Szökőhév (2010) 350

Leap Year
100' · amerikai · romantikus, vígjáték 12

A fiatal Anna kétségbeesve várja, hogy barátja, a számára minden szempontból tökéletes férfi végre feleségül vegye. A probléma csak az, hogy a sors egészen mást tartogat számára. Miután a pár negyedik évfordulója is leánykérés nélkül zajlik, Anna elhatározza, hogy saját kezébe veszi az ügyet.… [tovább]

angol · magyar

Képek 20

Szereposztás

Amy AdamsAnna
Matthew GoodeDeclan
Adam ScottJeremy
John LithgowJim
Kaitlin OlsonLibby
Peter O'MearaRon
Michael J. ReynoldsJerome
Flaminia CinqueCarla
Mali HarriesReptéri jegypénztáros

Kedvencelte 118

Várólistára tette 131


Kiemelt értékelések

Charityy 

Aranyos kis vígjáték :)
Imádom Írországot, olyan csodaszép. Nem csoda hát, hogy a film is tetszett. Egy laza kis romantikus vígjáték, szuper kikapcsolódás.

Törpillaa 

Hát ez nagyon jó volt. Vicces volt, szórakoztató, jó színészek, és egy nagyon jó történet. Most láttam még csak először, de abszolút kedvenc lett. :)

2 hozzászólás
Osli75 

Végre egy nem halálba idegesítő vígjáték. Vicces volt, romantikus, kicsit sablonos, de sebaj. Nekem ez most tetszett. Jól szórakoztam.

Márta_Péterffy 

Szerettem a filmet, most újra megnéztem eredeti nyelven, angol felirattal.
Írország:)

Nicole88

Százszor láttam már, de bármikor meg tudnám nézni, Anna és Declan párosa hihetetlen vicces együtt.
A táj csodaszép, a karakterek is jók, és a történet is aranyos és kellően humoros egy vígjátékhoz. Favorit :-)

ellamuci 

Sokszor láttam már a filmet. Megunhatatlan! ❤❤

Viktoria_0014

Már legalább harmadszorra néztem meg, egyszerűen megunhatatlan. Még most is ugyanolyan jó, mint amikor legelőször láttam. Izgultam, ahol kellett, nevettem, ahol kellett. Összességében teljesen mindegy hányszor látja az ember, minden alkalommal ugyanolyan szórakoztató. Amy Adams és Matthew Goode pedig nagyon jó páros, mindig erre kell rájönnöm. Egyszerűen nem tudom, mit mondjak, csak nézd meg. Ha pedig már láttad, hát nézd meg még egyszer.

Chriss 

Ma ír napot tartottam :) ez a film nagyon tetszett. Ahogy az ír tájakat bemutatja. Úgy hiányzik Írország… Aranyos kis mozi volt, nem elcsépelt, kicsit kiszámítható, de ennyi belefér. :)

Oleander 

Valamilyen könnyedet akartam
mivel könyvben épp nem volt kéznél hasonló gondoltam összekötöm a kellemeset a kihívással:P és voltaképpen meg is kaptam.Bár egyik pasi sem a zsánerem,én se azt választanám,akinek Rajkai a hangja:D Komolyra fordítva a szót engem idegesített ez a parasztbeszéd a wales-ieknél.Értem,hogy bizonyára van eredetiben szóhasználatuk,akcentusuk,de azt magyarul miért kell megkülönböztetni a hétköznapi beszédtől?A Karib tenger kalózaiban se beszélt máshogy szinkronban Jack,mint a többiek, hiába van amerikai akcentusa! Tetszett hogy néha komolyabb párbeszédek is lejátszódtak a főszereplők közt,nem úsztunk a nyálban,mint az ilyen filmeknél szokás.
Hú és most nézem hogy én ezt a Goode-ot már láttam korábban filmben.:O Meg nem ismertem volna.


Népszerű idézetek

Zohanna

Anna: Fej vagy írás?
Declan: Fej: én nyerek, írás: maga veszít.

Valcsa

Anna: Ez olyan… jellemző. Mindenkiről a legrosszabbat feltételezi.
Declan: Nem.
Anna: Tényleg? Kíváncsi lennék, kihez van pár jó szava.
Declan: Magához lenne jó pár szavam…

Sydney 

Sose lopj, csalj vagy lódíts. De ha már lopsz, lopj az életembe örömöt. És ha már lódítasz, lódítsd magad mellém az ágyba. És ha már csalsz, a halált verd át, mert egy napig sem bírnám ki nélküled!

Sydney 

Látod, ez a hosszú házasság titka: (…) a csók. Úgy csókolj, mintha ez lenne az első és az utolsó.

Papp_Fanna8 

Anna: Hol van Louis?
Declan: Ne aggódj! Felkötöttem a tetőre.
Anna: A tetőre!? Piszkos lesz!
Declan: Ne aggódj! Be a mosógépbe és kész!

S_Bíborka 

Declan: Szökőév! Ihaj. Elveszel feleségül? Csuhaj. A bőröndömet Louisnak hívják, fahaj.
Anna: Mi maga? Egy zöld kelta manó?

katy_swartz 

Több száz évvel ezelőtt élt itt egy gyönyörű lány, neve, Gráinne.A lányt feleségül ígérték egy Fionn nevű fickónak, egy mogorva vén nagyúrnak , aki elég öreg volt ,hogy a lány apja sőt nagyapja legyen. Ezért hát a lány nem szerette. Na most az eljegyzésük éjszakáján, a lány találkozott egy jóképű ifjú harcossal Diarmuddal.Azonnal egymásba szerettek.És mit volt mit tenni, Gráinne altatót kevert mindenki italába, és a két szerelmes megszökött, átkelt a Shannonon. Fionn arra ébredt ,hogy Gráinne eltünt. Hatalmas haragra gerjedt. A seregével nyomban a lány után indult. De az írek, a falvakban lakó ír parasztok, megszánták Diarmudot és Gráinnét. Elbújtatták őket az erdőkben, a pajtákban és a várakban.A pár mindenütt egy éjszakát töltött aztán tovább ment.De éjjel csak aludtak, mert Diarmudot, mivel jó ember volt,bűntudat gyötörte,hogy becsapják Fionnt. Aztán ehez a várhoz értek, erre a tájra.A monda szerint ennek a szépségnek nem tudtak ellenállni, és itt , ezen a helyen, beteljesült a szerelmük.

S_Bíborka 

Declan: Akkor se vinném Dublinba, ha ajánlana érte 500 eurót!
Random férfi #1: Az anyja! Ennyi pénzért a nejemet eladnám!
Random férfi #2: Ne aggódj senkinek se kéne!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján