Szemekbe zárt titkok (2009) 74

The Secret in Their Eyes · El Secreto de sus ojos
129' · spanyol, argentin · dráma, thriller, rejtély 16

3 díj · 10 jelölés

Benjamin, egy nyugdíjba vonult törvényszéki alkalmazott úgy dönt, hogy könyvet ír egy régi megerőszakolással egybekötött gyilkossági ügyről, amit véleménye szerint rosszul oldott meg a rendőrség. Ettől a regénytől azt reméli, hogy lezárhatja múltja megoldatlan gyilkossági ügyeit, és egykori… [tovább]

spanyol · magyar

Szereposztás

Ricardo DarínBenjamín Esposito
Soledad VillamilIrene Menéndez Hastings
Carla QuevedoLiliana Coloto
Pablo RagoRicardo Morales
Javier GodinoIsidoro Gómez
Guillermo FrancellaPablo Sandoval

Kedvencelte 10

Várólistára tette 94


Kiemelt értékelések

Little_Monster 

Most, hogy ezt láttam, Julia Roberts ellenére nem nézem meg a remaket. Ez úgy volt tökéletes, ahogy volt.

Lali 

Ez egy nagyon jó film, örülök, hogy összefutottam vele.
A történet erős sodrással, meglepetésekkel, érzelmekkel telített, a színészek nagyon jók, az egész film törés vagy logikai bukfenc nélküli.
Kemény, nehéz tartalmú történet, ami próbára teszi az ember erkölcsi ítéleteit. Ki, mikor, mit tehet? Kit és miért lehet, – egyáltalán kell-e? – megítélni, elítélni? Én mit tennék a helyében?
Tőlem általában idegenebbek az ilyen tematikájú filmek, de ez egy tényleg nagyon és „szépen” profi film.

Vigyázzatok! Ne keverjétek össze a hollywoodi remake-kel!

Riccah 

Nagyon érzelmes, érdekes film volt, közelebb vitt az esethez és az emberekhez, akikkel megtörtént mindez, mint vártam volna… Nagyon emberi az egész élmény.
Nekem tetszett a válasz, amit a végén a film adott a leélt életek filmbéli befejező szakaszán, bár valahol sajnálom, de meg is értem, hogy vezet egy egész élet determináltságához egy ilyen erőszakos közbelépés és az igazságszolgáltatás igazságtalansága.
A színészi játékok számomra abszolút hitelesek voltak, a zene kellemesen aláfest és bevon az élménybe, a maszkmesterek meg királyak! :D

desertangelable 

Biztos, hogy én nem azt a filmet láttam, mint mindenki más, mert én ezt borzasztóan untam.

Ellen_Ripley

Mindenkinek meg kellene néznie. Nagyon jó film. Napokig az ember fejében van. nem is értem miért kell holywoodi rettenetet csinálni belőle…

2 hozzászólás
Trixi 

Nem igazán azt kaptam, amit vártam. Szép film, érdekes film és mégis unatkoztam :(

mazsolafa

Sajnos az amerikai vackot láttam először, arra mentem el egy barátommal moziba, de fogalmam sem volt, hogy ez annak a filmnek a remake-je, amit már ezer év óta meg akarok nézni. Ezerszer jobb, mint az amerikai maszlag a viaszarcú Nicole Kidman-nel. Nem került be élete legjobb szerepei közé. Ezzel szemben ennek a filmnek van stílusa, hangulata, és bár a csattanót lelőtte a másik borzalom, ennek ellenére végig sikerült az érdeklődésem fenntartania.
8,5 csillag

Chris90 

Nagyon jó film, drámai befejezéssel. Hiába olvastam előtte a regényt, ami alapján készült, mégis izgultam néhány jelenet alatt, a lezárás pedig ugyanúgy ütött, mintha nem tudtam volna, mire megy ki a játék. A színészek is tehetségek, az argentinokról mindenkinek a szappanoperák jutnak az eszébe, de itt nyoma sem volt túljátszásnak.

encus625

Nemrég olvastam a könyvet, ami nagyon tetszett. Általában várok a filmmel egy kicsit, de itt most rögtön meg akartam nézni. Vannak benne változtatások a könyvhöz képest, de azt sejtettem, hogy a könyvet nem fogják tudni teljesen filmre vinni.
A film önmagában is remek alkotás, jó színészekkel. Az amerikai változatnak csak az előzetesét láttam, de annyi elég is volt belőle.


Népszerű idézetek

PAVideoStudio

Az ember mindent cserélhet, arcot, lakást, családot, barátnőt, vallást, istent, de van egy dolog, amit nem cserélhet, Benjamín. Nem cserélhet szenvedélyt. /Sandoval


Hasonló filmek címkék alapján