk a világot, amilyen.

2. évad 4. rész – Pants on Fire
mrsp

Doug: I bet you these people eat cashews. You know, cashews is the rich man's nut.

mrsp

Casey: This place is classy.
Elsa: We're classy.
Casey: Middle classy.

mrsp

Jayson: Casey. I'm Jayson. Nice to meet you.
Casey: Hey. You, too. You look familiar.
Jayson: Yeah well I'm black, so they put me on the brochures.

mrsp

– Boys, I get my hair cut once every two years, okay? All I ask for is 20 minutes in this kitchen, so I can spend a few months not looking like a yeti.

mrsp

– Our school is shit. Literally there was a shit in the hallways last week.

mrsp

Zahid: I'm sorry man. Chicks are the worst. Now let's go meet a whole bunch of them.


Hasonló filmek címkék alapján