Távol Afrikától (1985) 136

Out of Africa
161' · amerikai · kaland, dráma, romantikus 12

11 díj · 7 jelölés

Az előkelő családból származó Karen férjhez megy unokatestvéréhez, Blixen báróhoz. A házaspár Afrikába, a férfi kenyai ültetvényére költözik. A boldogság nem tart sokáig, a kicsapongó életet élő báró hamarosan szifilisszel fertőzi meg, és elhagyja a feleségét. Karen elhatározza, hogy Afrikában… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Meryl StreepKaren
Robert RedfordDenys
Klaus Maria BrandauerBror
Suzanna HamiltonFelicity
Michael KitchenBerkeley
Malick BowensFarah
Joseph ThiakaKamante
Stephen KinyanjuiKinanjui
Michael GoughDelamere
Rachel KempsonLady Belfield

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 39

Várólistára tette 102


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Ezt is régóta szerettem volna megnézni, de csak nem „jött velem szembe”. A történet szép megható. Különös és egyedi életet élt Karen ebben a férfiak uralta társadalomban. A színészek is remek alakítással tették emlékezetessé a filmet. Ajánlom a megnézését.

Kitticica

Karen Blixen könyvét ugyan nem olvastam, de a film tetszett és nem unatkoztam rajta. Állítólag Sydney Pollack és a forgatókönyvíró Kurt Luedtke kicsit átdolgozta a történetet, viszont szerencsére nem lett egy nyálas, romantikus film és úgy gondolom kiváló korrajz Afrikáról. Érdekes volt, hogy a nő (Meryl Streep itt is csodás) hogy éli meg az érdekházasságot (Klaus Maria Brandauer), majd az igazi szerelmet. (Robert Redford). Sok helyen azt írják, hogy az Oscart nem érdemelte meg 1985-ben, de mivel egyetlen vetélytársát sem láttam abból az évből, így ez még kérdés számomra. Az Oscar nyertesek rangsorában nálam ez a film inkább az a mezőny első felében van.

1 hozzászólás
mazsolafa

Örökké aktuális, katartikus élmény. Azt hiszem pár apró darabja örökre velem marad.

Sisyll

Nos mivel mindenki Robert Redforddal kezdi az értékelést, így én most inkább Karenről beszélnék. A törékeny, naiv, kócos kisasszonyról, aki próbál helytállni feleségként, barátként, gazdasszonyként. Kicsit álomvilágban él, de legalább hajlandó tenni az álmaiért. Volt olyan pillanat, amikor nagyon nem voltam kibékülve vele, de összességében egy nagyon erős női karakter, akiért számomra már megérte megnézni a filmet.
És igen … Denys. Mit ne mondjak egy álom az a férfi. Romantikus, de nem nyálas. Hál istennek.
A nagy szerelem pedig Kenya. Mindig álmodozom arról, hogy egyszer eljutok oda. S amíg ez be nem következik, addig ilyen filmekkel táplálom vágyaim.

Kontra_Judit 

Gyönyörű történet, sokszor mintha magamat láttam volna Karen szerepében – annyi különbséggel, hogy vannak gyerekeim és nincsenek ilyen jóbarátaim – Denys valóban imádni-való volt, remek barát és szerető. Bror-t igazából nem értettem, nem kellett volna feleségül vennie Karent. Tudom a pénz, a nőnek a bárói cím, de 1913-ban ez valóban másként zajlott.
A betegségek közül a szifilisz, és a malária voltak a legismertebbek. Afrika tájait és állatvilágát valami csodálatosan mutatta be a film.
Régi darab, de témája aktuális, érdemes megnézni.

Kelly_Olvas

Robert Redford örök szerelem ebben a filmben. Az Urániában láttam, emlékszem tömve volt a mozi.
Ha előveszem időnként ezt a filmet, akkor nem szoktam végig megnézni. Csak egy bizonyos pontig.

Marcsi0603

Nos, igen, valahogy eddig ez is kimaradt az életemből, de nem bánom mert annyira nem ütött szíven a történet. A könyvet nem olvastam, de lehet el kellene, bár a filmet kicsit untam. Meryl Streep természetesen kedvenc, bár a karakter nem nőtt a szívemhez, Robert Redfordot is szeretem, szóval nem a színészekkel volt itt a gond, hanem talán velem. A lényeg, hogy nem igazán vágyom újra látni, de ki tudja, mit hoz még a jövő.

Blissenobiarella 

Rendkívül jól sikerült adaptációja egy csapnivaló könyvnek. Azon kívül, hogy több, mint két és fél órán keresztül n-e-m t-ö-r-t-é-n-i-k s-e-m-m-i, azért ez egy jó film. A 7-ből legalább 4 csillag a színészi játéké.

piciszusz 

Nagyon tetszett a kerettörténet, ahogy visszatért az első képkockákhoz a végén, de valahogy mégse mozgatott meg bennem semmit ez a film. Meryl itt is gyönyörű és jól játszik, de mégse jön át ez a film.


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

Bror: Arról nem volt szó, hogy beleszeretsz. Bárónő akarsz lenni, ennyi az egész.
Karen: Hazudott nekem!
Bror: Persze, bebújtál volna az ágyába máskülönben?

Kontra_Judit 

Karen: Elvehetnél engem.
Bror: Csak szüzet veszek el, nem bírom a kritikát!

Kontra_Judit 

Denys: A kelengyéjében nem volt puska?
Karen: De igen, csak a nyeregben van.
Denys: Nem árt, ha magánál tartja, a ló nem jó céllövő.

Kontra_Judit 

Búcsúzás…különös érzés…van benne némi irigység is. A férfiak elmennek, hogy próbára tegyék bátorságunkat. Mi legfeljebb a türelmünket tehetjük próbára, hogy hogy bírjuk nélkülük, hogy hogy bírjuk a magányt.

Silver_Lili

A föld azért gömbölyű, hogy ne láthassunk túl messzire utunkon.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján