Szemekbe zárt titkok (2009) 82

The Secret in Their Eyes · El Secreto de sus ojos
129' · spanyol, argentin · dráma, thriller, rejtély 16 !

3 díj · 10 jelölés

Benjamin, egy nyugdíjba vonult törvényszéki alkalmazott úgy dönt, hogy könyvet ír egy régi megerőszakolással egybekötött gyilkossági ügyről, amit véleménye szerint rosszul oldott meg a rendőrség. Ettől a regénytől azt reméli, hogy lezárhatja múltja megoldatlan gyilkossági ügyeit, és egykori… [tovább]

spanyol · magyar

Szereposztás

Ricardo DarínBenjamín Esposito
Soledad VillamilIrene Menéndez Hastings
Carla QuevedoLiliana Coloto
Pablo RagoRicardo Morales
Javier GodinoIsidoro Gómez
Guillermo FrancellaPablo Sandoval
Mario AlarcónJuez Fortuna Lacalle
Alejandro AbelendaPinche Mariano
Rudy RomanoOrdóñez
Bárbara PalladinoChica Piropo

További szereplők

Kedvencelte 12

Várólistára tette 104


Kiemelt értékelések

Little_Monster 

Most, hogy ezt láttam, Julia Roberts ellenére nem nézem meg a remaket. Ez úgy volt tökéletes, ahogy volt.

Lali 

Ez egy nagyon jó film, örülök, hogy összefutottam vele.
A történet erős sodrással, meglepetésekkel, érzelmekkel telített, a színészek nagyon jók, az egész film törés vagy logikai bukfenc nélküli.
Kemény, nehéz tartalmú történet, ami próbára teszi az ember erkölcsi ítéleteit. Ki, mikor, mit tehet? Kit és miért lehet, – egyáltalán kell-e? – megítélni, elítélni? Én mit tennék a helyében?
Tőlem általában idegenebbek az ilyen tematikájú filmek, de ez egy tényleg nagyon és „szépen” profi film.

Vigyázzatok! Ne keverjétek össze a hollywoodi remake-kel!

Riccah 

Nagyon érzelmes, érdekes film volt, közelebb vitt az esethez és az emberekhez, akikkel megtörtént mindez, mint vártam volna… Nagyon emberi az egész élmény.
Nekem tetszett a válasz, amit a végén a film adott a leélt életek filmbéli befejező szakaszán, bár valahol sajnálom, de meg is értem, hogy vezet egy egész élet determináltságához egy ilyen erőszakos közbelépés és az igazságszolgáltatás igazságtalansága.
A színészi játékok számomra abszolút hitelesek voltak, a zene kellemesen aláfest és bevon az élménybe, a maszkmesterek meg királyak! :D

Ellen_Ripley

Mindenkinek meg kellene néznie. Nagyon jó film. Napokig az ember fejében van. nem is értem miért kell holywoodi rettenetet csinálni belőle…

2 hozzászólás
desertangelable 

Biztos, hogy én nem azt a filmet láttam, mint mindenki más, mert én ezt borzasztóan untam.

mazsolafa

Sajnos az amerikai vackot láttam először, arra mentem el egy barátommal moziba, de fogalmam sem volt, hogy ez annak a filmnek a remake-je, amit már ezer év óta meg akarok nézni. Ezerszer jobb, mint az amerikai maszlag a viaszarcú Nicole Kidman-nel. Nem került be élete legjobb szerepei közé. Ezzel szemben ennek a filmnek van stílusa, hangulata, és bár a csattanót lelőtte a másik borzalom, ennek ellenére végig sikerült az érdeklődésem fenntartania.
8,5 csillag

balagesh

Tudom, hogy mindenkinél billen valamerre a mérleg nyelve, nálam azonban mégis egyensúlyban van. Szellemeskedhetnék, hogy olyan ez, mintha a pesót dollárra váltották volna – az adott árfolyamon ugyanannyit ér, de attól még nagyon mások… Nagyon plasztikusan lehet látni a különbségeket, és tényleg el lehetne a kettős kapcsán merülni, hogy a hollywoodi produkciónak mik a tipikus jegyei, miket metsz le, miket hangsúlyoz ki. Nyilván a dinamika a legszembetűnőbb, amitől viszont szegényesebb lesz a hangulat és a látvány. Sőt az egyéniségek is. Mivel Javier Marías az egyik kedvenc íróm, a könyvet nagyon is az ő stílusában képzeltem el. Jellemző is lenne rá, hogy a szenvedélyről írjon, hogy egy emberi vonás legyen a középpontban. Az argentin változat azért állt közelebb hozzám, mert az érzelmekről, a kitartó és megváltoztathatatlan, mániákus szenvedélyről szólt. Ehhez képest az amerikai inkább akciófilmbe hajlott (én ezt nem tudom thrillernek nevezni). Szóval más miatt 7-es mindegyik. De mindegyik csak 7-es.

Trixi 

Nem igazán azt kaptam, amit vártam. Szép film, érdekes film és mégis unatkoztam :(

Elmer 

Melodráma és thriller érdekes, amolyan spanyolos keveréke, egy-egy váratlan fordulattal.

Chris90 

Nagyon jó film, drámai befejezéssel. Hiába olvastam előtte a regényt, ami alapján készült, mégis izgultam néhány jelenet alatt, a lezárás pedig ugyanúgy ütött, mintha nem tudtam volna, mire megy ki a játék. A színészek is tehetségek, az argentinokról mindenkinek a szappanoperák jutnak az eszébe, de itt nyoma sem volt túljátszásnak.


Népszerű idézetek

PAVideoStudio

Az ember mindent cserélhet, arcot, lakást, családot, barátnőt, vallást, istent, de van egy dolog, amit nem cserélhet, Benjamín. Nem cserélhet szenvedélyt. /Sandoval


Hasonló filmek címkék alapján