Az új falka (Szörnyecskék 2.) (1990) 34

Gremlins 2: The New Batch
106' · amerikai · vígjáték, horror 12

Billy és Kate új életet kezd New Yorkban, ahol szerény kis alkalmazottai lesznek Daniel Clamp hatalmas üzleti vállalkozásának. Ám ez a tekintélyes üzleti birodalom – mely számtalan furcsa csodabogárnak ad otthont – hamarosan a szörnyecskék játszóterévé válik. Billy és Kate még élénken emlékeznek… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Zach GalliganBilly Peltzer
Phoebe CatesKate Beringer
John GloverDaniel Clamp
Christopher LeeDoctor Catheter
Haviland MorrisMarla Bloodstone
Dick MillerMurray Futterman
Jackie JosephSheila Futterman
Robert ProskyFred nagypapa
Robert PicardoForster
Gedde WatanabeMr. Katsuji

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 10


Kiemelt értékelések

Filmdoki 

Adott egy észveszejtően idióta film, jelen esetben a Szörnyecskék. Az ember azt hiszi, hogy az abban látott hülyeségeket nem lehet fokozni. Joe Dante viszont erre sikeresen rácáfolt, ugyanis a Szörnyecskék 2.-höz képest az első rész majdhogynem művészfilm. Na jó, ez enyhe túlzás, de basszus itt az irreális baromságok száma elképesztő. Amikor a film kifigurázza saját első részének szabályait, beszól azoknak, akik jól szórakoztak rajta, félbeszakítják a szörnyecskék a film közepén a szalagot, mert a Hófehérkét akarják nézni… Atya ég! A vicc az, hogy ha az ember kikapcsolja az agyát, akkor ezen is bitang jókat lehet derülni.
A hangulata az előző részhez hasonlóan remek, a karakterek bárgyúak, de szerethetőek, Gizmó kicsit csúnyácskább, de még így is szerethető. A poénok meg tényleg sokszor infantilisek, de ütnek.
Nem a világ legjobb folytatása, de mindenképp érdemes megnézni, ha tetszett az első rész.

Kiskakukk 

Minden gagyisága ellenére nagyon szeretem, ha hússzor nem láttam kis szarosként, akkor egyszer sem. (Azért én is jókat néztem…Hmm. :D) Annyira jók az új szörnyecskék is! Vicces, egyik kutyás haverommal kielemeztük, hogy az első szörnyecske csapat totál ugyanolyan, mint a mi kutyafalkánk. Egy beszari, egy hiperaktív kretén, egy gyengeelméjű, egy mogorva és egy szadista köcsög. (Amelyik kimászik a kukából, na, az az én kutyám. XD)

Viccet félretéve mindig jól szórakozom ezen a filmen.

hankman

Valamiért a készítők úgy érzem két szék közül a földre ültek az első résznél: nem tudták eldönteni, hogy horrort vagy vígjátékot akarnak. Én ott kifejtettem, hogy inkább horror filmnek tartom, mert a horror részek kifejezetten élvezhetőek voltak, de ha gyerekfilmnek szánták, akkor egy tuti életre szóló gyógy terápiára ítélték az akkori lurkókat. A film folytatásánál, a második résznél már érezhető volt, hogy nem horrort akartak kihozni, hanem poénra veszik az egészet, sajnos… Már a film kezdése is ezzel a Looney Tunes indítással Bugs Bunny és Duffy Duck közreműködésével is jelzi, hogy gyerekfilm következik (azért bevallom baromi jót szórakoztam ezen a kis bevágáson, a fenébe is…).

Egy érdekes dolgot hoztak be a filmbe Daniel Clamp személyében, aki a kábel tévére, a kereskedelemre, a szórakoztatásra és a technológiai fejlődésre ráteszi a mancsát, és ezzel szépen növő birodalmat építget. Tulajdonképpen a film főhelyszíne a Clamp irodaház lesz. A Clamp kampány nagyon erős az egész filmben, és végső soron bejött. Ez a Clamp meg idegenvezető túrákat szerveztet az irodaházában (a túravezetőkön azok a sapkák valami halálian gázak)!

New York nagyvárosi forgatagát jól ábrázolják, a hatalmas épületek, a forgalom, a nagyvárosi élet, ebből mind-mind mutatnak nekünk egy kis ízelítőt a készítők, ez legalább ötlet szinten értékelhető.

Azt azért árulja el valaki nekem, hogy Guzmiból, hogy lett Gizmó a második részre?!

Ebből a filmből csak a két főszereplő Billy Peltzer és Kate Beringer nem hiányzott. Billy még mindig életképtelen és irritálóan együgyű, és Kate túlságosan is hiszékeny és szerény kisvárosi lány. Még Marla, a törtető irodai cafka felé is több szimpátiám volt, mint a főhőseink felé, pedig igencsak sikerorientált a csaj, de legalább pontosan tudja, mit akar. Drakula még egy kis színt visz az egészbe, legalább neki elég szerény célja van. spoiler

Az irodai élet is jó fura és nyomasztó Clampéknél. spoiler A labor az egy igazán érdekes egy hely volt, fura mód ez lett a kedvencem az egész irodából. spoiler

A film negyedénél végre beindul a bonyodalom, amikor már Guzmi, bocsánat GIZMÓ(!) előkerült és találkozott régi gazdijával Billyvel. Nem találnátok ki, persze, hogy vizes lesz, és szaporodik. A különbség itt annyi, hogy ezek az új klónok kivétel nélkül törzsgyökeresen full gonoszak már most. És meglepődnétek, ha azt mondom, hogy a klónok megint éjszakai csemegézést fognak elkövetni? És akkor talán a folytatást is sejtitek…. spoiler Lényegében kész káosz innentől a film és mindent bevetettek a készítők, amit csak lehetett. Jah, észrevettétek, hogy az igazi Guzmi (Jesus Christ Marie, it’s Gizmó!) alig van képernyőn? Nem mintha nagyon hiányzott volna.

Még mindig irritáló főhősök; pár közepesen sikerült értékelhető poén; ismétlődő történet; „vessünk be mindent, amink csak van” hozzáállás a készítőktől; minden jó, ha vége jó befejezés.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján