Kedvencelte 68

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

agnieszka 

1. évad:
Először is nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog ez a sorozat, hogy egy napon belül meg is nézem. Ha ezt tudom már azonnal meg akartam volna nézni.
Alapból a történet is úgy összességében nagyon jól kialakított. A főközpontú szereplők is végre valósan is tinédzserek, nem pedig idősebbek játszák meg ezeket a szerepeket. A cselekmények is megfelelően bontakoztak ki, nem unatkoztam a részek között egy percig sem. A többi szereplő életébe is jobban bele lehetett látni így, és ezzel megoldották a hézagok kitöltését.
spoiler
Második évadot szeretnék! Most! Azonnal!

2. évad:
Folyamatban…

Nihilchan 

Az első epizód rosszul indított nálam; a létező összes bentlakásos, középiskolai klisét felsorakoztatta és teljesen evidens volt még a mellékszálakon is, hogy miről fog szólni a történet. Azonban ahogy haladtunk előre a sztoriban, tagadhatatlanul megkedveltem; ez főleg a két főszereplőnek köszönhető. Nagyon aranyosak, rendszeresen megbabrálták a cukiságmérőm, jó volt nézni őket.

A kliséhalmaz maradt ugyan, de nem igazán zavart a továbbiakban. Megfelelő időt szenteltek több szálra is; egyébiránt, ha nem lesz folytatása, iszonyatosan elvarratlan maradt. Szerintem Wilhelm és Simon kapcsolata nem feltétlenül kiált további epizódokért; nekem tetszett ez a lezárás, megmaradt a sejtelmessége, de August, Felice és Sara határozottan megoldatlan maradt.

Egyébiránt a sorozat karakterei folyamatosan rossz döntéseket hoztak és ami a legjobban zavart; ezeknek nem igazán lett rájuk nézve következménye. Ami magát az alapkonflikust illeti; számomra kvázi felfoghatatlan, hogy Svédországban ekkora traumát kell jelentenie annak, hogy a trón várományosa a saját neméhez vonzódik. Persze, tudom, hogy öröklés, királyi vér, stb., de akkor is. Svédországról beszélünk, egy olyan helyről, ahol szereplőink egyházi kereteken belül is házasodhatnának…

Egy_HEA_rajongó

Van valami petíció, amit aláírhatok, hogy legyen második évad? Lehetőleg most azonnal? Mert rá kell repülnöm :'D
Még jó, hogy nem a megjelenése napján néztem meg, ahogy terveztem, hanem kemény 5 nappal rá. Így 5 nappal kevesebbet szenvedek.

Up: 2.évad után
Köszönöm, hogy imáim meghallgatásra találtak. :DD Ez az évad is nagyon tetszett. Féltem kicsit tőle, hogy milyen irányt fog venni a történet, de egyáltalán nem kellett csalódnom. :))

zsazsoki 

Valaki nyugtasson meg, hogy lesz második évad, hogy csinálják a folytatást!!! Pedig bírom a függővéget. Élveztem minden percét, még a színészek pattanásait is.
Egy nagyon jól összerakott sorozat. Feszes cselekménnyel. Annyira, hogy az utolsó részt nem mertem megnézni, aludnom kellett előtte, hogy a gyenge szívem eltudja viselni. :))
Nem cukormázas Bl sorozat, ez bizony nagyon életszagú.
Folytatást! Most!

UViki 

Úgy kezdtem bele, hogy nem tudtam miről fog szólni. Kellemesen csalódtam.
Az elején Agust karakterét nagyon utáltam, aztán már inkább sajnáltam, de végig bírtam a srácot.
Egyébként nem egy rossz sorozat, bár annyit nem adott, mint amit a részek alatt vártam tőle, kicsit az utolsó rész után csalódott is vagyok.
Ha lesz második évad, azt biztos megnézem, de ha nem lesz, akkor sem fogok bánkódni.
Szerethető, tele van értelemmel, de nagyon a felszínt kapargatja és nem hozott meg olyan döntéseket, amik nagy lépésben előre lendítették volna a sztorit. Nem bántam, hogy megnéztem, de kedvenc nem lett.

A második évad nem szólt másról, mint a nyűglődésről, az áskálódásról, a veszekedésről.
Szerintem még mindig Agust karaktere a legösszetettebb, neki van a legérdekesebb szerepe a sorozatban.
Teljesen nem azt kaptam, amit vártam és megmondom őszintén, hogy az utolsó rész végén csak lestem,hogy ennyi?? Vártam még, hogy jön a következő rész.
Biztosan terveznek következő évadot, mert ezt joggal jelentem ki, hogy borzasztó évadzárás, sőt miről beszélek? Zárás? Ez minden, csak nem lezárás. Az egész teljesen nyitott maradt, millió kérdéssel..

timea_z

Viszonylag sok lmbtq könyvet olvastam az elmúlt időszakban, és többen ajánlották ezt a sorozatot is. Kicsit kiszámítható, de ettől függetlenül nagyon jó. Fontos témákat érint, amiről érdemes és kell is beszélni. Kicsit lassan haladtam vele, mert nem feltétlen volt hangulatom a svéd nyelvhez, de ajánlom mindenkinek.

Éjszaka_leánya

Második évadot most azonnal!!

A sorozatnak már a Netflix által instagramra posztolt trailere felkeltette a figyelmem nagyjából a megjelenés előtt 2 héttel. Nagyon hiperventilláltam, eszméletlenül meg akartam nézni. Aznap amikor kijött rögtön rárepültem. A fiúk között látszódik a kémia és az is hogy nagyon jóban vannak. Néztem azóta interjúkat velük és jézusom I need their friendship. Eszméletlen jó volt a színészkedés valamint az egész cselekmény. Rengeteget sírtam rajta. Nagyon sokat. Főleg a végén. De legalább megtanultam 1 kifejezést svédül… Mert original nyelven kell nézni.

Amúgy néhány respect:
A fordítóknak… Ez a cím rohadt jól ki van találva és bár kicsit basic de mindenképp figyelemfelkeltő
Edvinnek. Az a plusz amit Wilhelm karakterébe visz. Egyszerűen csodálatos
Szó szerint minden más színésznek benne. Főleg Omarnak aki Simon karakterét játsza. Meg nem tudnám mondani, hogy ez volt az első film(inkább sorozat de értitek) szerepe…
A netflixnek. Egyrészt a cselekményért másrészt mert végre igazi tinédzserek játszanak tinédzsereket és nem 27 évesek egy rakás sminkkel
Apropó smink. Nagyon tetszett hogy nem rejtették el a bőrhibákat. Sokkal valódibb volt így a sorozat.

We need a second season

TCV 

Nagyon tetszett benne, hogy a sminkesek nem tüntettek el minden apró bőrhibát a színészek arcán, mint az amerikai filmekben/sorozatokban, amikben mindenki gyönyörűre van sminkelve, mert igazából így néznek ki a tinédzserek, nem úgy, ahogyan a tévében mutatják őket. Sőt az is pozitívum, hogy egy kicsit molettebb testalkatú lány is szerepet kapott. Maga a sorozat nagyon tetszett, rájöttem, hogy a svéd filmek és sorozatok a legjobbak, (pl. Mi vagyunk a medvék; Engedj be!) ezentúl igyekszem minél többet megnézni.

K_A_Hikari

Nem igazán tudtam, mire számítsak, csak úgy elkezdtem, ha már nem volt jobb dolgom. Arra egyáltalán nem számítottam, hogy egy délután meg is nézem.
A két főszereplő mindenképp cuki volt, de nekem a komplett sztori is tetszett összességében. Végig drukkoltam valami igazi happy endért, annyira kijárna nekik. Ráadásul a többi szereplő szálában is van még bőven lehetőség, kicsit keveseltem a 6 részt.
Remélem lesz második évad.

5 hozzászólás
RóbertKatalin 

1. évad szuper erős és cuki
2. évad mélyrepülés túl sok gimis kavarással
3. évad végre fontos témák, kár, hogy csak 6 rész van rá

Összességében ez egy kellemes, de nem tökéletes sorozat lett


Népszerű idézetek

agnieszka 

Nem választhatjuk meg, hogy kinek születünk. Azt viszont igen, hogy hogyan akarjuk élni az életünket.

2. évad 4. rész – 4. epizód
agnieszka 

Az a baj, ha csak továbbadjuk a hagyományokat anélkül, hogy elgondolkodnánk, melyek a jók és melyek a rosszak, így semmi sem változik. Ha követni kell őket, hogyan tudnánk fejlődni?

2. évad 6. rész – 6. epizód
mityukutya123

Wem fan vill vara vanlig ändå?

1. évad 1. rész – 1. epizód

Hasonló filmek címkék alapján